ΜΠΑΣΚΕΤ

Liga Endesa: Μέχρι κι οι... μπάλες ελέγχονται για κορονοϊό

EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η επανεκκίνηση της Liga Endesa συνεπάγεται πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει μέχρι κι έλεγχο στις μπάλες για κορονοϊό.

Η αγωνιστική δράση επέστρεψε στη Liga Endesa το τελευταίο διήμερο, με τη σεζόν να ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, με τη διεξαγωγή του τελικού του πρωταθλήματος. Ως γνωστόν, όλες οι ομάδες έχουν συγκεντρωθεί στη Βαλένθια, με τέσσερα ξενοδοχεία να στεγάζουν τις δώδεκα ομάδες και τους διαιτητές. Πέραν αυτών, τα διαγνωστικά τεστ που κάνουν οι παίκτες και όλοι όσοι μπαίνουν καθημερινά στο γήπεδο που φιλοξενείται η τελική φάση της Liga Endesa, περιλαμβάνουν έλεγχο ακόμη και για τις μπάλες που χρησιμοποιούνται.

Όπως εξήγησε ο Άλεξ Μαρτίνεθ, που είναι ο υπεύθυνος για την υλοποίηση και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, τίποτα δεν αφήνεται στο έλεος της τύχης. "Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος στην μπάλα είναι ίδιος με αυτόν στους παίκτες. Χρησιμοποιούμε ένα μικρό σφουγγαράκι, σαν αυτό που βάζουμε στη μύτη των αθλητών για να δούμε αν είναι ασθενείς. Με αυτό το σφουγγαράκι περνάμε την επιφάνεια της μπάλας κι έτσι έχουμε το δείγμα που χρειαζόμαστε" είπε χαρακτηριστικά.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ