ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόμπι Μπράιαντ: Το πρόβλημα με την ομίχλη και η απότομη απώλεια ύψους

A body is carried from the scene of a helicopter crash that killed former NBA basketball player Kobe Bryant, his daughter and several others in Calabasas, Calif., Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Kelvin Kuo)
A body is carried from the scene of a helicopter crash that killed former NBA basketball player Kobe Bryant, his daughter and several others in Calabasas, Calif., Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Kelvin Kuo) AP

Η Daily Mail παρουσίασε νέα στοιχεία για τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου. Το πρόβλημα με την ομίχλη στην Καλιφόρνια και οι κινήσεις που έκανε ο πιλότος.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το ελικόπτερο που μετέφερε τον Κόμπι Μπράιαντ, την κόρη του κι επτά ακόμη άτομα, αναχώρησε από την Σάντα Άντα λίγο μετά τις 9 το πρωί. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες αφού υπήρχε πυκνή ομίχλη, με τον πιλότο να πετάει υπό "visual flight rules" (όπως λέγεται χαρακτηριστικά), κάτι που σημαίνει πως επαφυόταν αποκλειστικά στη δική του ικανότητα να δει γύρω του -και όχι σε τεχνικά μέσα και όργανα.

Περίπου στις 9:20 το ελικόπτερο έκανε γύρους για δεκαπέντε λεπτά. Το ελικόπτερο συνέχισε να πετάει με ευθύνη του πιλότου σε χαμηλό ύψος. Λίγη ώρα αργότερα, περίπου στις 9:44, το ελικόπτερο γύρισε νοτιοανατολικά και ανέβηκε στα 2.000 πόδια, προσπαθώντας να ξεφύγει από τους γύρω λόφους. Στη συνέχεια όμως, έπεσε στα 1.400 πόδια και συνετρίβη.

Κόμπι Μπράιαντ: Το πρόβλημα με την ομίχλη και η απότομη απώλεια ύψους

Η αποτύπωση της μοιραίας πτήσης και των βημάτων μέχρι τη συντριβή

Αυτό που ανέφερε στο New York Magazine ένας βοηθός καθηγητής αεροπορίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, η κίνηση του πιλότου να ζητήσει να πετάξει με κανόνες οργάνων πτήσης μπορεί να έπαιρνε ακόμη και μία ώρα έως ότου υλοποιηθεί από την πλευρά του πύργου ελέγχου.

Σύμφωνα με όσα ηχητικά ντοκουμέντα έχουν διαρρεύσει, ακούγεται να λένε στον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου πως " συνεχίζεις να πετάς πολύ χαμηλά" σε τέτοιο βαθμό που δεν ήταν εύκολο να εντοπιστεί από τα ραντάρ και να του δοθούν κατευθύνσεις.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν, δυστυχώς, η συντριβή του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, της κόρης του, Τζιάνα, του πιλότου και των έξι ακόμη επιβαινόντων.

AP Photo/Kelvin Kuo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ