ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Καβάλα-Πανιώνιος: 76-68

Καβάλα-Πανιώνιος: 76-68
Αγγελόπουλος

Νίκη-ανάσα πήρε η Καβάλα καθώς επιβλήθηκε του Πανιώνιου με 76-68 για την 13η αγωνιστική

Η Καβάλα ήθελε πάση θυσία τη νίκη και ο ενθουσιασμός που της έδινε ο κόσμος είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει καλά παίρνοντας γρήγορα το προβάδισμα με 6-2. Η απάντηση του Πανιώνιου, πάντως ήρθε άμεσα καθώς έτρεξε ένα σερί 6-0 (8-6) και μπήκε μπροστά έπειτα από καλάθι του Ζόραν Έρτσεγκ.
Στη συνέχεια του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, ωστόσο ήταν άστοχες έξω από τα 6.25. Οι δύο προπονητές έριξαν στη μάχη και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τον Μπρούνο Σούντοβ και τον Ντέγιαν Μπορόβνιακ αλλά ήταν εμφανές πως δεν είναι ακόμα έτοιμοι.

Η Καβάλα κατάφερε να πάρει τον έλεγχο στα ριμπάουντ κάτι όμως που δεν το εκμεταλλεύτηκε ανάλογα. Με εύστοχη προσπάθεια του Σούντοβ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 36-34 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή μπήκαν δυναμικά και στην επανάληψη όπου ο Σούντοβ έδωσε λύσεις στην επίθεση μαζί με τον Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς και η Καβάλα προσπάθησε να ανεβάσει τη διαφορά (43-38) αλλά μέχρι εκεί αφού οι "κυανέρυθροι" απαντούσαν αμέσως.

Η Καβάλα προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της και το κατάφερνε διατηρώντας την πρωτοπορία με 52-47 στην ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.

Oι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς κυκλοφορώντας σωστά τη μπάλα βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι και με επιμέρους σκορ 8-3 έφεραν τον αγώνα και πάλι στα ίσια (55-55) στο 33'. Ο Πανιώνιος επανήλθε στις λανθασμένες επιλογές την ώρα που οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 11-1 ανεβάζοντας τη διαφορά σε διψήφιο αριμθό πόντων (66-56). Από κει και έπειτα η Καβάλα δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο για φτάσει στην πολύτιμη νίκη.

Για τα στατιστικά της Καβάλας και του Πανιώνιου πατήστε εδώ

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 36-34, 52-47, 76-68.

Καβάλα (Αλεξανδρής): Σούντοβ 6, Αγγελόπουλος 7 (1), Χαφ, Κόλινς 13, Ηλιάδης 6, Παλάσιο 5 (1), Ραΐτσεβιτς 10 (2), Κυρίτσης 13, Τσέρανιτς 6, Γκούστας 10 (1).

Πανιώνιος(Μάρκοβιτς): Ράις 14 (2), Μπράιαντ 11 (1), Ζορόσκι 10, Μπορόβνιακ, Χαριτόπουλος 3 (1), Καλαμπόκης 8 (1), Ερτσέγκ 17, Γιάνκοβιτς, Αθηναίου 3 (1), Έλντερ 2.

Αλεξανδρής: "Πολύ σημαντική νίκη"

O Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά το τέλος του παιχνιδιού είπε: " Πήραμε μια πολύ σημαντική η νίκη. Προσπαθούμε από ματς σε ματς να βελτιωνόμαστε και να διορθώνουμε πράγματα στην εικόνα μας. Καταφέραμε στο τέλος παίζοντας με δύο πάουερ φοργουορντ, τον Αγγελόπουλο και τον Ραΐτσεβιτς να κλείσουμε τους διαδρόμους για τον Πανιώνιο και να μεγαλώσουμε τη διαφορά".

Ο Νέναντ Μάρκοβιτς από την πλευρά του τόνισε: " Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν αξίζαμε να πάρουμε. Η Καβάλα πήρε δίκαια το αποτέλεσμα και της αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό. Όταν κάνεις 25 λάθη δεν μπορείς να ελπίζεις. Δεν είχαμε όρεξη για παιχνίδι ίσως να είχαμε εφησυχάσει από κάποια αποτελέσματα".






















TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ