ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόμπι Μπράιαντ: Η πρώτη εκτίμηση για τα αίτια του δυστυχήματος

Firefighters work the scene of a helicopter crash Sunday, Jan. 26, 2020, in Calabasas, Calif. NBA basketball legend Kobe Bryant, his teenage daughter Gianna and three others were killed in the crash in Southern California on Sunday. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Firefighters work the scene of a helicopter crash Sunday, Jan. 26, 2020, in Calabasas, Calif. NBA basketball legend Kobe Bryant, his teenage daughter Gianna and three others were killed in the crash in Southern California on Sunday. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Την πρώτη εκτίμηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα που οδήγησε τον Κόμπι Μπράιαντ, την κόρη του Τζιάνα και επτά ακόμη άτομα στον θάνατο μεταδίδουν αμερικανικά media.

Έξι περίπου ώρες μετά από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, της κόρης του Τζιάνα και ακόμη επτά ατόμων εξαιτίας της συντριβής του ελικοπτέρου τους σε πλαγιά βουνού στην Καλαμπάσας της Καλιφόρνια , το φως της δημοσιότητας είδε η πρώτη εκτίμηση για την αιτία, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό δυστύχημα περίπου στις 9:45 το πρωί της Κυριακής (26/1).

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα γράφονται σε media των ΗΠΑ, η πυκνή ομίχλη στο Λος Άντζελες και τις γύρω περιοχές ήταν το πρόβλημα που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου.

" Ο καιρός ήταν εξαιρετικά ομιχλώδης το πρωί της Κυριακής και γι' αυτόν τον λόγο οι εναέριες δυνάμεις της Αστυνομίας του Λος Άντζελες έμειναν στο έδαφος. Το πρώτο πρόβλημα για το ελικόπτερο του Κόμπι προέκυψε πάνω από τον ζωολογικό κήπο του LA. Έκανε τουλάχιστον έξι κύκλους σε ένα πολύ χαμηλό ύψος, περιμένοντας να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Ξέρουμε ότι ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο κυκλοφορίας του αεροδρομίου του Μπέρμπανκ στις 09:30 ενώ έκανε κύκλους για 15 λεπτά. Τελικά ακολούθησε πορεία προς την λεωφόρο 118, πριν γυρίσει προς τα δυτικά και ακολουθήσει την λεωφόρο 101 προς το Γούντλαντ Χιλς. Περίπου στις 09:40 αντιμετώπισε χειρότερες καιρικές συνθήκες και γύρισε νότια. Αυτό ήταν κρίσιμο, διότι γύρισε προς μια βραχώδη περιοχή. Ξαφνικά ανέβηκε από τα 1200 στα 2000 πόδια, όμως στιγμές αργότερα, περίπου στις 9:45, συνετρίβη σε ένα βουνό στα 1700 πόδια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ελικόπτερο πετούσε με 298 χιλιόμετρα" αναφέρει το ρεπορτάζ του TMZ.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 09:06 από το αεροδρόμιο Τζον Γουέιν, πέρασε πάνω από το Μπόιλ Χάιτς, το γήπεδο των Ντότζερς και έκανε κύκλους στο Γκλέντεϊλ μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την ομίχλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ