NBA

Κερ για Κάρι: "Δεν γίνεται να τον κάνουμε Χάρντεν"

Κερ για Κάρι: "Δεν γίνεται να τον κάνουμε Χάρντεν"
AP Photo/Sue Ogrocki AP PHOTO/SUE OGROCKI

Ο Στιβ Κερ δήλωσε ότι δεν είναι λύση για τους Γουόριορς να ζητήσουν από τον Στεφ Κάρι να κάνει ό,τι και ο Τζέιμς Χάρντεν και να έχει τη μπάλα συνέχεια στα χέρια του.

Οι Γουόριορς σημείωσαν την πρώτη φετινή τους νίκη, επικρατώντας εύκολα με 134-123 των Πέλικανς. Αυτό δεν αλλάζει πάντως το γεγονός ότι δεν είναι η ομάδα που ήταν κάποτε, με τους δημοσιογράφους να ρωτούν τον Στιβ Κερ μετά τον αγώνα με τους Πέλικανς αν η λύση θα ήταν να σουτάρει περισσότερο ο Στεφ Κάρι. Ο Κέρ πάντως ήταν ξεκάθαρος: Όχι.

" Δεν ξέρω, δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό" δήλωσε αρχικά ο Κερ, για να συμπληρώσει: " Θα μπορούσαμε να τον μετατρέψουμε σε Τζέιμς Χάρντεν και να του δίναμε τη μπάλα σε κάθε φάση. Αυτό όμως είναι δύσκολο να γίνει και δεν έχει χτιστεί η ομάδα μας με αυτό τον τρόπο. Το Χιούστον βάζει τέσσερις σουτέρ στο παρκέ εδώ και χρόνια για να δώσει χώρο στον Χάρντεν. Εμείς δεν έχουμε τέτοιο ρόστερ, οπότε δεν θα έχουμε ίδιες αποστάσεις".

Ο τεχνικός των Γουόριορς δεν έμεινε όμως εκεί, παρά συνέχισε την ανάλυση: " Αυτού του είδους το μπάσκετ μπορεί να εξαντλήσει έναν παίκτη, ειδικά αν είναι 80 κιλά όπως ο Στεφ. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι η απάντηση είναι να του κάνουμε ένα εκατομμύριο σκριν για να σουτάρει. Δεν έχουμε τέτοιους παίκτες και δεν πιστεύω ότι έχει λογική και για τον Κάρι".

Κλείνοντας, ο Κερ τόνισε σχετικά με το πώς μπορεί να βοηθήσει η ομάδα του τον Κάρι να είναι πιο αποδοτικός: " Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να τον βοηθήσουμε να αισθανθεί πιο ελεύθερος και αυτό ψάχνουμε κάθε μέρα. Πώς να τον βοηθήσουμε να είναι πιο ελεύθερος χωρίς να έχουμε στο παρκέ ψηλούς που σουτάρουν που είναι της μόδας. Να του δημιουργήσουμε χώρους, ελεύθερα σουτ και έναν επιθετικό ρυθμό μέσα από αυτό. Σε αυτό δουλεύουμε".

AP Photo/Sue Ogrocki

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ