ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

Η προτεραιότητα των Μπακς πριν από την Trade Deadline είναι ένας φόργουορντ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από αγώνα Μπακς - Ράπτορς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από αγώνα Μπακς - Ράπτορς 2021 AP PHOTO/MORRY GASH

Οι Ρόκετς έχουν βγάλει στο σφυρί τον Πι Τζέι Τάκερ, όμως οι Μπακς ψάχνουν έναν καλύτερο φόργουορντ που θα απειλεί στην επίθεση. Ο Νέμανια Μπιέλιτσα είναι τέτοιος, με την ομάδα του Μιλγουόκι να θέλει να ενισχυθεί πριν από την Trade Deadline.

Τρεις εβδομάδες έμειναν για να εκπνεύσει η διορία των ανταλλαγών και το ΝΒΑ αρχίζει να μπαίνει σιγά-σιγά σε ένα mood ανακατατάξεων, καθώς πολλές ομάδες εμφανίζουν ένα πρόσωπο κατώτερο των περιστάσεων και αντιλαμβάνονται ότι κάτι πρέπει να κάνουν για να μη χάσουν τη σεζόν.

Οι Σέλτικς, για παράδειγμα, θα προσπαθήσουν να ταράξουν τα νερά με σημαντική προσθήκη, στο στόχαστρό τους βρίσκονται ο Τζέραμι Γκραντ κι ο Νίκολα Βούτσεβιτς, ενώ την ίδια ώρα αρκετοί οργανισμοί έχουν στα ρόστερ τους αθλητές τους οποίους δεν χρειάζονται. Οι Μπακς θα προσπαθήσουν να παραχωρήσουν τον Ντι Τζέι Γουίλσον, δεν θα πουν όχι σε μια καλή προσφορά για τον Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, ίσως κάνουν την έκπληξη ακόμη και με τουν Πατ Κόνατον, προς το παρόν όμως φαίνεται πως η προτεραιότητά τους είναι η απόκτηση ενός φόργουορντ που θα έχει την ικανότητα να ανοίγει το γήπεδο και να προσφέρει και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού.

Ο σκληροτράχηλος πάουερ φόργουορντ των Χιούστον Ρόκετς, Πι Τζέι Τάκερ, έχει θεωρηθεί στόχος των Μπακς, που όμως αναζητούν κάτι καλύτερο. Ο Τάκερ είναι ένας αξιόλογος ρολίστας, ένας πολύ δυναμικός και ανταγωνιστικός παίκτης, ωστόσο στο Μιλγουόκι έχουν ανάγκη από έναν παίκτη που θα μπορεί και να σκοράρει και να δημιουργεί και γενικώς να απειλεί στην επίθεση. Ο εκλεκτός ίσως είναι ο Νέμανια Μπιέλιτσα, ο 32χρονος Σέρβος των Σακραμέντο Κινγκς, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται στο φινάλε της τρέχουσας περιόδου.

Ο Μπιέλιτσα είχε πέρυσι 11.5 πόντους από 54% στο δίποντο, 42% στο τρίποντο και 82% στις βολές, μαζί με 6.4 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 27.9 λεπτά συμμετοχής σε 72 αγώνες, ενώ φέτος ο ρόλος του είναι αρκετά περιορισμένος. Παίζει 18 λεπτά ανά αγώνα, έχει 8.5 πόντους από 57% στο δίποντο, 33% στο τρίποντο και 79% στις βολές, 4.2 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ. Στους Μπακς θα μπορούσε να παίξει και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, να λειτουργήσει ως μια έξτρα επιλογή στη δημιουργία, να εκτελέσει από την περιφέρεια και να πάρει έναν ρόλο όπως εκείνον που είχε πριν από δύο χρόνια ο Νίκολα Μίροτιτς.

Θυμίζουμε πως οι Μπακς μπήκαν στη σεζόν με 14 αντί για 15 συμβόλαια επειδή δεν είχαν χώρο στο salary cap. Ακόμη και τώρα, θα πρέπει όσα χρήματα μπουν στο μισθολόγιο, τότε να βγουν για να ολοκληρωθεί μια ανταλλαγή, με τον Μπιέλιτσα να έχει φέτος συμβόλαιο 7.150.000 δολαρίων.

TAGS ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ