NCAA

Λύθηκε το μυστήριο για το έντονο πορτοκαλί χρώμα στις μπάλες του NCAA

Λύθηκε το μυστήριο για το έντονο πορτοκαλί χρώμα στις μπάλες του NCAA
2022 AP PHOTO/MORRY GASH

Μια μπάλα πιο ευδιάκριτη για τους θεατές και τους τηλεθεατές δημιούργησε η Wilson, για τους αγώνες του NCAA. Μια μπάλα που έκανε πολύ κόσμο να αναρωτηθεί για την ποιότητά της, ανάμεσά τους και τον ιδιοκτήτη των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν.

Πολλή συζήτηση έγινε τις τελευταίες ημέρες για το έντονο πορτοκαλί χρώμα που έχουν οι μπάλες του NCAA. "Δεν φταίει η τηλεόραση. Αυτές οι μπάλες είναι υπερβολικά πορτοκαλί" έγραψε ο δημοσιογράφος Ντέιβ Γουίλσον, συνονόματος της εταιρείας που κατασκευάζει και προμηθεύει με υλικό τόσο το κολεγιακό πρωτάθλημα, όσο και το NBA. "Υπάρχει άλλος που να αναρωτιέται για την συμφωνία σχετικά με τις μπάλες που χρησιμοποιούνται; Μοιάζουν με αυτές των έξι δολαρίων στα σούπερμάρκετ, δείχνουν δύσκολες στον χειρισμό. Ξέρει κανείς την συμφωνία;" αναρωτήθηκε ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν.

Τελικά, υπεύθυνος της Wilson, η οποία πήρε πρόσφατα την σκυτάλη από την Spalding για να προμηθεύει με μπάλες το κορυφαίο επίπεδο του παγκόσμιου μπάσκετ, απάντησε πως "μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν είναι μπάλες των έξι δολαρίων. Πήραμε τις κορυφαίες τεχνολογίες από τα προηγούμενα έτη και δημιουργήσαμε αυτή την μπάλα που βλέπετε φέτος".

Και πράγματι, ο General Manager της Wilson, Kevin Murphy, παραδέχθηκε πως το χρώμα έγινε πιο έντονο επίτηδες, ώστε ο κόσμος να βρίσκει την μπάλα πιο εύκολα στο παρκέ από θέσεις που βρίσκονται μακριά από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά και για να είναι πιο ευδιάκριτη στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Εκτός αυτού, η εταιρεία υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη μπάλα βοηθάει ακόμη περισσότερο τους σουτέρ από μεγάλες αποστάσεις, καθώς έχει ένα έξτρα στρώμα γόμας για να είναι πιο εύκολη στον χειρισμό.

TAGS NCAA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ