ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ο εκπρόσωπος μου συζητούσε με τον Παναθηναϊκό"

"Ο εκπρόσωπος μου συζητούσε με τον Παναθηναϊκό"

Ανήμερα του ιστορικού ρεκόρ που άλλαξε στη VTB United League, ο Ντι Τζέι Κούπερ (μοιράζοντας 23 ασίστ) μιλά στο Sport24.gr. Τι λέει για τον Ιβάνοβιτς, γιατί εγκατέλειψε την εθνική Βοσνίας και τι έγινε με τον ΠΑΟ.

Πριν ένα χρόνο, τον απολαμβάναμε στη Basket League, με τη φήμη του φυσικά, να έχει κυκλοφορήσει εκτός συνόρων. Κάπως έτσι, προέκυψε το καλοκαίρι του 2014 η πρόταση του Ενισέι, για τον Ντι Τζέι Κούπερ . Ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να την προσπεράσει. Παράλληλα, έγινε και Βόσνιος, αλλά εγκατέλειψε την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, νωρίς νωρίς. Διαβάσαμε φήμες, περί αδυναμίας του παίκτη να ακολουθήσει το πρόγραμμα του Μαυροβούνιου, με τον εκπρόσωπο του να διευκρινίζει τι ήταν αυτό που έγινε . Τώρα, ήλθε η ώρα να μας τα πει ο ίδιος.

Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε σήμερα (24/1) ρεκόρ στις ασίστ, στην ιστορία της VTB United League. Μοίρασε 23 στη νίκη της παρέας του, επί της Αστάνα του Πατ Καλάθη (86-95) και έγινε ο κάτοχος της πρώτης θέσης.

Το Sport24.gr επικοινώνησε μαζί του, για να μας λυσει κάποιες απορίες. Μεταξύ άλλων, μάθαμε πως όντως, ο μάνατζερ του συζητούσε με τον Παναθηναϊκό.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τη Ρωσία; Τι διαφορές υπάρχουν σε σχέση με την Ελλάδα;

"Υπάρχουν πολλές διαφορές. Το κρύο, για αρχή είναι πολύ περισσότερο και οι θερμοκρασίες σταθερά χαμηλές. Τον πρώτο καιρό ήταν αρκετά δύσκολα για εμένα, καθώς προσπαθούσα να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Πλέον είναι εντάξει, έχω συνηθίσει για τα καλά".

Και τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ της Ενισέι και του ΠΑΟΚ;

"Το στιλ που παίζουν οι ομάδες είναι διαφορετικό. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ περισσότερο κόσμο κοντά του και οι απαιτήσεις είναι πάρα πολύ υψηλές. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι πολύ παθιασμένοι με την ομάδα και πολύ απαιτητικοί. Στην Ρωσία τα πράγματα είναι πιο ήρεμα. Το μπάσκετ, όμως είναι ίδιο παντού και αυτό είναι που έχει σημασία".

Το καλοκαίρι είχαν προκύψει πληροφορίες που σε ήθελαν να ενδιαφέρεις τον Παναθηναϊκό.

"Το καλοκαίρι είχαν γίνει μόνο συζητήσεις. Δεν υπήρχε κάτι επίσημο. Ο ατζέντης μου είχε αναλάβει την υπόθεση και συζητούσε με τον Παναθηναϊκό. Δεν υπήρξε όμως, κάτι πιο συγκεκριμένος. Και όπως ξέρετε, είμαι παίκτης της Ενισέι '.

Οι στόχοι σου ποιοι είναι;

"Ο στόχος μου είναι να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Ξέρω πως είναι δύσκολο και χρειάζεται αρκετή δουλειά, όμως δεν είναι ακατόρθωτο κάτι τέτοιο. Θέλω τα επόμενα χρόνια να αγωνιστώ στην Euroleague. Νιώθω πως μπορώ να παίξω παντού. Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο επίπεδο που βρίσκομαι τώρα'.

Θα μας εξηγήσεις τι έγινε με τη Βοσνία και την αιφνίδια αποχώρηση σου από την προετοιμασία; Είχες... θέμα με τον Ιβάνοβιτς;

"Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Είναι πολύ παθιασμένος με τη δουλειά του και είμαι χαρούμενος που τέθηκα υπό τις οδηγίες του. Είχα, όμως, έναν τραυματισμό στο πόδι και θεώρησα σκόπιμο να μην επιβαρύνω πιο πολύ τον οργανισμό μου".

Υπάρχει περίπτωση να είσαι παρών στο Eurobasket;

"Ακόμα δεν ξέρω. Την υπόθεση τη χειρίζεται ο μάνατζερ μου. Υπάρχουν ακόμα συζητήσεις, όμως για την ώρα αυτό που προέχει είναι η πορεία με την Ενισέι στη VTB League".

*Για την ιστορία, οι Βόσνιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν διαβατήριο στον AJ Σλότερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ