STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ

Το SPORT 24 βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ, που άνοιξε την αυλαία του πρωταθλήματος μπάσκετ

Πρέπει να βρισκόμαστε σε μια διαρκή επικοινωνία με όλους τους φορείς, για να ανταλλάξουμε απόψεις, προτάσεις και διαμαρτυρίες, διότι μόνο από τον διάλογο προκύπτει κάτι καλό".
Τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών εκπροσώπησε ο Κώστας Χαραλαμπίδης ο οποίος υπογράμμισε: "Η ευχή μας είναι να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Πέρα από τις ευχές είμαστε πρόθυοι να πάρουμε μέρος σε κάθε διάλογο για να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις.



Τασσόνται υπέρ όσων αμφιβάλλουν και τις παγιωμένες θέσεις και όσων θέλουν να ταράξουν τα λιμάζοντα ύδατα του ελληνικού μπάσκετ, διότι δεν νοείται να συμμετέχουν στην Α1 ομάδες που δεν έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής ή άλλες που χρωστάνε χρήματα από την περσινή χρονιά.



Οφείλουμε να προστατεύσουμε το άθλημα, που έχει χωρο για ανατροπές. Η εξάλειψη του φανατισμού είναι η δική μας ευθύνη, είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε ότι το μπάσκετ είναι μόνο ένα παιχνίδι".



Εκ μέρους του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης (σ.σ ο πρόεδρος) λέγοντας: "Καλή χρονιά. Ο σύνδεσμος ονειρεύεται ένα πρωτάθλημα χωρίς βία, που θα αναδείξει περισσότερους Έλληνες παίκτες που θα είναι έτοιμοι να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλουμε το νέο πρωτάθλημα να μας βρει περισσότερο ενωμένους, πρέπει να σταθούμε δηλαδή περισσότερο σε αυτά που μας ενώνουν και λιγότερο σε αυτά που μας χωρίζουν. Βοηθώντας ο ένας τον άλλον θα μπορέσουμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα".


Οι δηλώσεις των προπονητών

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Παναθηναϊκός): " Ο στόχος μας είναι απλός: να παίξουμε καλό μπάσκετ και να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας. Για αυτά μιλάμε κάθε μέρα με τους παίκτες. Πέρσι κάναμε μια φοβερή χρονιά κι είχαμε -ειδικά στην Ευρωλίγκα- γεμάτο γήπεδο κι είναι κάτι που θέλουμε να επαναλάβουμε".

Παναγιώτης Γιαννάκης (Ολυμπιακός): "Για να φτάσει μια νέα ομάδα στο αποτέλεσμα πρέπει να είναι υπομονετική. Αυτό είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει και το αγώνισμα του μαραθωνίου. Θα πρέπει να δηλαδή όταν φτάσουμε στο τέλος να έχουμε την απαραίτητη φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό.

Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται χρόνος διότι έχουμε 11 νέους παίκτες. Θα παλέψουμε πάντως με όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε υπερήφανους τους φιλάθλους, δείχνοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο μέσα κι έξω από το γήπεδο".





Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς (Πανιώνιος): "Προετοιμαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στην πρόκληση τόσο του ελληνικού πρωταθλήματος, όσο και της Euroleague. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τη θέση. Οι πραγματικά καλές ομάδες είναι αυτές που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις".



Σούλης Μαρκόπουλος (Μαρούσι): "Οι φιλοδοξίες μας έχουν αυξηθεί, αν και δεν θέλουμε να βάλουμε στόχο. Επιθυμούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, όπως κάναμε πέρσι στο τέλος της χρονιάς. Με δουλειά και υπομονή θα καταφέρουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα".



Αντρέα Ματσόν (Άρης): "Νομιζω ότι είναι το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε -όπως κι όλοι- το καλύτερο που μπορούμε".



Ηλίας Ζούρος (Πανελλήνιος): "Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, όπως και κάθε ομάδα. Τα φιλικά δεν παίζουν ρόλο, καθώς είναι παιχνίδια προετοιμασίας. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, όπως κάναμε στο δεύτερο γύρο και να γεμίσουμε το γήπεδο μας".



Κώστας Φλεβαράκης (ΑΕΚ): "Η ομάδα μας είναι νέα σε όλα τα επίπεδα. Για αυτό και βάζουμε στόχο μόνο την επόμενη ημέρα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, δηλαδή κάτι καλύτερο από ότι περιμάναμε το καλοκαίρι. Είμαστε πίσω, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι μια δύσκολη χρονιά για την ΑΕΚ θα περάσει όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα".



Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολύμπια Λάρισας): "Στόχος μας είναι να ενσωματώσουμε εφτά νέα πρόσωπα στη φιλοσοφία μας, αγωνιστική και μη. Παράλληλα θέλουμε να βρούμε την ισορροπία μας ανάμεσα στον ανταγωνισμό του σκληρού ελληνικού πρωταθλήματος και στη χαρά και τη δημιουργικότητα του παιχνιδιού. Αν τα καταφέρουμε θα είναι επιτυχία".



Θανάσης Σκουρτόπουλος (Αιγάλεω): "Θα παλέψουμε και φέτος για να αποδείξουμε ότι αξίζουμε μια θέση στην Α1. Οι ξένοι είναι ένα κομμάτι της ομάδας, αλλά οι Έλληνες είναι το βασικότερο. Δεν κάνουμε διακρίσεις".



Βαγγέλης Αλεξανδρής (ΑΕΛ): "Δεν θα έλεγα ότι είναι μια επικίνδυνη χρονιά, απλά εμπεριέχει ένα μικρό ρίσκο από την άποψη ότι επιλέξαμε νέα παιδιά. Αυτό, όμως, μας γεμίζει χαραμίζει χαρά και αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε νέους πρωταγωνιστές στο ελληνικό μπάσκετ, που έχει ανάγκη αυτή την ανανέωση".



Γιάννης Σφαιρόπουλος (Κολοσσός Ρόδου): "Ο πήχης ανεβαίνει για μια επαρχιακή ομάδα όπως εμείς. Στόχος μας να είναι καταξιωθούμε στην Α1, να δώσουμε στον μπασκετικό κόσμο να καταλάβει ότι ανήκουμε εδώ. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και από εκεί και πέρα -χωρίς πίεση- να παλέψουμε για το καλύτερο".



Αργύρης Πεδουλάκης (ΠΑΟΚ): "Γίνεται μια συλλογική προσπάθεια προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει την υστεροφημία της. Πρέπει να χτίσουμε την νοοτροπία μας. Η ιστορία, το brand name κι ο κόσμος του ΠΑΟΚ τον αναγκάζει να παίζει μόνο για την Ευρωλίγκα. Δεν λέμε ότι θα τα καταφέρουμε με την πρώτη, αλλά πάντα πρέπει να δουλεύεις για έναν μεγάλο στόχο".



Γιάννης Χριστόπουλος (Τρίκαλα): "Η υπομονή είναι το απαραίτητο συστατικό για κάθε νεοφώτιστη ομάδα, όπως εμείς".



Κώστας Πιλαφίδης (Πανόραμα): "Ξεκινάμε από το μηδέν. Ο χρόνος ήταν λίγος, αλλά εμείς οφείλουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά και στο τέλος να κάνουμε ταμείο".



Οι δηλώσεις των αρχηγών

Φραγκίσκος Αλβέρτης

(Παναθηναϊκός): "Πάντα έχουμε τους ίδιους στόχους. Το ζητούμενο είναι να βλέπουμε τα πράγματα με σοβαρότητα, όπως πρέπει δηλαδή.

Θέλουμε να μπούμε δυνατά από την αρχή και να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουμε μια δεκαετία γεμάτη επιτυχίες κι αυτό το έχουμε καταφέρει με σκληρή δουλειά, σεβασμό στους αντιπάλους και πολύ αθλητική δράση".





Θοδωρής Παπαλουκάς (Ολυμπιακός): "Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Κάνουμε μια νέα προσπάθεια. Η ομάδα είναι επιλογή του κόουτς. Θα πάρει χρόνο για να δέσουμε όλοι οι νέοι παίκτες και πιστεύω ότι από τον Γενάρη θα είμαστε έτοιμοι, άλλωστε τότε κρίνονται όλα.

Επίσης θελω να πω ότι πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε να σταματήσει το φαινόμενο της βίας. Έχουμε την πρώτη ύλη, τους παίκτες δηλαδή, οπότε πρέπει να κάνουμε όλοι ότι περνά από το χέρι μας".





Γιάννης Γιαννούλης (Πανιώνιος): "Ο νέος στόχος είναι ίδιος με τον παλιό. Θέλουμε να βγούμε και πάλι στην Ευρωλίγκα και να εκμεταλλευτούμ τη φετινή χρονιά για να αποκομίσουμε εμπειρίες και να είμαστε πιο έτοιμοι του χρόνου".



Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι): "Μεγαλώνουν οι στόχοι. Έχουμε μια ενισχυμένη ομάδα, που είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Θέλουμε να κάνουμε ότι και πέρσι, έτσι ώστε να φτάσουμε στα πλέι-οφ και να μετρήσουμε εκεί τις δυνάμεις μας".

Σάββας Ηλιάδης (Άρης): "Αυτό που θέλουμε είναι να βγούμε στην Ευρωλίγκα μετά από την περσινή αποτυχημένη χρονιά. Παράλληλα θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα μάχεται μέχρι το τέλος".

Γιάννης Σακελλαρίου (Πανελλήνιος): " Έξω από την ομάδα λένε ότι έχουμε υψηλές προσδοκίες. Μες στην ομάδα λένε όμως ότι στόχος είναι η κάθε προπόνηση, το κάθε παιχνίδι΄και πιστεύουμε ότι με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε".



Νίκος Χατζής (ΑΕΚ): "Η ΑΕΚ ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια. Από φέτος γίνεται ένα νέο ξεκίνημα σε όλους τους τομείς. Έχουμε θέσει τους στόχους μας και με σκληρή δουλειά είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά".



Αβραάμ Καλλινικίδης (Αιγάλεω): "Να έχουμε καλή αθλητική χρονιά. Εμείς είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και θέλουμε να έχουμε το ίδιο φινάλε. Υποσχόμαστε στους αντιπάλους ότι το Αιγαλεω θα είναι ένας δυνατός αντίπαλος τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας".



Γιάννης Λάππας (ΑΕΛ): "Φέτος έχουμε κάτι καινοτόμο: μια ομάδα Ελληνική και νεανική. Ότι μας λείπει από εμπειρία, θέλουμε να το αντισταθμίσουμε με ενθουσιασμό και ενέργεια".



Αντώνης Ασημακόπουλος (Κολοσσός): "Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, κάτι που απαιτεί σκληρή δουλειά και να κοιτάμε κάθε προπόνηση και κάθε παιχνιδι χωριστά".



Γιώργος Φώντας (Τρίκαλα) : "Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα παλέψουμε ως την τελευταία στιγμή για να πετύχουμε τον στόχο μας".



Νίκος Πενταζίδης (Καβάλα): "Καιρός να μάθετε κι εμάς! Είμαστε μια ομάδα με γεμάτο γήπεδο, με φιλάθλους που έχουν σωστή συμπεριφορά. Ως ομάδα απαρτιζόμαστε από νέους και έμπειρους παίκτες και στόχος μας να είναι να δικαιολογήσουμε τα όσα σχόλια έχουν γίνει τόσο καιρό με την παρουσία μας".









TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ