ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κώστας Σλούκας: Τα νικητήρια καλάθια κόντρα σε τουρκικές ομάδες τού έχουν γίνει συνήθεια

EUROLEAGUE 2021-2022 /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2021-2022 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας ξέρανε με buzzer-beater την Φενέρμπαχτσε στο Game 4 της σειράς. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που σημείωσε νικητήριο καλάθι κόντρα στην Φενέρ, αλλά και σε τουρκική ομάδα γενικότερα. Ήταν η τρίτη. Το SPORT24 θυμάται, μαζί με... bonus το τρελό buzzer-beater κόντρα στην Γαλατάσαραϊ.

Ο Κώστας Σλούκας είναι το πρόσωπο της ημέρας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού το δικό του buzzer-beater τρίποντο έδωσε την νίκη στους "ερυθρόλευκους" στο Game 3. Ο κόσμος θυμήθηκε ότι ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι ένας από τους πιο clutch παίκτες στην Ευρώπη. Από ότι έχει αποδειχθεί όμως, έχει μία μεγαλύτερη αδυναμία στις... τουρκικές ομάδες.

Το νικητήριο καλάθι του Σλούκα ξύπνησε μνήμες στον κόσμο. Μπήκε στο πάνθεον με τα μεγάλα τρίποντα του Ολυμπιακού. Αυτά όμως είναι σουτ που ο 33χρονος γκαρντ έχει συνηθίσει να παίρνει. Και με την φανέλα του Ολυμπιακού έχει δείξει ότι μπορεί πιο εύκολα να ευστοχήσει όταν έχει απέναντί του τουρκικές ομάδες.

Το SPORT24 θυμάται τις άλλες 2+1 περιπτώσεις που ο Σλούκας σόκαρε τουρκικές ομάδες, με την λίστα να περιλαμβάνει δύο νικητήρια σουτ και ένα buzzer-beater... ζωής, το οποίο τελικά πήγε στράφι.

Το buzzer-beater με την Γαλατάσαραϊ

Είναι 26 Ιανουαρίου 2012. Ο Σλούκας είναι ακόμα 22 χρονών και στην φάση των 16 - τότε που ακόμα γίνονταν δεύτεροι όμιλοι - αντιμετωπίζει στην Τουρκία την Γαλατάσαραϊ. Ο Γιάκα Λάκοβιτς στέκεται στην γραμμή και με δύο βολές κάνει το σκορ 69-66 με μόλις 2 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε. Ο Ολυμπιακός δεν έχει τάιμ-άουτ, το ματς μοιάζει χαμένο. Τότε πήρε την μπάλα ο Σλούκας και έκανε... αυτό:

Ο Σλούκας ισοφάρισε σε 69-69, το ματς πήγε στην παράταση. Η Γαλατάσαραϊ ήταν σε κατάσταση σοκ. Τελικά, η τουρκική ομάδα πήρε την νίκη με 78-77, με τον Σλούκα να αστοχεί στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού στην παράταση. Τα πρώτα σημάδια για το πόσο ατρόμητος είναι στο φινάλε των αγώνων όμως ήταν ήδη εκεί.

Όταν ξέρανε για πρώτη φορά την Φενέρμπαχτσε

Είναι 28η Οκτωβρίου 2021 και ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε για την 7η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Σλούκας απέναντι στην πρώην ομάδα του, σε ένα ματς πραγματική τιτανομαχία. Το ματς έχει πάει σε χαμηλό σκορ. Όλα είναι ανοιχτά. Η τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού κατέληξε στα χέρια του Κώστα Σλούκα, που βρήκε απέναντί του τον Γιαν Βέσελι.

Ο Έλληνας γκαρντ πήγε στο σημείο που ήθελε, επιχείρησε σουτ και ευστόχησε, μέσα σε αποθέωση. Είχε μόλις εκτελέσει την πρώην ομάδα του. Και ο Βέσελι δεν του κράτησε κακία, με τους δυο τους να αγκαλιάζονται μετά το ματς.

Η Φενέρ είχε την τελευταία επίθεση, αλλά ο Μάρκο Γκούντουριτς αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε. Δεν γινόταν να λερωθεί αυτή η εμφάνιση του Σλούκα.

Εκτελώντας την Αναντολού Εφές... at the buzzer

ΣΕΦ, 10 Φεβρουαρίου 2022. Σχεδόν 3.5 μήνες μετά την νίκη-θρίλερ επί της Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αναντολού Εφές για την 26η αγωνιστική. Το παιχνίδι είναι σκληρό και οδηγείται στην παράταση. Η Εφές προηγείται με 84-85 και έχει την μπάλα, με τον Βασίλιε Μίτσιτς να αστοχεί. Ο Σλούκας παίρνει την μπάλα και τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο.

Ο διεθνής γκαρντ πάει προς το καλάθι και πασάρει στον Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Λάρκιν κλείνει πάνω του, ο Αμερικανός πάει προς το καλάθι και πασάρει αμέσως στον Σλούκα, που έχει πάει ήδη στην γωνία. Ο Σλούκας επιχειρεί τρίποντο... at the buzzer. Ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη με 87-85.

Ο Σλούκας πήρε - για ακόμα μία φορά στην καριέρα του - ένα σουτ στο τέλος και δεν λάθεψε. Οι πανηγυρισμοί όλων, έξαλλοι. Σχεδόν 14 μήνες αργότερα, ο διεθνής γκαρντ έμελλε να εκτελέσει χθες (ξανά) την Φενέρ, αυτή τη φορά σε τουρκικό έδαφος. Γιατί καμία φορά, η ιστορία απλώς... επαναλαμβάνεται.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ