ΑΡΗΣ

Καζέρτα-Άρης: 84-77

Η Έλντο Καζέρτα επικράτησε του Άρη με 84-77 και κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό του "Τροφέο Ιρτέτ".

Πρώτος σκόρερ για τους "κίτρινους" αναδείχτηκε ο Σπένσερ Νέλσον με 18 πόντους, ενώ διψήφιο νούμερο πόντων είχε ακόμη ο Δημήτρης Τσαλδάρης.
Το συγκρότημα του Αντρέα Ματσόν "πάλεψε" για τη νίκη από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης που ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπη και με πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα του σκορ. Λίγο μάλιστα έλειψε να επικρατήσει της Καζέρτα, η οποία στάθηκε τυχερή όταν κατάφερε με τρίποντο να ξεφύγει με έξι πόντους διαφορά στην εκπνοή της επίθεσης της και ενώ απέμενε 1’ για την λήξη του αγώνα.

Ο χρόνος πίεζε μια και ο αγώνας όδευε προς το τέλος του με τους «κίτρινους» να στέλνουν τους αντιπάλους τους στην γραμμή των ελευθέρων βολών σε μια προσπάθεια να κάνουν την ολική επαναφορά.

Οι παίκτες όμως της Καζέρτα αποδείχθηκαν ψύχραιμοι και τελικά έφτασαν στη νίκη. Το αποτέλεσμα βέβαια μικρή σημασία έχει, αφού αυτό που προέχει είναι ότι η ομάδα έδειξε σημάδια βελτίωσης στο δεύτερο μόλις φιλικό τέστ, όπου ο Αντρέα Ματσόν είχε όλους τους παίκτες στην διάθεση του.

Ο κόουτς των "κίτρινων" μιλώντας στο επίσημο site της ΚΑΕ λίγη ώρα μετά την λήξη του αποψινού φιλικού τεστ για τον Άρη τόνισε: "Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε σχεδόν όλους τους παίκτες στην διάθεση μας. Ο Σέκουλιτς αγωνίστηκε μερικά λεπτά παραπάνω σε σχέση με χθες, ενώ ο Μάρσαλ είναι λογικό να βρίσκεται λίγο εκτός φόρμας αφού μην ξεχνάμε ότι ήταν εκτός δράσης για 40 μέρες εξαιτίας ενός τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε.

Παρόλα αυτά βρισκόμαστε στην διαδικασία που μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, ενώ σήμερα αντιμετωπίσαμε μια ομάδα έτοιμη από αγωνιστικής πλευράς που παρουσιάστηκε χωρίς απουσίες. Ήταν μια αρχή για εμάς και τώρα που θα επιστρέψουμε στην Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουμε την δουλειά. Το θέμα είναι να είναι όλοι υγιείς γιατί αυτό είναι το "κλειδί", προκειμένου να είμαστε απόλυτα έτοιμοι με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών μας υποχρεώσεων"

Δεν αγωνίστηκαν από τους «κίτρινους» ο Γάϊος Σκορδίλης και ο Λίνος Χρυσικόπουλος.

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης κατέλαβε την δεύτερη θέση στον τελικό του διαγωνισμού τριπόντων.

Η αποστολή των "κίτρινων" θα αναχωρήσει οδικώς αύριο το πρωί από την Καζέρτα για την Ρώμη και από εκεί θα πετάξει για την Θεσσαλονίκη στην οποία αναμένεται να φτάσει στις 13:30.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 13-13, 39-37, 58-52, 84-77

Καζέρτα (Φράτες): Λαρανάγκα 6, Φροζίνι 10, Ντι Μπέλα 1, Μπάτλερ 10, Μικελόρι 11, Τουτ 3, Ντίαζ 15, Φόστερ 14, Σλέι 14, Μπρκιτς, Παρίλο, Σαντόρα.

Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 7, Μάρσαλ 9, Αγαδάκος 8, Ηλιάδης 6, Γκαβέλ 2, Παπανικολάου, Μπάρλος 6, Τσαλδάρης 12, Νέλσον 18, Σέκουλιτς 8, Αργυρόπουλος 1.




















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ