ΣΕΠΚ

Μαρκόπουλος: "Οι ατέλειες των Τούρκων"

Μαρκόπουλος: "Οι ατέλειες των Τούρκων"
Μαρκόπουλος

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε για τις ατέλειες των Τούρκων, αν και θα προτιμούσε τη... Σλοβενία

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
"Η Τουρκία είναι μια γεμάτη ομάδα και στην περιφέρεια και κάτω από το καλάθι. Σε όλο το τουρνουά έχει αποδείξει ότι είναι συγκεντρωμένη, με καλά χαρακτηριστικά και στόχους στο παιχνίδι της. Στο μόνο ματς που είδαμε κάπως τις ατέλειές της, ήταν στο τελευταίο με την Σλοβενία. Οι Σλοβένοι κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους, να θωρακίσουν τη ρακέτα τους και να περιορίσουν τους αντίπαλους ψηλούς στα κοψίματα τους μετά το pick en roll. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Τούρκοι να βγουν από το συνηθισμένο τους ρυθμό και να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα όταν έκαναν επιθέσεις.

Νομίζω ότι η Τουρκία είναι μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρει ανοικτό γήπεδο. Ακόμα και κόντρα σε καλές ομάδες, όπως π.χ. με την Ισπανία, όταν βρήκε ανοικτό γήπεδο, έκανε μεγάλη ζημιά και έφτασε τελικά στη νίκη. Δεν πρέπει να βρει το εύκολο καλάθι. Η Σλοβενία της στέρησε αυτό το εύκολο καλάθι, την ανάγκασε να επιτίθεται περισσότερο με μακρινά σουτ και αυτό έδειξε να μην αρέσει στην τούρκικη ομάδα.

Στο αμυντικό κομμάτι οι Τούρκοι, επίσης στο ματς με τη Σλοβενία έδειξαν να έχουν κάποιες αδυναμίες, έστω και μικρές. Παρά του ότι παίζουν δυνατά στην άμυνα και με πάθος, έχουν μια μικρή καθυστέρηση στην προσαρμογή τους. Οι Σλοβένοι σημάδευαν τις επιθέσεις τους στην αμυντική ανισορροπία της Τουρκίας και είχαν σαν όφελος τα αρκετά επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν. Αν βγουν από την αμυντική τους φιλοσοφία οι Τούρκοι και δεχθούν επιθέσεις σε πρώτο χρόνο, τότε δεν έχουν τις καλύτερες δυνατές αντιδράσεις.

Για να πω την αλήθεια στο χιαστή παιχνίδι προσωπικά θα προτιμούσα τη Σλοβενία και όχι την Τουρκία. Και για θέματα ψυχολογίας και για τεχνικούς λόγους. Το παιχνίδι της Σλοβενίας ξεκινάει από τον Λάκοβιτς, τον οποίο γνωρίζουμε πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε και έχουμε παίκτες στην περιφέρεια που κυριολεκτικά μπορούν να τον πνίξουν με την άμυνά τους. Μπορούμε επίσης να κοντραριστούμε στα ίσια και με τους ψηλούς της συγκεκριμένης ομάδας, αφού έχουμε πληθώρα παιδιών που μπορούσαν να θυσιαστούν σε αμυντικές αποστολές.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης, ότι σε μεγάλες διοργανώσεις και σε σημαντικά παιχνίδια τους έχουμε πάρει τον αέρα, επομένως θα είχαμε και ψυχολογικό αβαντάζ. Είναι πολύ σημαντικό πάντως, απέναντι στην Τουρκία να επιδείξουμε μεγάλη θέληση για τη νίκη, μεγάλη διάθεση σε άμυνα και επίθεση και να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Όποια ομάδα έχει επιδείξει διάρκεια στο παιχνίδι της έχει βάλει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους Τούρκους"







.
TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ