FITNESS

Πώς θα αντιμετωπίσεις τον πόνο στην πλάτη με μερικές εύκολες ασκήσεις

Picture showing young woman waking up in the morning with pain
Picture showing young woman waking up in the morning with pain ISTOCK

Έχεις πόνο στην πλάτη λόγω της δύσκολης καθημερινότητας, με μερικές απλές ασκήσεις θα ανακουφιστείς.

Η σταθερή καθιστική στάση σε ένα γραφείο από τις 9 έως τις 5 χωρίς καμία φυσική δραστηριότητα ή άσκηση, εκθέτει τον οργανισμό σε σταδιακή καταστροφή καθημερινά.

Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι γίνονται άκαμπτοι και σκληροί με την πάροδο του χρόνου και ο πόνος στην πλάτη γίνεται ανυπόφορος.

Πρέπει λοιπόν, να φέρετε τη σπονδυλική σας στήλη σε θέσεις υπερέκτασης, ώστε να δώσετε στο σώμα σας, όσα χάνει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Knee Hugs

Knee Hugs
Knee Hugs ISTOCK

Αυτήν την άσκηση μπορείτε να την εφαρμόσετε είτε είστε όρθιοι είτε ξαπλωμένοι ανάσκελα. Πρέπει να ανυψώστε τα πόδια σας εναλλάξ τραβώντας τα γόνατά σας προς το στήθος σας.

Δώστε χρόνο για να ανακαλύψετε την αίσθηση της επέκτασης στο πίσω μέρος του σώματος, καθώς οι μύες, οι αρθρώσεις και δίσκοι στην περιοχή της οσφυϊκής σπονδυλικής στήλης εκτείνονται.

Dead hangs

Dead hangs
Dead hangs ISTOCK

Κρατηθείτε από μία pull up μπάρα και μεταφέρετε σταδιακά το βάρος του σώματός σας στα χέρια.

Αποφύγετε τις απότομες κινήσεις, καθώς μπορούν να προκαλέσουν σύσφιξη αντί για χαλάρωση στους μύες της σπονδυλικής στήλης και ενδεχομένως να προκαλέσουν επιπλέον πόνο.

Child’s pose

Child’s pose
Child’s pose ISTOCK

Μια απλή άσκηση είναι να τοποθετηθείτε πάνω στα τέσσερα άκρα σας και να μεταφέρετε αργά το βάρος σας προς τα πίσω, φέρνοντας τους γλουτούς σας πάνω στις φτέρνες σας.

Κατά τη διάρκεια, τα χέρια σας παραμένουν τεντωμένα πάνω από το κεφάλι σας, προσφέροντας την επιθυμητή ανακούφιση από την ένταση στη σπονδυλική στήλη.

TAGS FITNESS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ