EUROCHALLENGE

Λιαδέλης ο... ξενιτεμένος

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης μιλάει στο SPORT 24 για το Μαρούσι και την... ξενιτιά

Ο χαρακτήρας του επιτρέπει στον διεθνή γκαρντ να δέχεται οποιοδήποτε σχόλιο, κριτική, ακόμη και κάθε λογής πλάκα. Ο μόνος χαρακτηρισμός, τον οποίο δεν θα μπορούσε να ανεχτεί σε καμία περίπτωση είναι αυτός του… ξοφλημένου, του μπασκετμπολίστα που προτίμησε να πάει στην ουκρανική Αζοβμας για να κάνει μια από τις τελευταίες αρπαχτές της καριέρας του!
"Αν ήμουν ή αν θεωρούσα τον εαυτό μου ξοφλημένο, δεν θα ερχόμουν να παίξω μπάσκετ στην Ουκρανία. Πιθανώς θα υπέγραφα ένα μικρό συμβόλαιο σε κάποιον ελληνικό σύλλογο και θα περίμενα καρτερικά το τέλος της καριέρας μου.

Ακόμη, όμως, θεωρώ τον εαυτό μου μάχιμο. Μου μένουν αρκετά χρόνια στα παρκέ και κοιτάζω το συμφέρον μου και με ποιους τρόπους θα κάνω το καλύτερο για την καριέρα μου. Εδώ που βρίσκομαι, η ομάδα έχει στόχους.

Πέρυσι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ουκρανίας, ενώ στην Ευρώπη προσπαθούμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται και αυτό με καλύπτει 100% ως αθλητή"



, εκμυστηρεύτηκε ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε άλλες δύο ομάδες του εξωτερικού (Παμέσα Βαλένθια και Ουράλ Γκρέιτ).

Κατά συνέπεια γνωρίζει ότι στην Ευρώπη οι σύλλογοι δεν κοροϊδεύουν και ότι δεν επιχειρούν να εξαπατήσουν τους αθλητές τους όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις στην ελληνική Α1. "Αν η 1 η του μηνός είναι Κυριακή, εμείς πληρωνόμαστε την Παρασκευή! Αυτό το πράγμα δεν το βλέπεις συχνά.

Οι άνθρωποι είναι κύριοι και το μόνο που απασχολεί τους αθλητές είναι το παιχνίδι και με ποιο τρόπο θα οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη. Αυτό είναι και η ουσία, να μην αναλώνεσαι σε προβλήματα της καθημερινότητας, που μπορείς κανονικά να αποφύγεις, αλλά να έχεις το μυαλό σου μόνο στο μπάσκετ"

, εξήγησε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου, του Αρη, του ΠΑΟΚ, του Μακεδονικού, του Ολυμπιακού και του Απόλλωνα Πατρών.

Μια άλλη ελληνική ομάδα, το Μαρούσι, θα βρεθεί αύριο (9/1) στον δρόμο του, καθώς η Αζοβμας έπεσε στον ίδιο όμιλο του FIBA Eurocup . "Το Μαρούσι έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες εφέτος, αλλά δεν παύει να αποτελεί σταθερή αξία στο ελληνικό μπάσκετ, μια ομάδα με αρχές, που είναι μαχητική και πεισματάρα.

Αυτό περιμένω να δω στη μεταξύ μας συνάντηση, η οποία δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Το θετικό για μας είναι ότι διαθέτουμε παίκτες, οι οποίοι γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, συνεπώς ξέρουν τι να κάνουν, ώστε να φύγουμε νικητές από την Αθήνα"

, υποστήριξε ο Λιαδέλης εννοώντας τους Σλάβεν Ρίματς, Τζερμέιν Τζάκσον και Ρόμπερτ Γκούλιας, οι οποίοι έχουν περάσει από την ελληνική Α1.




TAGS EUROCHALLENGE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ