NBA

Κόμπι: "Σπουδαίος παίκτης ο Παπαλουκάς"

Ο Κόμπι Μπράιαντ μίλησε για το τέλος της καριέρας του, την Εθνική, το Μουντομπάσκετ και τον... Παπαλουκά

Ο άσος των Λέικερς , στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και στο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο λέγοντας: "Αυτή η πρωτιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ολοκλήρωσε ως νικητή. Ηταν ένα κομμάτι που έλειπε από την συλλογή μου και σίγουρα το να παίζεις για την πατρίδα σου αποτελεί ταυτόχρονα τεράστια τιμή αλλά και πολύ μεγάλη ευθύνη. Ηταν τρομερή εμπειρία. Ηταν ακριβώς ό, τι περίμενα. Ολη η εμπειρία, το Ολυμπιακό χωριό, η ατμόσφαιρα.

Προσπάθησα να πάω σε όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα για να ρουφήξω τις στιγμές και ήταν τρομερό. Ανεπανάληπτη ήταν και η στιγμή που φόρεσα το χρυσό μετάλλιο στον λαιμό μου. Βρέθηκα αντίπαλος με μερικούς παίκτες τους οποίους δεν είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν και απέδειξα ότι μπορώ να νικήσω και σε αυτό το επίπεδο. Το διεθνές".




Σε ερώτηση για το ποιον παίκτη από τη δική μας ομάδα ξεχώρισε δεν αρκέστηκε σε κάποιο νούμερο, αλλά είπε ξεκάθαρα τον "Papaloukas" για να προσθέσει: "Είναι ο παίκτης που ξεχώρισα από μία πολύ γεμάτη και δυνατή ομάδα της Ελλάδας. Ο Παπαλουκάς είναι ένας ψηλός γκαρντ, με τρομερή ικανότητα στο διάβασμα του γηπέδου αλλά και στην πάσα.

Μπορεί να βρει με άνεση τον ελεύθερο παίκτη και λόγω του ύψους του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα μαρκαρίσματα. Εχει αυτό που λέμε μαλακά χέρια. Σπουδαίος κι έξυπνος παίκτης".




"Δεν ξέρω για το καλοκαίρι"

Για το αν βέβαια θα ταξιδέψει στην Τουρκία για το Μουντομπάσκετ (κάτι που σημαίνει ότι θα επισκεφτεί και τη χώρα μας για το επίσημο φιλικό κόντρα στην Ελλάδα) δεν... δεσμεύτηκε. "Αν θα παίξω; Δεν ξέρω. Ειλικρινά δεν ξέρω και δεν έχω αποφάσίσει. Σύντομα όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσω στους ανθρώπους της Εθνικής την θέση μου" αποκρίθηκε.

"Τι θα αφήσω πίσω μου"


Παρά το γεγονός ότι έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα με τους Λέικερς η δίψα του παραμένει η ίδια. "Δεν θεωρώ ότι άλλαξα τόσο πολύ την προσέγγισή μου. Ωστόσο με την πάροδο των χρόνων σκέφτομαι όλο και περισσότερο πως θα με θυμάται ο κόσμος όταν θα πέσει η αυλαία. Μ' ενδιαφέρει αυτό που θα αφήσω πίσω μου πολύ περισσότερο, σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια" υπογράμμισε.

Για να συνεχίσει: "Μην με παρεξηγήσεις. Νιώθω πανευτυχής και τυχερός που έχω κατακτήσει μέχρι στιγμής τέσσερα πρωταθλήματα. Δεν είμαι όμως ικανοποιημένος. Είμαι εθισμένος με τους τίτλους και θέλω κι άλλους".


Ολοκλήρωσε, δε, λέγοντας: "Είμαι στην καλύτερη φυσικά κατάσταση της ζωής μου. Εχω να νιώσω έτσι από τότε που ήμουν 26 ή 27 ετων. Εξακολουθώ να έχω την ίδια όρεξη για μπάσκετ και διαθέτουμε μία ομάδα γεμάτη. Η διοίκηση έκανε το καθήκον της κι ενισχυθήκαμε το καλοκαίρι με την έλευση του Ρον Αρτέστ.

Μόλις επιστρέψει και ο Πάου (σ.σ τραυματίας) θα ρολάρουμε και θα είμαστε η ομάδα που θα πρέπει. Οσο για μένα; Εγώ απλά θα βγαίνω κάθε βράδι στο παρκέ και θα κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα. Να οδηγώ την ομάδα μου στο υψηλότερο επίπεδο".











TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ