ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιτούδης: "Θα πορευτούμε με προσοχή"

Ιτούδης: "Θα πορευτούμε με προσοχή"
Ιτουδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πλήρη ομάδα χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Ιτούδης που αναφέρθηκε και στην Εθνική

" Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά μεγάλα ονόματα, μία πλειάδα παικτών, που είναι υψηλού επιπέδου με μεγάλα συμβόλαια, μεγάλες επιτυχίες και εμπειρίες, με αγωνιστική αξία, αλλά και αξία χαρακτήρα. Έχουμε τα μάτια μας ανοικτά, ψάχνουμε συνεχώς στην αγορά και αυτό το κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Θα πορευτούμε με προσοχή και πάντα με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας. Πορευόμαστε όμως με την ομάδα ως έχει", είπε στον NovaΣΠΟΡ FM.

Για την προσπάθεια της Εθνικής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον προημιτελικό-ρεβάνς του 2004 κόντρα στην Αργεντινή, εξήγησε: " Δεν θα ήθελα να συνδέσω τον προημιτελικό της Τετάρτης με το ματς του 2004. Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η ελληνική ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι βρήκε το ρυθμό της και είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ξεκίνησε. Διαθέτουμε πολλούς παίκτες με εμπειρία και ικανότητα. Πηγαίνοντας στο χιαστί ματς θα παρουσιαστούμε καλύτεροι. Έχουμε τη δυνατότητα να νικήσουμε και να συνεχίσουμε την πορεία μας προς το μετάλλιο. Η εθνική μας έχει δώσει πολλές χαρές και ελπίζουμε να μας δώσει ακόμη περισσότερες".

Για την αντίπαλό μας στους προημιτελικούς, Αργεντινή, ο έμπειρος κόουτς τόνισε: " Σε βάθος χρόνου μπορεί η έλλειψη βάθους στον πάγκο να επηρεάσει τους Αργεντινούς. Όσον αφορά στην ποιότητα όμως, οι έξι είναι υψηλού επιπέδου παίκτες, που έχουν παίξει σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις μαζί και έχουν δέσει μεταξύ τους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φθείρουμε τους παίκτες, που είναι οι πρωταγωνιστές της Αργεντινής. Οι Πριτζόνι, Τζινόμπιλι και Σκόλα θα πρέπει να είναι σε διαρκή πίεση. Εμείς διαθέτουμε πάγκο που μπορεί να δώσει ώθηση και βοήθεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα τουρνουά".

Τέλος μίλησε για τις ΗΠΑ και τους τρόπους αντιμετώπισής τους: " Με βάση όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, οι ΗΠΑ έχουν επιδείξει μία τεράστια δυναμική. Στηρίζονται στην ταχύτητα και την εκρηκτικότητά τους, στην πιεστική τους άμυνα στα όρια του φάουλ και φέτος έχουν έναν τελείως διαφορετικό προσανατολισμό. Έμαθαν από τα λάθη τους και τις σφαλιάρες που έφαγαν. Με όσα έχουν δείξει είναι δύσκολο να τους κοντράρει κάποιος. Κλειδί για να αντιμετωπίσεις αυτή την ομάδα θα είναι η καλή λειτουργία στην επίθεση, τόσο όσον αφορά στην ευστοχία, όσο και στη διαχείριση του χρόνου, αλλά και το να μην τους δώσεις την ευκαιρία μετά την άμυνά τους να τρέξουν".





TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ