Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Ψυχογιού, ο Μπέλλας και ο Χεζόνια

Η Ψυχογιού, ο Μπέλλας και ο Χεζόνια

Το απόγευμα της 1ης Φεβρουαρίου, η Μαντώ Ψυχογιού έδωσε τη μεγαλύτερη παράσταση της καριέρας της, πετυχαίνοντας έντεκα τρίποντα στην επικράτηση της Νίκης Λευκάδας επί του Άρη. Γι αυτό -και άλλα πολλά- μίλησε στο Sport24.gr

Τι κοινό μπορεί να έχει μία παίκτρια της Α2 Γυναικών, ένας παίκτης της Γ' Εθνικής και ένα ανερχόμενο αστέρι της Μπαρτσελόνα. Εκ πρώτης όψεως τίποτα. Αν δει κανείς όμως, πόσα τρίποντα πέτυχαν την ίδια μέρα, τότε θα καταλάβει πως ενδεχομένως να τους ενώνουν πολλά πράγματα.

Ο Μάριο Χεζόνια πέτυχε 8/8 τρίποντα στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μανρέσα με 101-53, ενώ λίγες ώρες αργότερα ο Γιάννης Μπέλλας είχε 15/23 πίσω από τη γραμμή των 6μ75 , στην άνετη επικράτηση της Ένωσης Ιλίου επί του Κρανιδίου (98-51). Στην... παρέα τους προστέθηκε και μία κοπέλα. Η Μαντώ Ψυχογιού, της Νίκης Λευκάδας, που στο παιχνίδι με τον Άρη ( νίκη με 96-64 ) ευστόχησε έντεκα φορές από τη γραμμή των τριών πόντων. Είχε 6/10 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και 5/5 στο δεύτερο, κάνοντας τη διαφορά.

Η 26χρονη γκαρντ προστέθηκε στη λίστα των ρεκόρ που έγιναν μέσα σε λίγες ώρες ανά την Ευρώπη, αφού παρόμοια επίδοση δεν έχει καταγραφεί στην ιστορία των γυναικείων πρωταθλημάτων. Η πρωταγωνίστρια της 14ης αγωνιστικής της Α2 Γυναικών μίλησε στο Sport24.gr για το κατόρθωμά της και το γεγονός πως την συνέκριναν με τον Κλέι Τόμσον, των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

" Τόσο εμένα όσο και τον Γιάννη Μπέλλα μας συνέκριναν με τον Κλέι Τόμσον. Με όλο αυτό που έγινε, σκέφτηκα ότι ο Τόμσον θα έχει λόξυγγα (γελάει). Ο Χεζόνια είναι μεγάλη παικτάρα. Νομίζω θα είναι η τελευταία του χρονιά στην Ευρώπη γιατί η θέση του βρίσκεται στο ΝΒΑ", ήταν οι πρώτες ατάκες της, πριν συνεχίσει αναφερόμενης στο τι έγινε το μεσημέρι της 1ης Φεβρουαρίου:

" Είναι και θέμα ημέρας. Έντεκα τρίποντα δεν μπαίνουν. Ο Άρης έπαιξε σχεδόν σαράντα λεπτά ζώνη. Κλειστή ζώνη, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά ελεύθερα σουτ. Τα πρώτα τρία τέσσερα σουτ ήταν ελεύθερα. Τα υπόλοιπα δεν ήταν τόσο ελεύθερα. Απλά κάποια ήταν σχετικά εύκολα".

Επειδή όμως δεν είναι όλα μόνο θέμα της άμυνας του Άρη, ανέφερε ότι " για να είμαι ειλικρινής ένιωθα από την αρχή του παιχνιδιού ότι ήμουν σε καλή μέρα. Την ώρα του αγώνα πάντως, δεν κατάλαβα τι έκανα. Δεν εκβίαζα το σουτ. Οι συμπαίκτριές μου έβλεπαν ότι ήμουν σε καλή μέρα και μου έδιναν τη μπάλα σχεδόν σε κάθε επίθεση. Με ρώτησε μία συμπαίκτριά μου αν είχα καταλάβει πόσα είχα βάλει και της απάντησα "όχι". Δεν σκεφτόμουν κάτι συγκεκριμένο. Μετά άρχισα να καταλαβαίνω τι έγινε, όταν με έβγαλε ο προπονητής μου".

Ενώ μιλώντας για τον παράγοντα τύχη, είπε " πιστεύω ότι όχι μόνο στις ομάδες, αλλά και στη ζωή, αν η τύχη δεν είναι με το μέρος σου, χάνεις πολλά. Παντού χρειάζεσαι και λίγη τύχη. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Από τις 16 Αυγούστου που μαζευτήκαμε για πρώτη φορά έχουμε δώσει τα πάντα. Όλοι. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, απλά και η τύχη είναι ένας αστάθμητος παράγοντας. Όση προσπάθεια κι αν κάνεις, πάντα χρειάζεσαι και την τύχη".

Πόσα από τα έντεκα τρίποντα που πέτυχε όμως ήταν καθαρά αποτέλεσμα τύχης; Η 26χρονη γκαρντ εξήγησε πως " σε ένα σουτ ήμουν πολύ τυχερή γιατί μπήκε με ταμπλό. Τα υπόλοιπα ήταν πολύ καλά. Δεν αμφισβητώ όμως ότι χρειάστηκε λίγη τύχη για να βάλω έντεκα τρίποντα. Δεν έχω ξαναβάλει τόσα τρίποντα".

Μετά από όλα αυτά, η συζήτηση πήγε στα της προσπάθειας που γίνεται φέτος στη Λευκάδα, που έχει ως στόχο την άνοδο στην Α1 Γυναικών: " Από την αρχή θέσαμε τον στόχο για την άνοδο. Μένουν οκτώ αγωνιστικές για να έρθει η νίκη. Περάσαμε από δύο δύσκολες έδρες όπως είναι η Λάρισα και η Δράμα. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα", σχολίασε, ενώ σε ερώτηση για το αν τα έντεκα τρίποντα που πέτυχε απέναντι στον Άρη αποτελούν την πυξίδα της για το ντέρμπι κορυφής με τους Τιτάνες Δράμας σε ενάμιση μήνα, είπε:

" Πιστεύω ότι τα πιο ωραία στη ζωή είναι τα απρόοπτα. Θα το έχω σαν οδηγό στο μυαλό μου για να κερδίσει η ομάδα. Δεν το έχω αυτοσκοπό όμως. Θέλω όσο μπορώ και με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχουμε θέσει".

TAGS Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ