ALL STAR GAME 2022

Μάικλ Τζόρνταν - Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η μεγαλύτερη φωτογραφία μέχρι την επόμενη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνει χειραψία με τον Μάικλ Τζόρνταν
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνει χειραψία με τον Μάικλ Τζόρνταν CREDIT: JASON MILLER/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε χειραψία με τον κορυφαίο της ιστορίας του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν. Η μεγαλύτερη φωτογραφία μέχρι την επόμενη, σε ένα ιστορικό κάδρο με κάποιους από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματος.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται στους 75 κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του NBA. Πρωταθλητής με τους Μπακς, δύο φορές MVP της κανονικής περιόδου του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, έξι φορές All Star και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Χτίζει ήδη τον μύθο του, κοιτάζει στα μάτια θρύλους του αθλήματος, ανθρώπους που κάποτε θα... δίσταζε ακόμα και να ονειρευτεί ότι μπορούσε να τους πλησιάσει.

Η στιγμή που έζησε στο Κλίβελαντ δίπλα στον GOAT του αθλήματος, τον έναν και μοναδικό Μάικλ Τζόρνταν ήταν μοναδική, ανεπανάληπτη, συγκλονιστική...

Ο έξι φορές πρωταθλητής του NBA με τους Σικάγο Μπουλς βρέθηκε κοντά στον Γιάννη και οι δύο τους αντάλλαξαν χειραψία. Ο Air Mike ήξερε ότι απέναντί του βρισκόταν ένας παίκτης που κινείται στα χνάρια του, έχει την ίδια δίψα για να κατακτήσει όσα περισσότερα μπορεί.

"Δεν τον είχα γνωρίσει ποτέ προσωπικά. Τον είχα δει μία φορά στην Σάρλοτ όταν παίζαμε ένα παιχνίδι, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να του συστηθώ" δήλωσε ο Γιάννης για το αντάμωμά τους προσθέτοντας: "Είχα ρωτήσει αν θα έρθει και μου είπαν ότι δεν ήταν εδώ, αλλά τότε τον είδα να βγαίνει στην παρουσίαση και έπαθα σοκ. Είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών".

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνει χειραψία με τον Μάικλ Τζόρνταν
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνει χειραψία με τον Μάικλ Τζόρνταν CREDIT: JASON MILLER/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Η φωτογραφία αυτή έχει τεράστια αξία, όχι μόνο για τη χειραψία Τζόρνταν - Γιάννη, αλλά και για τους θρύλους που πλαισιώνουν το κάδρο.

Οι δύο "ευρωπαίοι", ο Ντομινίκ Γουίλκινς και ο Μπομπ ΜακΑντού, οι δύο θρύλοι του NBA που έκαναν πράγματα και θαύματα στην Ευρώπη. Ο Γουίλκινς και ο ΜακΑντού δεν ήταν το 1996 στη λίστα των 50 κορυφαίων, αλλά μπήκαν σ'αυτήν των 75 κορυφαίων όλων των εποχων.

Ανάμεσά τους, πίσω από τον Τζόρνταν, ο Τζέιμς Γουόρθι, συμπαίκτης του Air στο North Carolina και μέλος του showtime των Λέικερς της δεκαετίας του 80.

Δεξιά ο τεράστιος Χακίμ Ολάζουον. Η παρουσία του στο κάδρο αρκεί για να εκτινάξει την αξία της φωτογραφίας. Ο Χακίμ, ο Τζόρνταν και ο Γιάννης είναι οι μοναδικοί τρεις παίκτες στην ιστορία του NBA που έχουν MVP κανονικής περιόδου, MVP τελικών και το βραβείο του Καλύτερου Αμυντικού της σεζόν.

Ανάμεσα στον Γιάννη και τον Τζόρνταν, ο μοναδικός λευκός της φωτογραφίας, ο Μπίλι Κάνινγκχαμ, πρωταθλητής με τους Σίξερς ως παίκτης το 1967 και ως προπονητής το 1983.

Το SPORT24 στο Κλίβελαντ

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται από την Πέμπτη (17/2) στο Κλίβελαντ, για να μεταφέρει τον παλμό από το 71ο NBA All-Star Weekend, από το συναπάντημα των κορυφαίων του μπασκετικού πλανήτη. Το SPORT24 είναι και πάλι στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μπαίνει στο όγδοο εορταστικό τριήμερο της καριέρας του, στο έκτο All-Star Game, αλλά στο πρώτο ως πρωταθλητής. Στο Οχάιο βρίσκονται και ο Θανάσης, αλλά και ο Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο, για την συμμετοχή της Antetokounmpo Team στο Skills Challenge.

Χορηγός της αποστολής μας ο Ιταλικός και Παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Στη Mapei θα βρείτε περισσότερα από 5.000 προϊόντα για κάθε ανάγκη κατασκευής: κόλλες πλακιδίων, αρμόστοκους, στεγανωτικά, θερμομόνωση, χρώματα και πολλά άλλα. Γνωρίστε και εσείς τα προϊόντα Mapei στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS ALL STAR GAME 2022 NBA ALL STAR 2022 NBA ALL STAR ALL STAR GAME ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ