ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ

Ίρβινγκ για εμβόλιο: "Επιμένω στην απόφασή μου, δεν είμαι μόνο ένας μπασκετμπολίστας"

Brooklyn Nets guard Kyrie Irving dribbles the ball against the Portland Trail Blazers during the second half of an NBA basketball game in Portland, Ore., Monday, Jan. 10, 2022. (AP Photo/Craig Mitchelldyer)
Brooklyn Nets guard Kyrie Irving dribbles the ball against the Portland Trail Blazers during the second half of an NBA basketball game in Portland, Ore., Monday, Jan. 10, 2022. (AP Photo/Craig Mitchelldyer) 2022 AP PHOTO/CRAIG MITCHELLDYER

Σε δηλώσεις του μετά από το τέλος του αγώνα των Νετς κόντρα στους Καβαλίερς, ο Καϊρί Ίρβινγκ ρωτήθηκε για ακόμα μία φορά για τον εμβολιασμό, με τον ίδιο να επιμένει στην απόφασή του να μην εμβολιαστεί.

Στην απόφασή του να μην κάνει το εμβόλιο εμμένει ο Καϊρί Ίρβινγκ που απάντησε ξεκάθαρα μετά από το τέλος του αγώνα των Νετς κόντρα στους Καβαλίερς σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Το θέμα του εμβολιασμού του Ίρβινγκ απασχολεί το ΝΒΑ από την πρώτη κι όλας μέρα, με τον ίδιο να μένει καιρό εκτός υποχρεώσεων των Νετς λόγω αυτού.

Πλέον έχει επιστρέψει στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας του Μπρούκλιν, ωστόσο η απόφασή του να μην εμβολιαστεί δεν έχει αλλάξει. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πρέπει να σκεφτεί την οικογένειά του ενώ διαφώνησε με την άποψη ότι έχει γίνει ο πιο διάσημος ανεμβολίαστος στο ΝΒΑ.

"Δεν πρόκειται να κάνω πίσω μόνο για τη ζωή στο ΝΒΑ. Για εμένα είναι πιο σημαντικό το τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Δεν είναι ότι συμβαίνει μόνο για εμένα. Σέβομαι τις απόψεις των υπολοίπων και δεν θα προσπαθήσω να πείσω κανένα πάνω σε αυτό. Επιμένω στην απόφασή μου και στα πιστεύω μου. Ακόμα και τώρα που ο Ντουράντ είναι τραυματίας, ξέρω πως ο οργανισμός θα με προστατεύσει και εμένα και τους συμπαίκτες μου.

Δεν θέλω να φέρω την επιστήμη στο μπάσκετ. Το μήνυμά μου ήταν και είναι πως πάντα σέβομαι τις αποφάσεις των άλλων αναφορικά με το τι κάνουν στη ζωή τους και είμαι εδώ να τους υποστηρίξω αλλά το τι γίνεται στη δική μου ζωή το βλέπω μέρα με τη μέρα. Αυτό είναι όλο. Φέρνετε την επιστήμη στο μπάσκετ και εγώ ζω τη ζωή μου τον περισσότερο καιρό όταν είμαι εκτός του μπάσκετ. Επομένως όταν λέω ότι δεν θα εμβολιαστώ αυτό κάπως το μπλέκετε με το μπάσκετ ενώ είναι απόφαση για τη ζωή μου. Ζούμε σε αληθινό κόσμο. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία και αγαπώ να παίζω με τους συμπαίκτες μου, αγαπώ να παίζω για τους Νετς αλλά είχα αρκετό χρόνο να σκεφτώ πως θα χειριστώ το θέμα και να πάρω μία απόφαση. Ξέρω ότι κάποιοι διαφωνούν.

Ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα όχι μόνο για εμένα αλλά για όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι και απολύονται από τις δουλειές τους καθημερινά. Δεν είναι μόνο για εμένα, αυτό πιστεύω τόσο καιρό. Καταλαβαίνω τις ερωτήσεις που μου κάνετε αλλά θεωρώ πως μερικές φορές δεν με σέβεστε. Δεν είμαι μόνο ένας μπασκετμπολίστας. Έχω φανς ναι και τα εκτιμώ όλα αυτά αλλά δεν είναι μόνο το μπάσκετ.

Η φήμη χτίζεται σταδιακά. Σας ακούω που λέτε ότι είμαι ο πιο διάσημος ανεμβολίαστος παίκτης, τι σημαίνει αυτό; Δεν ξέρω τι σημαίνει όταν είμαι σπίτι".

TAGS ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ