ΜΠΑΣΚΕΤ

Liga Endesa: Το υγειονομικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει -μέχρι και- αντικατάσταση μπάλας εν ώρα αγώνα

Liga Endesa: Το υγειονομικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει -μέχρι και- αντικατάσταση μπάλας εν ώρα αγώνα

Μέσω των social media, η Liga Endesa φροντίζει να δείχνει στο κοινό τους τρόπους με τους οποίους διασφαλίζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο περιλαμβάνει μέχρι και... αλλαγή μπάλας.

Η Liga Endesa έγινε αυτές τις ημέρες το δεύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που επιστρέφει στην δράση, με τις δώδεκα ομάδες που διεκδικούν τον κορυφαίο εγχώριο τίτλο να είναι συγκεντρωμένες στη Βαλένθια. Από πολύ νωρίς, τόσο η διοργανώτρια αρχή όσο κι η ισπανική κυβέρνηση είχαν τονίσει πως δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο κανείς εξ όσων θα συμμετάσχουν στην τελική φάση της Liga Endesa.

Κι όπως φαίνεται στην πράξη, το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι ιδιαίτερα αυστηρό και τηρείται μέχρι κεραίας. Από την απολύμανση του γηπέδου, των αποδυτηρίων και του προπονητικού κέντρου, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζεται πως όλοι οι εμπλεκόμενοι (αθλητές, προπονητές, εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι) παραμένουν ασφαλείς και υγιείς.

Η σχολαστικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα πάντα οι άνθρωποι της Liga Endesa είναι τέτοια που από πολύ νωρίς κιόλας (στο παιχνίδι της Ανδόρα με τη Βαλένθια) είδαμε μέχρι και... αλλαγή μπάλας. Κάτι που απαγορεύεται βάσει κανονισμών υπό φυσιολογικές συνθήκες. Προκειμένου να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος, σε περίπτωση που η μπάλα χτυπήσει εκτός του αγωνιστικού χώρου, τότε αντικαθίσταται και απολυμαίνεται άμεσα.

Δείτε τα δύο διαφωτιστικά video που δημοσίευσε η Liga Endesa για να δείξει πως όλα λειτουργούν ρολόι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ