EUROCUP

Μαρκόπουλος: "Στο τέλος η άμυνά μας έσφιξε..."

Μαρκόπουλος: "Στο τέλος η άμυνά μας έσφιξε..."

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για το "διπλό" του ΠΑΟΚ απέναντι στην Λιέτουβος Ρίτας αλλά και για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Για την νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ αλλά και για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Συγκεκριμένα είπε στη NOVA:

Για την νίκη κόντρα στην Λιέτουβος Ρίτας: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Λιέτουβος έχει καλούς παίκτες και δεν είχαν άγχος για το αποτέλεσμα. Εμείς πολλές φορές αυτό το «πρέπει» το πληρώσαμε ως τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου. Οι παίκτες αντέδρασαν πολύ δυνατά και πολύ καλά, έβγαλαν δυνατές άμυνες, έβαλαν μεγάλα καλάθια και ήρθε φυσιολογικά η νίκη στο τέλος του αγώνα.

Πιστεύω ότι τα παιδιά ήθελαν πάρα πολύ αυτή την νίκη. Θέλαμε να συνεχίσουμε στον θεσμό. Αυτό τους δυνάμωσε πολύ περισσότερο για να παλέψουν ως το τέλος. Κατά την διάρκεια του αγώνα, φάνηκε ότι ο αντίπαλος έχει αδυναμίες. Εμείς κάναμε ορισμένα λάθη στην άμυνα μας στο πρώτο ημίχρονο αλλά και στο δεύτερο μέχρι ένα σημείο, αλλά στο τέλος η άμυνα μας έσφιξε πολύ περισσότερο και βάλαμε κάποια εύκολα αλλά και κάποια μεγάλα καλάθια".

Για τα συνεχόμενα ματς: " Έχουμε αδυναμίες σαν ομάδα για τους δύο θεσμούς γιατί δεν έχουμε πολλούς παίκτες όπως θα τους θέλαμε. Η Ευρώπη όμως δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις από ψυχολογικής άποψης. Ετσι όπως χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, αν δεν είχαμε το ευρωπαϊκό παιχνίδι, θα είχαμε μια εβδομάδα για το επόμενο ματς. Αλλά έτσι όπως παίξαμε σήμερα, το αφήσαμε πίσω και πήραμε την νίκη".

Για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη: " Πιστεύω ότι ο Σοφοκλής το χαίρεται αυτό που κάνει. Έχει μεγάλες δυνατότητες, πάνω από όλα είναι ήρεμος στο παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να τον εκμεταλλευτούμε ακόμα περισσότερο, έχουμε ορισμένες αδυναμίες και θέλουμε να βελτιώσουμε την ταχύτητα που τον τροφοδοτούμε. Από την μέρα που ήρθε, η ομάδα μας έχει αλλάξει. Είχα πει ότι θα έχουμε ένα χρονικό διάστημα που θα χρειαστούμε. Σήμερα δίνει πολλά περισσότερα σε άμυνα και επίθεση γιατί αναγκάζουμε τις αντίπαλες ομάδες να σκεφτούν πως θα μας αντιμετωπίσουν σε δύο στυλ παιχνιδιού".

"Είναι μεγάλη υπόθεση η πρόκριση"

Ο Μαρκόπουλος κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, δήλωσε: " Από την αρχή της κλήρωσης ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο το έργο μας, καθώς ο όμιλος είχε πολύ δυνατές ομάδες και είναι μεγάλη έκπληξη για μένα που έμειναν έξω η Μπεσίκτας και Λιέτουβος. Το παιχνίδι στην Ουγγαρία ήταν ένας αγώνας που σημάδεψε την πορεία της ομάδας. Από την μία μας άφησε πίσω και δημιούργησε την εντύπωση ότι μπορεί η ομάδα να μείνει έξω, αλλά είδαμε πόσο δυνατή ήταν η Σζολνόκι που πέρασε στην επόμενη φάση, ενώ εμείς παλέψαμε από εκεί και μετά και το κάναμε μέχρι το τέλος. Σημείο κλειδί ήταν το παιχνίδι με την Μπεσίκτας, όπου ακόμη κι όταν μείναμε πίσω στο σκορ, το πιστέψαμε και μάλιστα πολύ και δείξαμε από εκείνο το παιχνίδι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Και το πετύχαμε.

Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα μας που για δεύτερη συνεχόμενη φορά προκρίνεται στους «32» του Eurocup και ελπίζουμε να κάνουμε ανάλογη πορεία και στη συνέχεια. Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη ομάδα, αλλά παίξαμε πολύ καλά ακόμη κι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Είχαμε την πίεση του «πρέπει», αλλά ακόμη και όταν η ομάδα μας βρέθηκε να ακολουθεί, αντιδράσαμε σωστά.

Τα παιδιά ήθελαν πολύ την νίκη, θέλουμε όλοι να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση του θεσμού. Βρήκαμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και τα εκμεταλλευτήκαμε στη διάρκεια του αγώνα. Χάσαμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και με τον τρόπο που το χάσαμε θα μπορούσαμε να είχαμε επηρεαστεί, ιδιαίτερα εάν η ομάδα είχε ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Ωστόσο, με τα δύο ματς και τους αγώνες του Eurocup δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς και αυτό μας βοήθησε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πετύχουμε τον στόχο μας".

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ