ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλβέρτης: "Τελευταία μου χρονιά"

Αλβέρτης: "Τελευταία μου χρονιά"
Ομπράντοβιτς-Αλβέρτης

Το γεμτάο γήπεδο έθεσε ως στόχο για τη φετινή χρονιά ο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου των προπονητών

Εκτός από τον τεχνικό και τον αρχηγό των Πρωταθλητών το "παρών" έδωσε και ο συνεργάτης του "Ζοτς, Δημήτρης Ιτούδης, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Τάσος Στεφάνου και ο μάνατζερ της ομάδας, Μάνος Παπαδόπουλος.
Ως προπονητής της ομάδας που κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε πρώτος στη συνέντευξη: " Ο στόχος μας θα είναι πολύ απλός. Να παίξουμε καλό μπάσκετ και να δούμε τους φίλους μας κοντά μας. Αυτό θέλω. Αυτό λέω στους παίκτες κάθε μέρα. Πέρυσι ήταν μια εξαιρετική χρονιά σε αυτό το επίπεδο, σε πολλά παιχνίδια το γήπεδο ήταν γεμάτο γήπεδο και αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος".

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δήλωσε με τη σειρά του: " Τα πράγματα πάντα είναι δύσκολα αν δεν τα πάρεις σοβαρά και όπως πρέπει. Άλλη μια χρονιά ξεκινάει με τους ίδιους στόχους για εμάς, όπως κάθε χρονιά και πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι από την αρχή για να κατακτήσουμε αυτά που θέλουμε. Έχουμε πίσω μας μια δεκαετία με επιτυχίες που έχει κατακτηθεί με σκληρή δουλειά και σεβασμό στους αντιπάλους και αγωνιστική δράση πολύ. Ελπίζω να τελειώσει άλλη μια χρονιά για εμάς με τον τρόπο που θέλουμε, να κάνουμε αυτό που θέλουμε".

Στη συνέχεια το τεχνικό τιμ και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έλαβαν τις θέσεις τους στο τραπέζι της ομάδας και δέχθηκαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου κόουτς:

Μετά από πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει κλασικό σέντερ με περισσότερες λύσεις στην περιφέρεια. Τι διαφορετικό να περιμένουμε;

" Αυτό που εμείς περιμένουμε είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να δούμε κόσμο στο γήπεδο. Πολύ κόσμο. Πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουν πώς παίζει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια. Είναι αλήθεια ότι έχουμε καλό ρόστερ. Δουλεύουμε όπως είπε και ο Αλβέρτης σοβαρά κάθε μέρα. Σεβόμαστε τους αντιπάλους. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα είναι δύσκολα για εμάς. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν τη θέση τους στην ομάδα και να παίξουμε όπως πρέπει".

Μετά από μια δεκαετία στον Παναθηναϊκό, τι είναι αυτό που σας εξιτάρει στην ομάδα ώστε να μένει εδώ και να τον αποκαλεί "σπίτι του";

" Το κίνητρο είναι ότι μ’ αρέσει η δουλειά μου. Είμαι ευτυχισμένος κάθε φορά που πάω στην προπόνηση. Δουλεύω με εξαιρετικούς ανθρώπους. Κάθε φορά που ένας νέος παίκτης προστίθεται, πρώτος στόχος μας είναι να δούμε πως είναι ως άνθρωπος. Δεν θέλουμε προβλήματα στην ομάδα. Έχουμε το ίδιο επιτελείο δέκα χρόνια. Και μεγάλο κίνητρο είναι ο κ. Παύλος και ο κ. Θανάσης. Έχουν τα πάντα και όμως είναι έτοιμοι κάθε μέρα να έρθουν στην προπόνηση, είναι πρώτοι στη δουλειά τους. Πιστεύω ότι αυτό είναι ότι καλύτερο να το βλέπεις ως κίνητρο. Και φυσικά και η σχέση με τον κόσμο είναι πολύ σημαντική. Πρώτα από όλα γιατί ξέρουν ότι όλοι θέλουμε να είναι ευχαριστημένοι. Αυτό το δέσιμο της ομάδας με τον κόσμο θα είναι πολύ σημαντική φέτος, ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Τους θέλουμε κοντά μας όπως πάντα".

Ποιο είναι το κλειδί να δουλέψει μια ομάδα όχι μόνο τόσους παίκτες αλλά τόσα μεγάλα ονόματα;

"Κάθε ένας από μας δείχνει πόσο μεγάλος είναι κάθε μέρα. Ως παίκτης και όχι μόνο. Είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουμε. Αν δουλεύεις σκληρά και είσαι έτοιμος σε κάθε προπόνηση να προσπαθείς με τον ίδιο τρόπο είναι το πιο σημαντικό. Σίγουρα υπάρχουν μεγάλα ονόματα, πολλοί τίτλοι σε αυτή την ομάδα. Δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει να το ξεχάσουμε, γιατί όπως η ζωή, το μπάσκετ είναι αγώνας κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο".

Η έκρηξή σας στη Λουμπλιάνα, σημαίνει ίσως ότι η σεζόν θα είναι πιο δύσκολη και θέλετε να προλάβετε πράγματα ή πραγματικά ήταν τόσο χάλια η ομάδα;

" Σε εκείνον τον αγώνα μίλησα στα αποδυτήρια. Είπα ότι για κάθε παίκτη, για καθέναν από μας, το παιχνίδι πρέπει να είναι γιορτή. Είτε είναι φιλικό παιχνίδι, είτε επίσημο. Ο κόσμος ξέρει και βλέπει. Καταλαβαίνει. Δεν θέλω κάποιον να παίζει όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο. Είναι ο λάθος τρόπος. Και αν δείτε τον αγώνα, δεν υπάρχει σύγκριση στην απόδοσή μας ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Για μένα είναι σημαντικό το πώς μπαίνεις στο γήπεδο. Πιστεύω ότι θα πρέπει να προστατεύσω την ομάδα και τους παίκτες. Αν κάποιος δεν είναι έτοιμος, θα είναι εκτός ομάδας. Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό για την ομάδα. Ίσως να ήρθε λίγο νωρίς αυτή η αντίδραση, αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα τώρα από ότι στη διάρκεια της χρονιάς".

Πιστεύετε ότι η φετινή ομάδα είναι η καλύτερη που είχατε;

"Θα πρέπει να είμαι χαζός για να πω κάτι τέτοιο. Έχω πει ήδη ότι έχω μια εξαιρετική ομάδα. Τι σημαίνει η καλύτερη ομάδα που είχα ποτέ; Έχω μια πολύ καλή ομάδα και πολύ καλούς παίκτες".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αρχηγού:

Πόσο δύσκολο είναι μετά από 19 χρόνια στην ίδια ομάδα να βρίσκεις το ίδιο κίνητρο;

" Πόσο ωραίο είναι να λες. Όχι πόσο δύσκολο. Δεν υπάρχει κορεσμός στις επιτυχίες. Μόνο η αποτυχία κουράζει. Τι πιο ωραίο από το να παίζεις σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και την κορυφαία της Ελλάδας και να γεύεσαι στο τέλος τις επιτυχίες; Κίνητρο είναι οι επιτυχίες, αλλά και ο εγωισμός που σε σπρώχνει να διεκδικείς το καλύτερο".

Αυτά θα σου δώσουν κίνητρο και για μια ακόμη χρονιά μετά τη φετινή;

" Μάλλον δύσκολο το βλέπω. Για του χρόνου δεν νομίζω, παιδιά για να είμαι ειλικρινής. Βλέποντας και κάνοντας βέβαια, αλλά δεν το βλέπω".

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά και πάλι με έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει κάποια αντίδραση για τη βία στα γήπεδα;

" Τα έχουμε πει κι άλλες φορές. Το να βρίσκεσαι σε θέση να λες κάθε χρονιά το ίδιο, δεν είναι ότι πιο ωραίο. Το έχουμε ξαναζήσει. Ας πούμε άλλη μια κλισέ ατάκα λοιπόν. Ελπίζουμε ότι παίζουμε για τελευταία φορά μπροστά σε άδειες κερκίδες. Δεν θέλω να λέω πράγματα για να τα πω. Τα έχομε πει χίλιες φορές. Βλέπετε να έχει γίνει κάτι; Το θέμα λύνεται οργανωμένα και από εκεί που πρέπει. Είτε λέω εγώ, είτε άλλοι 1300, δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να κάνουν κάτι αυτοί που μπορούν και δεν υπάρχει λόγος να ξανααναφερθώ".

Κέτσμαν: " Ότι καλύτερο για να προσαρμοστούμε"
Στην τηλεόραση της Ευρωλίγκας μίλησε την Πέμπτη ο νεοαποκτηθείς άσος του "τριφυλλιού", Ντούσαν Κέτσμαν, που αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά, την άμυνα και τους στόχους του.

" Έχω ήδη μιλήσει με τον Ομπράντοβιτς και ξέρω ότι αυτό που πρέπει να κάνω είναι κάθε λεπτό που θα βρίσκομαι στο παρκέ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου. Να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο, ειδικά στην άμυνα. Εγώ και ο Νίκολα (σ.σ. Πέκοβιτς) ενσωματωθήκαμε αργά στην προετοιμασία και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να προσαρμοστούμε το συντομότερο δυνατό. Πέρυσι είχαμε κάποια πολύ καλά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα με την Παρτιζάν".

" Αποτελέσματα που χωρίς τον κόσμο ίσως να μην τα είχαμε πάρει. Μας στήριξαν σε κάθε αγώνα της Ευρωλίγκας γεμίζοντας το γήπεδο, κάθε φορά 7-8.000 φίλαθλοι. Ξέρω ότι το ΟΑΚΑ είναι πολύ μεγαλύτερο, 17-18.000 φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν να έρχονται σε κάθε αγώνα. Γνωρίζω επίσης πολύ καλά ότι μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα, ανάλογη με αυτή που δημιουργούν οι φίλοι της Παρτιζάν. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ μπροστά σε αυτόν τον κόσμο, σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ".

Στη συνέχεια ανέλυσε τους στόχους της ομάδας: " Οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι ίδιοι κάθε χρόνο. Το πρώτο βήμα στην Ευρωλίγκα είναι να φτάσουμε στο Final four και από εκεί και πέρα να υπερασπιστούμε τον τίτλο στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. Προσωπικός μου στόχος είναι να αξιοποιήσω κάθε λεπτό συμμετοχής που θα μου δίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ξέρουμε ότι όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι καλοί, όλοι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν".

"Όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για θετικά αποτελέσματα. Πιστεύω ότι ο καθένας σε αυτήν την ομάδα ξέρει το ρόλο του, πώς να παίξει, πώς πρέπει να προσαρμοστεί σε κάθε αγώνα. Το σημαντικό είναι να έχουμε ομαδικό πνεύμα. Το να παίζουμε πέντε παίκτες και να στηρίζει ο ένας τον άλλον ακόμη και αν έχουμε κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα. Αλλά έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι έχουμε καλά αποτελέσματα και φέτος

"!

















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ