ΤΟΥΡΚΙΑ

Κόντρα Τσέντι Οσμάν με Τούρκογλου λόγω της απουσίας του διεθνή φόργουορντ από την εθνική Τουρκίας

Ο Τσέντι Οσμάν
Ο Τσέντι Οσμάν Ⓒ 2023 DARREN ABATE/ ASSOCIATED PRESS

Μία δήλωση του Χέντο Τούρκογλου ότι ο Τσέντι Οσμάν τού είπε σε συζήτηση που είχαν ότι δεν θέλει να αγωνιστεί με την εθνική Τουρκίας έφερε την έκρηξη του φόργουορντ των Σπερς, που απάντησε χρησιμοποιώντας βαριές κουβέντες.

Η αποτυχία της Τουρκίας στο προ-προολυμπιακό τουρνουά που διοργάνωσε έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Πέρα από όσα έγιναν με τους Σκότι Γουίλμπεκιν και Σέιν Λάρκιν, στο στόχαστρο βρέθηκε και ο Τσέντι Οσμάν (που επίσης δεν αγωνίστηκε για λόγους ξεκούρασης), κάτι που έφερε την αντίδραση του φόργουορντ των Σπερς.

Η αρχή έγινε λόγω μίας δήλωσης του Χέντο Τούρκογλου, ο οποίος σε τοποθέτησή του υποστήριξε ότι "συναντηθήκαμε με τον Οσμάν το καλοκαίρι. Μας είπε ότι δεν θέλει να παίξει στην εθνική και δεν ήθελα να τον πιέσω. Πρέπει να τον ρωτήσετε γιατί δεν αγωνίστηκε ενώ δεν ήταν τραυματίας".

Ο Οσμάν ενημερώθηκε για τις σχετικές δηλώσεις και αποφάσισε να απαντήσει μέσω των λογαριασμών του στα social media, βάζοντάς τα ανοιχτά με τον πρόεδρο της τουρκικής Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, ο φόργουορντ των Σπερς ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Έχω φορέσει την φανέλα της εθνικής σε 178 αγώνες σε όλες τις ηλικίες και πάντα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό. Τα τελευταία 10 χρόνια - όπου 6 από αυτά βρίσκομαι στο NBA - παίζω στο υψηλότερο επίπεδο και συνειδητοποίησα ότι αυτό με έχει κουράσει πνευματικά και σωματικά, επηρεάζοντας την υγεία μου.

Στις 2 Ιουνίου συναντήθηκε με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας - πριν ανακοινωθούν τα ρόστερ του προ-προολυμπιακού - και τους ζήτησα να εξαιρεθώ. Ανέφερα ότι χρειαζόμουν χρόνο για να ξεκουραστώ και να κάνω αποθεραπεία. Στην συνάντηση βρισκόταν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου, η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και μου αναφέρθηκε ότι θα προστατευθώ από τις όποιες επιθέσεις θα δεχθώ.

Ποτέ δεν απέρριψα την εθνική. Για εμένα τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό. Παρόλα αυτά, δεν θα αφήσω κανέναν να με διαβάλλει δημοσίως. Θα ήθελα να πω ότι δεν δέχομαι αυτές τις κατηγορίες και θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ