NBA

Η παρουσίαση των 30 ομάδων του ΝΒΑ ενόψει της σεζόν 2021/22: Ο Αντετοκούνμπο, τα φαβορί, και τα depth charts

Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λεμπρόν Τζέιμς σε Μπακς - Λέικερς
Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λεμπρόν Τζέιμς σε Μπακς - Λέικερς © 2020 MARK J. TERRILL/AP IMAGES

Η σεζόν του ΝΒΑ ξεκινάει και το SPORT24 σας παρουσιάζει τους 30 μονομάχους. Από τους πρωταθλητές Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τους διεκδικητές Νετς, Λέικερς, Σανς, έως τους Μάβερικς του Ντόντσιτς, τους Γουόριορς του Κάρι και τις ομάδες της ουράς όπως οι Θάντερ του Αλεξέι Ποκουσέβσκι.

Το ΝΒΑ ξεκινάει. Τα χαράματα της Τετάρτης (20/10), οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα υποδεχθούν τους Νετς (02:30, Cosmote Sport 4, LIVE από το SPORT24 και LIVE SHOW με έκτακτη Game Night) στην πρεμιέρα της σεζόν 2021/22, την οποία περιμένουν όλοι οι φίλοι του ΝΒΑ.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τους 30 μονομάχους, χωρισμένους σε Περιφέρειες και Division. Από τους Μπακς του Γιάννη, μέχρι τους Νετς του Ντουράντ, τους Λέικερς του ΛεΜπρόν, τους Μάβερικς του Ντόντσιτς, τους Γουόριορς του Κάρι και τους Θάντερ του Ποκουσέβσκι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΝΒΑ - Ανατολική Περιφέρεια

ΑΤΛΑΝΤΙΚ

Ομάδα: Μπόστον Σέλτικς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 36-36 οι Σέλτικς κατέκτησαν την 7η θέση στην Ανατολή και χρειάστηκε να συμμετάσχουν στο play-in τουρνουά της Ανατολής όπου απέκλεισαν τους Γουίζαρντς. Στα playoffs έπεσαν πάνω στους Νετς, όπου παίζοντας χωρίς τον Τζέιλεν Μπράουν – και από ένα σημείο και μετά χωρίς τον Κέμπα Γουόκερ, αποκλείστηκαν με 4-1 στον πρώτο γύρο.

Φετινός στόχος: Η είσοδος στα playoffs.

Το Depth Chart των Μπόστον Σέλτικς:

  • PG: Μάρκους Σμαρτ, Ντένις Σρούντερ, Πέιτον Πρίτσαρντ
  • SG: Τζέιλεν Μπράουν, Τζος Ρίτσαρντσον, Ρομέο Λάνγκφορντ
  • SF: Τζέισον Τέιτουμ, Άρον Νέσμιθ, Σαμ Χάουζερ (two-way συμβόλαιο)
  • PF: Αλ Χόρφορντ, Γκραντ Γουίλιαμς, Χουάν Ερνανγκόμεθ
  • C: Ρόμπερτ Γουίλιαμς, Ένες Καντέρ, Μπρούντο Φερνάντο

Με λίγα λόγια: Στην πιο δυνατή Ανατολή των τελευταίων χρόνων – ενδεχομένως και από την εποχή των 90's – οι Σέλτικς ξέρουν ότι έχουν δύσκολο έργο κόντρα στα... θηρία. Είναι όμως μία νεανική ομάδα, με δύο ηγέτες στην καλύτερη μπασκετική τους ηλικία (Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν) ποντάροντας στην δική τους εξέλιξη – αλλά και σε αυτή του Ρόμπερτ Γουίλιαμς – για να ανέβουν επίπεδο.

Οι προσθήκες των Ντένις Σρούντερ, Τζος Ρίτσαρντσον και Αλ Χόρφορντ δίνει ένα βάθος στους Σέλτικς, οι οποίοι εξακολουθούν ωστόσο προς το παρόν να μην έχουν πολύ μεγάλο βάθος, με αποτέλεσμα να αρκεί ένας τραυματισμός για να φανεί αυτό το πρόβλημα.

Ομάδα: Μπρούκλιν Νετς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 48-24 κατέκτησαν την δεύτερη θέση στην Ανατολή και έφτασαν μέχρι τον 2ο γύρο των playoffs. Εκεί, παίζοντας τους μισούς αγώνες χωρίς τον Τζέιμς Χάρντεν και τους άλλους μισούς χωρίς τον Καϊρί Ίρβινγκ αποκλείστηκαν με 4-3 νίκες από τους – μετέπειτα πρωταθλητές – Μπακς, χάνοντας τον 7ο αγώνα στο Μπρούκλιν.

Οι Τζέιμς Χάρντεν και Κέβιν Ντουράντ
Οι Τζέιμς Χάρντεν και Κέβιν Ντουράντ Ⓒ 2021 JEFFREY PHELPS/ ASSOCIATED PRESS

Φετινός στόχος: Το πρωτάθλημα. Οτιδήποτε λιγότερο θα θεωρηθεί αποτυχία. Με Ίρβινγκ ή χωρίς.

Το Depth Chart των Μπρούκλιν Νετς:

  • PG: Τζέιμς Χάρντεν, Πάτι Μιλς, Τζεβόν Κάρτερ
  • SG: Τζο Χάρις, Καμ Τόμας, Ντέιβιντ Ντιουκ (two-way συμβόλαιο) Καϊρί Ίρβινγκ (εκτός ομάδας)
  • SF: Κέβιν Ντουράντ, Μπρους Μπράουν, ΝτιΆντρε Μπέμπρι, Κέσλερ Έντουαρντς (two-way συμβόλαιο)
  • PF: Μπλέικ Γκρίφιν, Πολ Μίλσαπ, Τζέιμς Τζόνσον
  • C: Νίκολας Κλάξτον, ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Ντέιρον Σαρπ

Με λίγα λόγια: Στην σκιά του σίριαλ με τον ανεμβολίαστο Καϊρί Ίρβινγκ που είναι εκτός ομάδας, οι Νετς καλούνται να δικαιολογήσουν τον τίτλο ενός εκ των φαβορί για το πρωτάθλημα. Γιατί, ο κόσμος δεν πρέπει να γελιέται, ακόμα και χωρίς τον Ίρβινγκ οι Νετς έχουν το ταλέντο για να πάνε μέχρι το τέλος του δρόμου.

Το Μπρούκλιν έκανε σημαντικές κινήσεις γεμίζοντας τον πάγκο του (Μιλς, Κάρτερ, Τόμας, Μίλσαπ, Τζόνσον), έχει ένα από τα καλύτερα δίδυμα στο ΝΒΑ (Ντουράντ – Χάρντεν) και αν ποτέ επιστρέψει ο Ίρβινγκ μία από τις καλύτερες τριάδες, ωστόσο στην περίπτωσή των Νετς πολλά θα εξαρτηθούν από έναν ακόμα αστάθμητο παράγοντα: Τους τραυματισμούς, με το ιστορικό τους να μην είναι με το μέρος τους.

Ομάδα:Τορόντο Ράπτορς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 27-45 οι Ράπτορς τέθηκαν νωρίς εκτός κούρσας play-in τουρνουά στην Ανατολή και από ένα σημείο και μετά απλώς... περίμεναν να τελειώσει η σεζόν.

Φετινός στόχος: Μία θέση στην πρώτη 10αδα προκειμένου να διεκδικήσει την είσοδο στα playoffs στο play-in τουρνουά.

Το Depth Chart των Τορόντο Ράπτορς:

  • PG: Γκόραν Ντράγκιτς, Μαλάχι Φλιν, Νταλάνο Μπάντον, Ντέιβιντ Τζόνσον (two-way συμβόλαιο)
  • SG: Φρεντ ΒανΒλίτ, Γκάρι Τρεντ, Άιζακ Μπόνγκα
  • SF: Ότζι Ανουνόμπι, Σβι Μίχαλιουκ, Γιούτα Γουατανάμπε (μη εγγυημένο συμβόλαιο)
  • PF: Πασκάλ Σιάκαμ (τραυματίας), Σκότι Μπαρνς, Τζάστον Τσαμπανιέ (two-way συμβόλαιο), Σαμ Ντέκερ (μη εγγυημένο
    συμβόλαιο)
  • συμβόλαιο)
  • C: Κεμ Μπερτς, Κρις Μπουσέ (τραυματίας), Πρίσιους Ατσούα

Με λίγα λόγια: Οι Ράπτορς είναι στο χειρότερο στάδιο που μπορεί να βρεθεί μία ομάδα: Την άβολη μεταβατική φάση, όπου η ομάδα δεν είναι αρκετά καλή για να μπει στα playoffs και όχι αρκετά κακή για να κάνει tanking. Με τον Πασκάλ Σιάκαμ μάλιστα να αναμένεται να χάσει τον πρώτο μήνα της σεζόν, είναι πολύ πιθανό ένα κακό ξεκίνημα, που ίσως οδηγήσει τελικά στο tanking.

Ομάδα: Φιλαντέλφεια 76ερς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 49-23 κατέκτησαν την πρώτη θέση στην Ανατολή. Στα playoffs έφτασαν μέχρι τον δεύτερο γύρο των playoffs, όπου και αποκλείστηκαν από τους Χοκς με 3-4, όταν και κατέρρευσαν στο 7ο παιχνίδι στην Φιλαντέλφεια.

Ο Τζοέλ Εμπίντ με τον Μπεν Σίμονς
Ο Τζοέλ Εμπίντ με τον Μπεν Σίμονς Ⓒ 2019 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Φετινός στόχος: Οι 76ερς λένε ότι πάνε για τον τίτλο, ωστόσο ακόμα και μία πορεία μέχρι τους τελικούς της Ανατολής θα είναι ένα βήμα μπροστά για αυτούς.

Το Depth Chart των Φιλαντέλφεια 76ερς:

  • PG: Μπεν Σίμονς, Σέικ Μίλτον, Ταϊρίς Μάξεϊ, Γκραντ Ρίλερ (two-way συμβόλαιο)
  • SG: Σεθ Κάρι, Φουρκάν Κορκμάζ, Αϊζάια Τζο, Τζέιντιν Σπρίνγκερ
  • SF: Ντάνι Γκριν, Ματίς Θάιμπουλ, Άαρον Χένρι (two-way συμβόλαιο)
  • PF: Τομπάιας Χάρις, Τζορτζ Νιάνγκ, Πολ Ριντ (μη εγγυημένο συμβόλαιο)
  • C: Τζοέλ Εμπίντ, Αντρέ Ντράμοντ, Τσαρλς Μπάσεϊ

Με λίγα λόγια: Μετά την περσινή κατάρρευση στα playoffs οι Σίξερς ξεκίνησαν ένα καλοκαίρι... τρόμου λόγω της κατάστασης με τον Μπεν Σίμονς που ζήτησε ανταλλαγή και στην συνέχεια απείχε από τις προπονήσεις μέχρι να επιστρέψει επειδή δεν... άντεχε να χάνει λεφτά. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει και δύσκολη οποιαδήποτε πρόβλεψη για την φετινή Φιλαντέλφεια.

Στην δυνατή Ανατολή, οι Σίξερς έχουν το ταλέντο και το βάθος για να ζορίσουν τους Μπακς, τους Νετς και τους Χιτ. Δεδομένου όμως ότι κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση (ψυχολογική) θα εμφανιστεί ο Μπεν Σίμονς και πότε – ή αν – θα παραχωρηθεί με ανταλλαγή, οι Σίξερς θα είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Ακόμα κι έτσι πάντως έχουν ρόστερ για 4αδα στην Ανατολή αν μείνουν υγιείς και δεν σκάσει η “βόμβα” Σίμονς και τους διαλύσει τα αποδυτήρια.

Ομάδα: Νιου Γιορκ Νικς

Τι έκαναν πέρυσι: Ολοκλήρωσαν την σεζόν με ρεκόρ 41-31 κατακτώντας (στην ισοβαθμία με τους Χοκς) την 4η θέση στην Ανατολή και ακολούθως αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο από τους Χοκς με 4-1 νίκες.

Φετινός στόχος: Η είσοδος στα playoffs και ίσως το βήμα παραπάνω.

Το Depth Chart των Νιου Γιορκ Νικς

  • PG: Κέμπα Γουόκερ, Ντέρικ Ρόουζ, Ιμάνουελ Κουίκλι, Μάιλς ΜακΜπράιντ
  • SG: Εβάν Φουρνιέ, Άλεκ Μπερκς, Κουεντίν Γκράιμς
  • SF: Αρ Τζέι Μπάρετ, Κέβιν Νοξ
  • PF: Τζούλιους Ραντλ, Ταζ Γκίμπσον, Όμπι Τόπιν, Λούκα Σάμανιτς (two-way συμβόλαιο)
  • C: Μίτσελ Ρόμπινσον, Νέρλενς Νόελ, Τζέρικ Σιμς (two-way συμβόλαιο)

Με λίγα λόγια: Οι Νικς εξέπληξαν ευχάριστα πέρυσι αρκετό κόσμο με την πορεία τους, αναδεικνύοντας περισσότερο από ποτέ το άστρο του Τζούλιους Ραντλ. Φετος θέλουν τουλάχιστον να επαναλάβουν τα περσινά στην – ακόμα πιο ανταγωνιστική – Ανατολή, ελπίζοντας ότι οι προσθήκες των Κέμπα Γουόκερ και Εβάν Φουρνιέ και η (πιθανή) βελτίωση των Αρ Τζέι Μπάρετ και Μίτσελ Ρόμπινσον θα βοηθήσει.

ΣΕΝΤΡΑΛ

Ομάδα: Σικάγο Μπουλς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 31-41 κατέκτησαν την 11η θέση στην Ανατολή και έμειναν εκτός play-in τουρνουά

Φετινός στόχος: Η είσοδος στα playoffs είναι ο μοναδικός στόχος των Σικάγο Μπουλς μετά την επένδυση που έκαναν το καλοκαίρι.

Το Depth Chart των Σικάγο Μπουλς

  • PG: Λόνζο Μπολ, Άλεξ Καρούσο, Άγιο Ντοσούμνου, Ντεβόν Ντότσον (two-way συμβόλαιο)
  • SG: Ζακ ΛαΒίν, Κόμπι Γουάιτ (τραυματίας), Τρόι Μπράουν
  • SF: ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Ντέρικ Τζόουνς
  • PF: Πάτρικ Γουίλιαμς, Τζαβόντε Γκριν, Αλάιζ Τζόνσον, Μάρκο Σιμόνοβιτς
  • C: Νίκολα Βούτσεβιτς, Τόνι Μπράντλεϊ, Τάιλερ Κουκ (two-way συμβόλαιο)

Με λίγα λόγια: Οι Μπουλς έριξαν πολλά λεφτά φέτος το καλοκαίρι, αποκτώντας τους Λόνζο Μπολ, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Άλεξ Καρούσο, έχοντας στο μυαλό τους μόνο ένα πράγμα: Την επιστροφή στα playoffs. Για αρκετούς αναλυτές αυτό δεν μοιάζει δεδομένο στην φετινή Ανατολή, ειδικά όταν συνυπολογιστούν τα ψεγάδια του Σικάγο στην πίσω πλευρά του παρκέ. Στο Σικάγο ωστόσο πιστεύουν ως έχουν ό,τι χρειάζεται για να κάνουν την υπέρβαση.

Ομάδα: Κλίβελαντ Καβαλίερς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 22-50 κατέκτησαν την 13η θέση στην Ανατολή, μένοντας από (πολύ) νωρίς εκτός διεκδίκησης μίας θέσης στο play-in τουρνουά της Ανατολής.

Φετινός στόχος: Να βγει η σεζόν αναίμακτα και να αναδειχθεί κάποιος εκ των Κόλιν Σέξτον, Ντάριους Γκάρλαντ, Άιζακ Οκόρο ή Εβάν Μόμπλεϊ σε σταρ.

Το Depth Chart των Κλίβελαντ Καβαλίερς:

  • PG: Κόλιν Σέξτον, Ρίκι Ρούμπιο, Κέβιν Πάνγκος, Αρ Τζέι Νέμπχαρντ (two-way συμβόλαιο)
  • SG: Ντάριους Γκάρλαντ, Ντένζελ Βάλενταϊν
  • SF: Άιζακ Οκόρο, Τσέντι Οσμάν, Ντίλαν Βίντλερ, Λαμάρ Στίβενς
  • PF: Εβάν Μόμπλεϊ, Λάουρι Μάρκανεν, Κέβιν Λαβ
  • C: Τζάρετ Άλεν, Ντιν Γουέιντ, Τάκο Φαλ (two-way συμβόλαιο)

Με λίγα λόγια: Οι Καβαλίερς είναι μία ομάδα που – με βάση τα δεδομένα που είναι γνωστά – πρακτικά δεν έχει κανέναν αλλο στόχο ξέχωρα από το να αναδείξει νέους παίκτες και να κλειδώσει μία θέση που θα της δώσει την ευκαιρία να επιλέξει ψηλά στο ΝΒΑ Draft 2022.

Το Κλίβελαντ εξέπληξε με την απόφασή του να αποκτήσει τον Λάουρι Μάρκανεν – και θα εκπλήξει ακόμα περισσότερο αν τον χρησιμοποιήσει ως σμολ φόργουορντ όπως στα φιλικά. Ξέχωρα από αυτό όμως, δύο πράγματα έχουν ενδιαφέρον: Αν θα παραχωρηθεί με ανταλλαγή ο Κέβιν Λαβ και αν το δίδυμο Σέξτον-Γκάρλαντ θα μπορέσει να βρει καλύτερη χημεία.

Ομάδα: Ντιτρόιτ Πίστονς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 20-52 είχαν το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο τους: Να πάρουν στα χέρια τους το Νο1 του ΝΒΑ Draft 2022, όπου επέλεξαν τον Κέιντ Κάνινγκχαμ.

Φετινός στόχος: Το Νο1 του ΝΒΑ Draft 2022 και η ανάδειξη του άστρου κάποιου ή κάποιων εκ των Κάνινγκχαμ, Στιούαρτ, Μπέι, Χέιζ.

Το Depth Chart Ντιτρόιτ Πίστονς

  • PG: Κίλιαν Χέιζ, Κόρι Τζόζεφ, Σάμπεν Λι
  • SG: Κέιντ Κάνινγκχαμ, Χαμίντου Ντιαλό, Φρανκ Τζάκσον
  • SF: Σάντικ Μπέι, Τζος Τζάκσον, Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ, Κρις Σμιθ (two-way συμβόλαιο)
  • PF: Τζεράμι Γκραντ, Κέλι Ολίνικ, Αϊζάια Λίβερς
  • C: Αϊζάια Στιούαρτ, Τρέι Λάιλς, Λούκα Γκάρζα, Τζαμόρκο Πίκετ (two-way συμβόλαιο)

Με λίγα λόγια: Οι Πίστονς είναι ένα νεανικό σύνολο με παίκτες που ψάχνουν ακόμα να βρουν ταυτότητα, συν τον – απρόσμενα εξαιρετικό πέρυσι – Τζεράμι Γκραντ. Έχοντας έναν ρούκι και τρεις δευτεροετείς στην αρχική τους πεντάδα, είναι λογικό να σκέφτονται μόνο το μέλλον.

Ομάδα: Ιντιάνα Πέισερς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 34-38 κατέκτησαν την 9η θέση στην Ανατολή, απέκλεισαν τους Χόρνετς στον πρώτο γύρο του play-in τουρνουά, αλλά στην συνέχεια αποκλείστηκαν στον “τελικό” της 8ης θέσης από τους Γουίζαρντς.

Φετινός στόχος: Μία θέση στην πρώτη 10αδα και ιδανικά στην πρώτη 6αδα για να αποφύγουν το play-in τουρνουά.

Το Depth Chart των Ιντιάνα Πέισερς:

  • PG: Μάλκολμ Μπρόγκντον, Τι Τζέι ΜακΚόνελ, Μπραντ Γουαναμέικερ (μη εγγυημένο συμβόλαιο), ΝτεΖόν Τζαρό (two way συμβόλαιο)
  • SG: Καρίς ΛεΒέρτ, Κρις Ντουάρτε, Ντουέιν Γουάσινγκτον (two-way συμβόλαιο)
  • SF: Τι Τζέι Γουόρεν (τραυματίας), Τζάστιν Χόλιντεϊ, Τζέρεμι Λαμπ, Κέλαν Μάρτιν
  • PF: Ντομάντας Σαμπόνις, Τόρεϊ Κρεγκ, Οσέ Μπρίσετ, Αϊζάια Τζάκσον
  • C: Μάιλς Τέρνερ, Γκόγκα Μπιτάτζε

Με λίγα λόγια: Οι Πέισερς διεκδικούν σταθερά τα τελευταία χρόνια το βραβείο ατυχίας λόγω των τραυματισμών βασικών τους παικτών. Και είναι σε “καλή” θέση και φέτος, αφού ακόμα περιμένουν (από πέρυσι) τον Τι Τζέι Γουόρεν να επιστρέψει από το κάταγμα κόπωσης στο πόδι, ενώ δεν ξέρουν πότε θα έχουν στην διάθεσή τους τον Καρίς Λεβέρτ.

Ακόμα κι έτσι πάντως, η έλευση του Ρικ Καρλάιλ στον πάγκο δίνει λόγους αισιοδοξίας, με την Ιντιάνα να έχει αρκετό βάθος για να μπορεί να γίνει μπελάς σε αρκετό κόσμο.

Ομάδα: Μιλγουόκι Μπακς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 46-26 κατέκτησαν την 3η θέση στην Ανατολή και στην συνέχεια έκαναν μία ονειρεμένη πορεία στα playoffs, κατακτώντας το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε αγώνα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε αγώνα των Μπακς Ⓒ 2021 MORRY GASH/ ASSOCIATED PRESS

Φετινός στόχος: To repeat – ή back to back, όπως θέλει το λέει ο καθένας – είναι ο στόχος των πρωταθλητών.

Το Depth Chart των Μιλγούκι Μπακς:

  • PG: Τζρου Χόλιντεϊ, Τζορτζ Χιλ, Γιώργος Καλαϊτζάκης (μη εγγυημένο συμβόλαιο), Τζάστιν Ρόμπινσον (two-way συμβόλαιο)
  • SG: Γκρέισον Άλεν, Πατ Κόνατον, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο (τραυματίας)
  • SF: Κρις Μίντλετον, Τζόρνταν Νουόρα, Ρόντνι Χουντ
  • PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Σέμι Οτζελέγε, Σάντρο Μαμουκελασβίλι (two-way συμβόλαιο)
  • C: Μπρουκ Λόπεζ, Μπόμπι Πόρτις

Με λίγα λόγια: Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο κατάφεραν πέρυσι να κατακτήσουν το πολυπόθητο πρωτάθλημα και φέτος όλες οι ομάδες θα θέλουν να τους νικήσουν. Πιο ήρεμοι, με λιγότερη πίεση και με σχεδόν ίδιο ρόστερ – μοναδική απώλεια ο πολύτιμος Πι Τζέι Τάκερ – οι πρωταθλητές θέλουν να επαναλάβουν την περσινή πορεία τους.

Στην μέση όλων αυτών θα βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, έχοντας τους Κρις Μίντλετον και Τζρου Χόλιντεϊ στο πλευρό του, αλλά και μία σειρά από ρολίστες που ξέρουν τον ρόλο τους.

ΣΑΟΥΘΙΣΤ

Ομάδα: Ουάσινγκτον Γουίζαρντς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 34-38 κατέκτησαν την 8η θέση στην Ανατολή, ηττήθηκαν στον πρώτο αγώνα του play-in τουρνουά από τους Σέλτικς και στην συνέχεια νίκησαν τους Πέισερς, για να αντιμετωπίσουν τους Σίξερς στον πρώτο γύρο, όπου και αποκλείστηκαν με 4-1 νίκες.

Φετινός στόχος: Να παραμείνουν σε τροχιά playoffs

Το Depth Chart των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς:

  • PG: Σπένσερ Ντίνγουϊντι, Άαρον Χόλιντεϊ, Ραούλ Νέτο, Κάσιους Γουίνστον (two-way συμβόλαιο)
  • SG: Μπράνλι Μπιλ, Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ, Κόρεϊ Κίσπερτ
  • SF: Κάιλ Κούζμα, Ντένι Αβντίγια
  • PF: Ρούι Χατσιμούρα, Νταβίς Μπέρτανς, Άντονι Γκιλ, Αϊζάια Τοντ
  • C: Ντάνιελ Γκάφορντ, Μοντρέζλ Χάρελ, Τόμας Μπράιαντ (τραυματίας)

Με λίγα λόγια: Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ και η εξαιρετικά ανταγωνιστική του φύση δεν βρίσκεται πλέον στην Γουάσινγκτον, αλλά στο Λ.Α για χάρη των Λέικερς. Οι Γουίζαρντς πιστεύουν πάντως ότι το φετινό ρόστερ είναι καλύτερα χτισμένο – και με περισσότερο βάθος – γύρω από τον Μπράντλι Μπιλ, με παίκτες όπως ο Ντινγουιϊντι, ο Κούζμα, ο Κάλντγουελ-Πόουπ και ο Χάρελ. Με την Ανατολή να έχει δυναμώσει ωστόσο, υπάρχει ο φόβος πως ίσως αυτό να μην είναι αρκετό.

Ομάδα: Ατλάντα Χοκς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 41-31 κατέλαβαν την 5η θέση στην Ανατολή και στην συνέχεια τρέλαναν κόσμο φτάνοντας μέχρι τους τελικούς της Ανατολής, όπου ηττήθηκαν με 4-2 από τους μετέπειτα πρωταθλητές Μπακς.

Φετινός στόχος: Μία θέση στην πρώτη 6αδα και μία καλή πορεία στα playoffs

Το Depth Chart των Ατλάντα Χοκς:

  • PG: Τρέι Γιανγκ, Ντελόν Ράιτ, Σαρίφ Κούπερ (two-way)
  • SG: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Κέβιν Χέρτερ, Λου Γουίλιαμς, Σκίλαρ Μέις (two-way)
  • SF: ΝτιΆντρε Χάντερ, Κάμερον Ρέντις, Τίμοθε Λουάου Καμπαρό (μη εγγυημένο συμβόλαιο)
  • PF: Τζον Κόλινς, Ντανίλο Γκαλινάρι, Σόλομον Χιλ, Τζέιλεν Τζόνσον
  • C: Κλιντ Καπέλα, Γκοργκούι Τζενγκ, Ονιέκα Οκόνιου

Με λίγα λόγια: Οι Χοκς κατάφεραν περισσότερα από όσα περίμεναν πέρυσι, κάνοντας άλματα στην ανάπτυξή τους σε σχέση με τον προγραμματισμό τους. Απολύτως λογικά αυτό ανέβασε τον πήχη φέτος για την ομάδα του Τρέι Γιανγκ. Η Ατλάντα ξέρει βέβαια ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.

Δεδομένου ότι κράτησε όμως όλους τους παίκτες του κορμού της – αφού είχε ρίξει πολλά λεφτά το περασμένο καλοκαίρι – η ελπίδα της Ατλάντα είναι ότι οι νεαροί παίκτες της θα κάνουν ακόμα ένα βήμα μπροστά στην εξέλιξή τους.

Ομάδα: Ορλάντο Μάτζικ

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 21-51 είχαν το τρίτο χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, κάνοντας προσπάθειες για μεγάλο διάστημα να έχουν το... χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Φετινός στόχος: Μία από τα ίδια για το Ορλάντο, που θέλει απλώς να πατήσει ένα κουμπί και να βρεθεί στην επόμενη – ή την μεθεπόμενη σεζόν – ελπίζοντας ότι θα έχουν εξελιχθεί οι νεαροί παίκτες του.

Το Depth Chart των Ορλάντο Μάτζικ:

  • PG: Κόουλ Άντονι, Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς, Μαρκέλ Φουλτζ (τραυματίας)
  • SG: Τζέιλεν Σαγκς, Αρ Τζέι Χάμπτον, Γκάρι Χάρις, Έτουαν Μουρ
  • SF:, Φρανζ Βάγνκερ, Τέρενς Ρος, Τζόναθαν Άιζακ (τραυματίας)
  • PF: Γουέντελ Κάρτερ, Μόριτς Βάγκνερ, Ίγκνας Μπραζντέικις
  • C: Μο Μπάμπα, Ρόμπιν Λόπεζ

Με λίγα λόγια: Το Ορλάντο υποπτευόταν ότι η περσινή σεζόν ήταν χαμένη από την στιγμή που έχασε με ρήξη χιαστού τον Τζόναθαν Άιζακ στην “φούσκα” την σεζόν 2019/20. Όταν στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν υπέστη ρήξη χιαστού και ο Μαρκέλ Φουλτζ το επιβεβαίωσε. Η φετινή σεζόν βρίσκει τους δύο πυλώνες της ομάδας να είναι ακόμα τραυματίες, με την σεζόν να μοιάζει (πάλι) χαμένη.

Αυτός είναι ο λόγος που οι Μάτζικ ελπίζουν απλώς ότι κάποιος εκ των Τζέιλεν Σαγκς, Μόριτζ Βάγκνερ (οι δύο παίκτες που επέλεξαν στο φετινό ΝΒΑ Draft δηλαδή) ή (λιγότερο) κάποιος εκ των Άντονι, Χάμπτον, Κάρτερ ή Μπάμπα θα δείξει αρκετά πράγματα για να χτιστεί γύρω από αυτούς η ομάδα του μέλλοντος.

Ομάδα: Μαϊάμι Χιτ

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 40-32 κατέκτησαν την 6η θέση στην Ανατολή και στον πρώτο γύρο αποκλείστηκαν με “σκούπα” από τους μετέπειτα πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς.

Φετινός στόχος: Μία θέση στην πρώτη τετράδα της Ανατολής είναι ο αρχικός στόχος και κατόπιν μία πορεία μέχρι τους τελικούς της Ανατολής.

Το Depth Chart των Μαϊάμι Χιτ:

  • PG: Κάιλ Λάουρι, Γκέιμπ Βίνσεντ, Μάρκους Γκάρετ (two-way συμβόλαιο)
  • SG: Ντάνκαν Ρόμπινσον, Τάιλερ Χίρο, Βίκτορ Ολαντίπο (τραυματίας)
  • SF: Τζίμι Μπάτλερ, Μαξ Στρας, Κέι Ζι Οκπάλα, Κέιλεμπ Μάρτιν (two-way συμβόλαιο)
  • PF: Πι Τζέι Τάκερ, Μαρκίφ Μόρις
  • C: Μπαμ Αντεμπάγιο, Ντεγουέιν Ντέντμον, Ομέρ Γιουρτσέβεν

Με λίγα λόγια: Οι Χιτ πέρυσι βίωσαν τις συνέπειες του... hangover από την αναπάντεχη πορεία τους μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ στην “φούσκα” του Ορλάντο. Φέτος ελπίζουν ότι έμαθαν το μάθημά τους, έφεραν τρεις ακόμα παίκτες που ταιριάζουν στην φιλοσοφία της “σκληρής” ομάδας (Λάουρι, Τάκερ, Μόρις), ελπίζουν ότι ο Ολαντίπο θα βρει κάποια από την λάμψη του όταν ανακάμψει από τον τραυματισμό του και κοιτάζουν ψηλά.

Ομάδα: Σάρλοτ Χόρνετς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 33-39 κατέκτησαν την 10η θέση στην Ανατολή και αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο του playin τουρνουά από τους Πέισερς.

Ο ΛαΜέλο Μπολ με την φανέλα των Χόρνετς
Ο ΛαΜέλο Μπολ με την φανέλα των Χόρνετς © 2021 NICK WASS/AP IMAGES

Φετινός στόχος: Μία θέση στα playoffs είναι ο στόχος των Χόρνετς, που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην εξέλιξή τους.

Το Depth Chart των Σάρλοτ Χόρνετς:

  • PG: ΛαΜέλο Μπολ, Ις Σμιθ
  • SG: Τέρι Ροζίερ, Μάιλς Μπρίτζες, Τζέιμς Μπούκναϊτ, Κόντι Μάρτιν, Σκότι Λιούις (two-way συμβόλαιο)
  • SF: Γκόρντον Χέιγουορντ, Κέλι Ούμπρε, Αρνόλντας Κουλμπόκα (two-way συμβόλαιο)
  • PF: Πι Τζέι Γουάσινγκτον, Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς, Κάι Τζόουνς, Τι Τζέι Θορ
  • C: Μέισον Πλάμλι, Νικ Ρίτσαρντς, Βένρον Κάρεϊ

Με λίγα λόγια: Οι Χόρνετς εξέπληξαν κόσμο πέρυσι μέχρι οι (πολλοί) τραυματισμοί να τους προσγειώσουν στην πραγματικότητα. Φέτος θέλουν να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι, ποντάρουν πολλά στην εξέλιξη του ΛαΜέλο Μπολ και πιστεύουν ότι έχουν μεγαλύτερο βάθος από πέρυσι (κυρίως χάρη στην απόκτηησ του Κέλι Ούμπρε) προκειμένου να μπορέσουν να εφαρμόσουν πιο συχνά τα σχήματα χωρίς σέντερ στο παρκέ που πέρυσι αποδείχθηκε ότι τους ταίριαζαν πολύ.

ΝΒΑ - Δυτική Περιφέρεια

ΝΟΡΘΓΟΥΕΣΤ

Ομάδα: Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 23-49 βρέθηκαν στην 13η θέση στην Δύση, έχοντας μία απογοητευτική σεζόν.

Φετινός στόχος: Να βρεθούν σε τροχιά δεκάδας για να διεκδικήσουν μία θέση στο play-in τουρνουά.

Το Depth Chart των Μινεσότα Τίμπεργουλβς:

  • PG: ΝτιΆντζελο Ράσελ, Πάτρικ Μπέβερλι, Τζόρνταν ΜακΛάφιν, ΜακΚίνλεϊ Ράιτ (two-way συμβόλαιο)
  • SG: Άντονι Έντουαρντς, Μαλίκ Μπίσλεϊ, Νέιλεν Νόουελ, Λεάντρο Μπολμάρο
  • SF: Τζος Οκότζι, Ταϊρόν Πρινς
  • PF: Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς, Τζάρεντ Βάντερμπιλτ, Τζέικ Λέιμαν
  • C: Καρλ-Άντονι Τάουνς, Ναζ Ριντ, Νέιθαν Νάιτ (two-way συμβόλαιο)

Με λίγα λόγια: Η περσινή σεζόν ήταν απογοητευτική για τους Γουλβς που είχαν ως μοναδικό κέρδος την εξαιρετική ρούκι χρονιά του (Νο1 του ΝΒΑ Draft 2020) Άντονι Έντουρντς. Το φετινό ρόστερ δεν διαφέρει πολύ από το περσινό, αφού με εξαίρεση την απόκτηση του Πάτρικ Μπέβερλι δεν ήρθε κάποιος παίκτης που μπορεί να... ταράξει τα νερά.

Στην Μινεσότα όμως ελπίζουν αρχικά ότι θα μείνει υγιής η τριάδα των Τάουνς-Ράσελ-Έντουαρντ (κάτι που δεν έγινε πέρυσι) προκειμένου να δουν τι έχουν στα χέρια τους. Αν συμβεί αυτό, οι Γουλβς πιστεύουν ότι δεν είναι απαγορευτικό να κάνουν σκέψεις για μία θέση στην πρώτη 10αδα της Δύσης.

Ομάδα: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 22-50 “κατάφεραν” να χάσουν τον μοναδικό στόχο που είχαν: Να είναι η χειρότερη ομάδα στο ΝΒΑ, αφού τελικά είχαν το 3ο χειρότερο ρεκόρ στην λίγκα, με την ατυχία τους να συνεχίζεται στο ΝΒΑ Draft όταν έπεσαν στο Νο6.

Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι των Θάντερ
Ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι των Θάντερ Ⓒ 2021 SUE OGROCKI/ ASSOCIATED PRESS

Φετινός στόχος: Το Νο1 του ΝΒΑ Draft 2022 είναι ο στόχος των Θάντερ (και) φέτος που ελπίζουν ότι φέτος θα τα... καταφέρουν καλύτερα.

Το Depth Chart των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ:

  • PG: Τζος Γκίντεϊ, Τίο Μαλεντόν, Τάι Ζερόμ,
  • SG: Λου Ντορτ, Τρε Μαν, Πολ Γουάτσον (two-way συμβόλαιο), Άαρον Γουίγκινς (two-way συμβόλαιο), Βιτ Κρέιτσι
    (τραυματίας)
  • SF: Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Αλεξέι Ποκουσέβσκι, Γκάμπριελ Ντεκ (μη εγγυημένο συμβόλαιο), Κέντρικ Γουίλιαμς (μη εγγυημένο συμβόλαιο)
  • PF: Ντάριους Μπέιζλι, Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ
  • C: Ντέρικ Φέιβορς, Αϊζάια Ρόμπι, Μάικ Μουσκάλα

Με λίγα λόγια: Οι Θάντερ κάνουν tanking και δεν το κρύβουν καν, όπως φάνηκε και πέρυσι όταν ξαφνικά ένας μικροτραυματισμός του Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ τον κράτησε εκτός για σχεδόν όλο το δεύτερο μισό της σεζόν. Αυτό θέλουν να κάνουν και φέτος, θέλοντας παράλληλα να δώσουν άπλετο χώρο και χρόνο στους Ποκουσέβσκι Γκίντεί, Μαλεντόν και Μπέιζλι να κάνουν λάθη και να μάθουν από αυτά.

Ομάδα: Ντένβερ Νάγκετς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 47-25 κατέκτησαν την τρίτη θέση στην Δύση και έφτασαν μέχρι τον δεύτερο γύρο των playoffs, όπου αποκλείστηκαν από τους Σανς.

Φετινός στόχος: Να βρεθούν στην πρώτη τετράδα της Δύσης.

Το Depth Chart των Ντένβερ Νάγκετς:

  • PG: Μόντε Μόρις, Φακούντο Καμπάσο, Νασόν Χάιλαντ, , Μάρκους Χάουαρντ (two-way συμβόλαιο), Τζαμάλ Μάρεϊ
    (τραυματίας)
  • SG: Γουίλ Μπάρτον, Όστιν Ρίβερς
  • SF: Μάικλ Πόρτερ, Πι Τζέι Ντόζιερ, Βλάτκο Τσάντσαρ
  • PF: Άαρον Γκόρντον, Τζεφ Γκριν, Ζέκε Νιάζι, Μπολ Μπολ, Πετρ Κορνελιέ (two-way συμβόλαιο)
  • C: Νίκολα Γιόκιτς, ΤζαΜάικαλ Γκριν

Με λίγα λόγια: Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο φετινός στόχος των Νάγκετς θα ήταν το πρωτάθλημα, όπως ήταν και πέρυσι. Ο σοβαρός τραυματισμός του Τζαμάλ Μάρεϊ όμως πριν ολοκληρωθεί η περσινή κανονική περίοδος γκρέμισε τα (άμεσα) σχέδιά τους. Πλέον το Ντένβερ θέλει να μείνει εντός 4αδας στην Ανατολή, πιστεύει ότι στο μεσοδιάστημα ο Μάικλ Πόρτερ θα γίνει σταρ και προσδοκά στην επιστροφή του Μάρεϊ την άνοιξη για να εκτοξευτεί.

Ομάδα: Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 42-30 βρέθηκαν σε τριπλή ισοβαθμία με Μάβερικς και Λέικερς και κατέληξαν στην 6η θέση της Δύσης, για να έρθουν τα playoffs όπου και αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο από τους Νάγκετς.

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ με την φανέλα των Μπλέιζερς
Ο Ντέμιαν Λίλαρντ με την φανέλα των Μπλέιζερς 2021 MATT YORK/ASSOCIATED PRESS

Φετινός στόχος: Μία θέση στην 6αδα και αν γίνεται λίγο ψηλότερα για να είναι ευχαριστημένος ο Ντέιμιεν Λίλαρντ.

Το Depth Chart των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

  • PG: Ντέιμιεν Λίλαρντ, Άνφερνι Σάιμονς, Ντένις Σμιθ (μη εγγυημένο συμβόλαιο)
  • SG: Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, Μπεν ΜάκΛεμορ, Τόνι Σνελ, Κέιζιν Μπλέβινς (two-way συμβόλαιο)
  • SF: Νόρμαν Πάουελ, Σι Τζέι Έλεμπι, Νασίρ Λιτλ
  • PF: Ρόμπερτ Κόβινγκτον, Λάρι Νανς, Γκρεγκ Μπράουν, Τρέντον Γουότφορντ (two-way συμβόλαιο)
  • C: Γιουσούφ Νούρκιτς, Κόντι Ζέλερ,

Με λίγα λόγια: Η φετινή σεζόν ενδέχεται να είναι η πιο κρίσιμη στην σύγχρονη ιστορία των Μπλέιζερς. Μία... στραβοτιμονιά και ένα άσχημο ξεκίνημα ίσως δυσαρεστήσει τον Λίλαρντ και ζητήσει ανταλλαγή και αυτό το ξέρουν όλοι στο Πόρτλαντ. Παρά το... άγχος τους ωστόσο, οι Μπλέιζερς δεν έκαναν μεγάλες κινήσεις το καλοκαίρι πέρα από την απόκτηση του (πολύτιμου) Λάρι Νανς, στο πρόσωπο του οποίου πιστεύουν ότι βρήκαν τον ψηλό που θα συμπληρώσει τους Νούρκιτς και Κόβινγκτον κάτω από τα καλάθια και ενίοτε θα παίζει και μαζί τους.

Ομάδα: Γιούτα Τζαζ

Τι έκαναν πέρυσι: Είχαν το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ (52-20). Στα playoffs ωστόσο η πορεία τους τερματίστηκε στον δεύτερο γύρο (4-2) από τους Κλίπερς, οι οποίοι από τον 4ο αγώνα της σειράς κι έπειτα δεν είχαν τον Κουάι Λέοναρντ στο ρόστερ.

Φετινός στόχος: Οι Τζαζ δηλώνουν διεκδικητές του τίτλου, κάτι που σημαίνει ότι προσδοκούν σε μία πορεία τουλάχιστον μέχρι τους τελικούς της Δύσης.

Το Depth Chart των Γιούτα Τζαζ:

  • PG: Μάικ Κόνλεϊ, Τζάρεντ Μπάτλερ
  • SG: Ντόνοβαν Μίτσελ, Τζόρνταν Κλάρκσον, Ελάιτζα Χιουζ Τρεντ Φόρεστ (two-way συμβόλαιο)
  • SF: Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Τζο Ίνγκλς, Μίγε Όνι
  • PF: Ρόις Ο'Νιλ, Ρούντι Γκέι, Έρικ Πασκάλ, Μαλίκ Φιτς (two-way συμβόλαιο)
  • C: Ρούντι Γκομπέρ, Χασάν Γουάιτσαϊντ, Ουντόκα Αζουμπουίκε

Με λίγα λόγια: Η Γιούτα θέλει φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω. Για αυτό και προχώρησε σε συγκεκριμένες κινήσεις για να καλύψει τις αδυναμίες της (Γκέι, Πασκάλ, Γουάιτσαϊντ). Αποτέλεσμα πλέον είναι οι Τζαζ να στοχεύουν (πολύ) ψηλά, αναγνωρίζοντας ότι μία ακόμα κατώτερη των προσδοκιών σεζόν ενδεχομένως να οδηγήσει σε αλλαγές.

ΠΑΣΙΦΙΚ

Ομάδα: Λος Άντζελες Λέικερς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 42-30 κατέκτησαν την 7η θέση στην Δύση, απέκλεισαν τους Γουόριορς στον αγώνα του play-in τουρνουά και κατόπιν έπεσαν πάνω στους (μετέπειτα φιναλίστ των τελικών) Σανς, όπου και αποκλείστηκαν με 4-2 στον πρώτο γύρο των playoffs.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς @2021 ASHLEY LANDIS/AP IMAGES

Φετινός στόχος: Το πρωτάθλημα. Ξεκάθαρα

Το Depth Chart των Λος Άντζελες Λέικερς:

  • PG: Ράσελ Γουέστμπρουκ, Ραζόν Ρόντο, Κέντρικ Ναν
  • SG: Γουέιν Έλινγκτον, Μαλίκ Μονκ, Έιβερι Μπράντλεϊ
  • SF: ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κεντ Μπέιζμορ, Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ (τραυματίας)
  • PF: Άντονι Ντέιβις, Καρμέλο Άντονι, Τρέβορ Αρίζα (τραυματίας), Σέκου Ντουμπούγια (two-way συμβόλαιο)
  • C: ΝτιΆντρε Τζόρνταν, Ντουάιτ Χάουαρντ

Με λίγα λόγια: Οι Λέικερς μάζεψαν σχεδόν όποιον 35αρη υπήρχε στην αγορά και ήταν All Star το.... 2012. Οι Λέικερς ενδέχεται να έχουν μέχρι και 6 μελλοντικούς Hall of Famers στο ρόστερ τους, ωστόσο μόνο ένας εξ αυτών είναι στην (θεωρητική) ακμή του (Ντέιβις). Ακόμα κι έτσι, το βάθος του ρόστερ και η κλάση των Τζέιμς-Γουέστμπρουκ-Ντέιβις αρκεί για να θεωρηθούν από τα φαβορί.

Η θεωρία από την πράξη βέβαια απέχει πολύ, με τους Λέικερς να καλούνται να κάνουν σωστή συντήρηση δυνάμεων των (πολλών) βετεράνων τους, να φτιάξουν μία καλή άμυνα με αρκετούς μέτριους αμυντικούς και να κυνηγήσουν το πρωτάθλημα.

Ομάδα: Λος Άντζελες Κλίπερς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 47-25 κατέκτησαν την 4η θέση στην Δύση και – παρά την απώλεια του Κουάι Λέοναρντ στον δεύτερο γύρο – έφτασαν μέχρι τους τελικούς της περιφέρειας, όπου και αποκλείστηκαν με 4-2 από τους Σανς.

Φετινός στόχος: Με τον Λέοναρντ εκτός δράσης (ίσως και για την σεζόν) ο πρώτος στόχος είναι η είσοδος στα playoffs.

Το Depth Chart των Λος Άντζελες Κλίπερς:

  • PG: Ρέτζι Τζάκσον, Έρικ Μπλέντσο, Τζέισον Πρέστον, Κίον Τζόνσον
  • SG: Τέρανς Μαν, Λιουκ Κενάρντ, Αμίρ Κόφι (two-way συμβόλαιο), Τζέι Σκραμπ (two-way συμβόλαιο)
  • SF: Πολ Τζορτζ, Τζάστις Γούινσλοου, Κουάι Λέοναρντ (τραυματίας)
  • PF: Μάρκους Μόρις, Νικολά Μπατούμ
  • C: Ίβιτσα Ζούμπατς, Σερτζ Ιμπάκα, Αϊζάα Χάρντενσταϊν (μη εγγυημένο συμβόλαιο)

Με λίγα λόγια: Οι Κλίπερς θέλουν να παλέψουν για το πρωτάθλημα. Με τον Κουάι Λέοναρντ όμως να μην έχει ξεκάθαρη ημερομηνία επιστροφής (στην καλύτερη περίπτωση θα επιστρέψει κοντά στον Απρίλιο), η ομάδα του Λ.Α θέλει να είναι ανταγωνιστική. Οι Κλίπερς θέλουν να μείνουν σε τροχιά playoffs ή έστω play-in τουρνουά. Αν συμβεί αυτό και είναι εντός στόχων, τότε μία πιθανή επιστροφή του Κουάι Λέοναρντ θα δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, αφού θα αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων.

Ομάδα: Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 39-33 κατέκτησαν την 8η θέση στην Δύση, ωστόσο στην συνέχεια ηττήθηκαν διαδοχικά από Λέικερς και Γκρίζλις στο play-in τουρνουά, μένοντας εκτός playoffs.

Ο Στεφ Κάρι με την φανέλα των Γουόριορς
Ο Στεφ Κάρι με την φανέλα των Γουόριορς Ⓒ 2021 JED JACOBSOHN/ ASSOCIATED PRESS

Φετινός στόχος: Μία θέση στην πρώτη 6αδα αρχικά. Αν ο Τόμπσον είναι καλά, τότε θα κοιτάξουν ακόμα ψηλότερα.

Το Depth Chart των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος:

  • PG: Στεφ Κάρι, Κρις Τσιόζα (two-way συμβόλαιο)
  • SG: Τζόρνταν Πουλ, Ντάμιον Λι, Μόουζες Μούντι, Κλέι Τόμπσον (τραυματίας)
  • SF: Άντριου Γουίγκινς, Ότο Πόρτερ, Άντρε Ιγκουοντάλα, Τζόναθαν Κουμίνγκα
  • PF: Ντρέιμοντ Γκριν, Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον, Νεμάνια Μπιέλιτσα
  • C: Κεβόν Λούνι, Τζέιμς Γουάισμαν (τραυματίας)

Με λίγα λόγια: Οι Γουόριορς αποτελούν κάτι σαν... wild card φέτος. Ο λόγος είναι ο Κλέι Τόμπσον, ο οποίος αναμένεται κάποια στιγμή φέτος να πατήσει παρκέ έπειτα από δύο σερί χαμένες σεζόν. Αυτό είναι που δίνει και περισσότερο ενδιαφέρον στην φετινή σεζόν των Γουόριορς των Κάρι-Γκριν, οι οποίοι ξεκινούν με στόχο μία θέση στην 6αδα, αλλά ξέρουν ότι αν ο Τόμπσον βρεθεί έστω και στο 80% αυτού που ήταν πριν τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς του, τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν δραματικά στο ΝΒΑ.

Ομάδα: Φοίνιξ Σανς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 51-21 κατέκτησαν την 2η θέση στην Δύση (αλλά και στο ΝΒΑ) και έφτασαν μέχρι τους τελικούς της λίγκας, όπου ηττήθηκαν με 4-2 από τους Μπακς, αν και νωρίτερα είχαν προηγηθεί με 4-2.

Φετινός στόχος: Δεδομένου ότι πέρυσι έφτασαν μέχρι τους τελικούς και κράτησαν ίδιο το ρόστερ τους, τότε κάτι λιγότερο από τους τελικούς της Δύσης θα πρέπει να θεωρείται αποτυχία.

Το Depth Chart των Φοίνιξ Σανς:

  • PG: Κρις Πολ, Κάμερον Πέιν, Έλφριντ Πέιτον
  • SG: Ντέβιν Μπούκερ, Λάντρι Σάμετ
  • SF: Μάικαλ Μπρίτζες, Κάμερον Τζόνσον, Τσάντλερ Χάτσινσον (two-way συμβόλαιο)
  • PF: Τζα Κράουντερ, Αμπντέλ Ναντέρ, Τζέιλεν Σμιθ
  • C: ΝτιΆντρε Έιτον, Τζαβέιλ ΜακΓκί, Φρανκ Καμίνσκι, Ντάριο Σάριτς (τραυματίας)

Με λίγα λόγια: Οι Σανς έχτισαν την περσινή τους πορεία από την... φούσκα του Ορλάντο, όταν είχαν τότε ρεκόρ 8-0. Η έλευση του Κρις Πολ άλλαξε το προφίλ της ομάδας, η έκρηξη των Μάικλ Μπρίτζες και Ντιάντρε Έιτον βοήθησε τον Ντέβιν Μπούκερ να γίνει ακόμα καλύτερος και οι Σανς έκαναν την μία υπέρβαση μετά την άλλη περύσι. Το θέμα πλέον είναι τι θα κάνουν φέτος. Αν καταφέρουν να βγάλουν εικόνα αντίστοιχη με την περσινή, τότε θα είναι σκληρά καρύδια.

Ομάδα: Σακραμέντο Κινγκς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 31-41 κατέκτησαν την 12η θέση στην Δύση.

Φετινός στόχος: Να μπουν σε τροχιά play-in τουρνουά.

Το Depth Chart των Σακραμέντο Κίνγκς:

  • PG: ΝτιΆρον Φοξ, Ντάβιον Μίτσελ, Τζάμιους Ράμσεϊ
  • SG: Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, Μπάντι Χιλντ, Ρόμπερτ Γούντορντ
  • SF: Χάρισον Μπαρνς, Τέρενς Ντέιβις, Λούις Κινγκ (two-way συμβόλαιο)
  • PF: Μο Χάρκλες, Μάρβιν Μπάγκλεϊ, Τσιμέζι Μέτου
  • C: Ρισόν Χολμς, Τρίσταν Τόμπσον, Ντάμιαν Τζόουνς, Άλεξ Λεν, Νέμας Κουέτα (two-way συμβόλαιο)

Με λίγα λόγια: Οι Κινγκς έχουν να μπουν στα playoffs από το 2006, στο μεγαλύτερο εν ενεργεία αρνητικό σερί στο ΝΒΑ. Δεδομένου ότι δεν άλλαξαν και πολλά στο ρόστερ τους και οι από πάνω ομάδες τους δυνάμωσαν, μοιάζει δύσκολο να σπάσει φέτος αυτή η “κατάρα”.

Όπως και να έχει, το Σακραμέντο θα έχει ενδιαφέρον φέτος, με το μεγαλύτερο πρόβλημά του να είναι το γεγονός ότι οι τέσσερις από τους έξι καλύτερους παίκτες του είναι γκαρντ (Φοξ, Χαλιμπάρτον, Χιλντ, Μίτσελ), κάτι που καταδεικνύει και την μοναξιά των Χολμς και Μπαρνς στην γραμμή ψηλών.

ΣΑΟΥΘΓΟΥΕΣΤ

Ομάδα: Μέμφις Γκρίζλις

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 38-34 κατέκτησαν την 9η θέση στην Δύση. Στο play-in τουρνουά απέκλεισαν διαδοχικά τους Σπερς και τους Γουόριορς και προκρίθηκαν στα playoffs, όπου αποκλείστηκαν με 4-1 νίκες από τους Τζαζ.

Φετινός στόχος: Η είσοδος στα playoffs

Το Depth Chart των Μέμφις Γκρίζλις

  • PG: Τζα Μοράντ, Τάιους Τζόουνς, ΝτιΆντονι Μέλτον
  • SG: Ντίλον Μπρουκς, Ντέσμοντ Μπέιν, Τζάρετ Κάλβερ, Σαμ Μέριλ (μη εγγυημένο συμβόλαιο)
  • SF: Κάιλ Άντερσον, Τζον Κόντσαρ, Ζάιρε Γουίλιαμς
  • PF: Τζάρεν Τζάκσον, Μπράντον Κλαρκ, Σάντι Αλντάμα, Ιβένς Πονς (two-way συμβόλαιο)
  • C: Στίβεν Άνταμς, Εξέβιερ Τίλμαν, Κίλιαν Τιλί (two-way συμβόλαιο)

Με λίγα λόγια: Οι Γκρίζλις είναι μία από τις πιο συμπαθητικές ομάδες στο ΝΒΑ, κυρίως επειδή εδώ και δύο χρόνια πάει κόντρα στις προβλέψεις όλων. Φέτος οι Γκρίζλις θέλουν να σταματήσουν να είναι απλώς μία ομάδα που συμπαθούν όλοι, παρά να γίνουν μία ομάδα που σέβονται όλοι. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο Μοράντ να ανέβει ακόμα ένα επίπεδο και να γίνει σταρ και ο Τζάρεν Τζάκσον να μείνει υγιής. Αν γίνει αυτό, τότε οι Γκρίζλις θα μπορούν να ελπίζουν σε μία θέση στα playoffs.

Ομάδα: Νιου Όρλιανς Πέλικανς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 31-41 κατέκτησαν την 11η θέση στην Δύση, μένοντας εκτός play-in τουρνουά

Φετινός στόχος: Να βρεθούν σε τροχιά play-in τουρνουά.

Το Depth Chart των Νιου Όρλιανς Πέλικανς

  • PG: ΝτιΒόντε Γκράχαμ, Τόμας Σατοράνσκι, Κίρα Λιούις, Χόσε Αλβαράντο (two-way συμβόλαιο)
  • SG: Νίκεϊλ Αλεξάντερ-Γουόκερ, Τρέι Μέρφι, Γκάρετ Τεμπλ
  • SF: Μπράντον Ίνγκραμ, Τζος Χαρτ, Ντίντι Λουζάντα, Χέρμπερτ Τζόουνς
  • PF: Ζάιον Γουίλιαμσον, Νάγι Μάρσαλ, Ντάλτον Χομς (two-way συμβόλαιο)
  • C: Γιόνας Βαλαντσιούνας, Τζάκσον Χέιζ, Γουίλι Ερνανγκόμεθ

Με λίγα λόγια: Οι Πέλικανς απογοήτευσαν πέρυσι, αφού έπαιζαν κακό μπάσκετ και – όπως αποδείχθηκε – ένα μπάσκετ που δεν ταίριαζε στο ρόστερ τους. Φέτος ξεκινούν με τον Ζάιον Γουίλιαμσον (ξανά) στα πιτς, κάτι που σίγουρα δεν είναι θετικό. Ακόμα κι έτσι, στην Νέα Ορλεάνη γνωρίζουν ότι ο χρόνος πιέζει για να καταφέρουν κάτι, προκειμένου να είναι ευχαριστημένος ο Γουίλιαμσον. Για αυτό και έφεραν τους Γκράχαμ-Βαλαντσιούνας, για να ανοίξουν το γήπεδο στον σταρ τους, μήπως και δείξουν σημάδια βελτίωσης.

Ομάδα: Χιούστον Ρόκετς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκορ 17-55 κατέκτησαν με... άνεση την τελευταία θέση στο ΝΒΑ.

Φετινός στόχος: Να επαναλάβουν την περσινή σεζόν με στόχο το Νο1 στο ΝΒΑ Draft 2022.

Το Depth Chart των Χιούστον Ρόκετς

  • PG: Κέβιν Πόρτερ, Ντι Τζέι Όγκαστιν, Αρμόνι Μπρουκς, Τζον Γουόλ (εκτός ομάδας)
  • SG: Τζέιλεν Γκριν, Ντάνουελ Χάουζ, Τζος Κρίστοφερ, Ντάισεν Νιξ (two-way συμβόλαιο)
  • SF: Τζασόν Τέιτ, Έρικ Γκόρντον, Ντέιβιντ Νουάμπα, Άντονι Λαμπ (two-way συμβόλαιο)
  • PF: Ντάνιελ Τάις, Κένιον Μάρτιν, Ούσμαν Γκαρούμπα
  • C: Κρίστιαν Γουντ, Αλπερέν Σενγκούν

Με λίγα λόγια: Οι Ρόκετς θέλουν το Νο1 του ΝΒΑ Draft 2022 και το θέλουν... τώρα. Έχοντας περάσει μία περιπετειώδη περσινή σεζόν, η οποία ξεκίνησε με τα... τσαλιμάκια του Τζέιμς Χάρντεν μέχρι να παραχωρηθεί με ανταλλαγή στους Νετς, οι Ρόκετς δεν κρύβουν καν ότι θέλουν να έχουν το χειρότερο ρεκόρ (και) φέτος. Ιδανικά για αυτούς, αυτό θα συμβεί παράλληλα με την ωρίμανση των Πόρτερ και Γκριν στην περιφέρεια και των Σενγκούν και Γκαρούμπα κάτω από το καλάθι, προκειμένου να χτίσουν κάτι καλό για το μέλλον.

Ομάδα: Σαν Αντόνιο Σπερς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 33-39 κατέκτησαν την 10η θέση στην Δύση και αποκλείστηκαν στο play-in τουρνουά από τους Γκρίζλις.

Φετινός στόχος: Να βρεθούν σε τροχιά play-in και ίσως playoffs.

Το Depth Chart των Σαν Αντόνιο Σπερς:

  • PG: Ντεζάντε Μάρεϊ, Τρε Τζόουνς
  • SG: Ντέρικ Γουάιτ, Λόνι Γουόκερ, Μπριν Φορμπς
  • SF: Νταγκ ΜακΝτέρμοτ, Ντέβιν Βάσελ, Τζο Γουάισκαμπ (two-way συμβόλαιο)
  • PF: Κέλντον Τζόνσον, Θαντέους Γιανγκ, Κέλτα Μπάτες-Ντιοπ, ΝτιΒόντε Κάκοκ (two-way συμβόλαιο)
  • C: Τζέικομπ Πελτλ, Ντρου Γιούμπανκς, Τζο Λάνταλ, Ζακ Κόλινς (τραυματίας)

Με λίγα λόγια: Οι Σπερς βρίσκονται για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία τους σε φάση αναδόμησης. Στο DNA της ομάδας δεν υπάρχει όμως η λέξη “tanking”. Αποτέλεσμα είναι να αναμένεται το Σαν Αντόνιο να παρουσιάσει ξανά μία ομάδα που δεν είναι αρκετά καλή για να κοιτάξει ψηλά, αλλά ούτε αρκετά κακή για να βρεθεί στον πάτο της Δύσης. Η τριάδα των Μάρεϊ, Γουάιτ, Τζόνσον είναι αυτή που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της επόμενης μέρας των Τεξανών, οι οποίοι στοχεύουν στο να είναι όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούν.

Ομάδα: Ντάλας Μάβερικς

Τι έκαναν πέρυσι: Με ρεκόρ 42-30 κατέκτησαν (στην τριπλή ισοβαθμία με Μπλέιζερς και Λέικερς) την 5η θέση στην Δύση. Στα playoffs αποκλείστηκαν με 4-3 από τους Κλίπερς στον πρώτο γύρο, παρά το γεγονός ότι νίκησαν 3 φορές στο Λος Άντζελες, αφού ηττήθηκαν τρεις φορές στο Ντάλας.

Ο Λούκα Ντόντσιτς με την φανέλα των Μάβερικς
Ο Λούκα Ντόντσιτς με την φανέλα των Μάβερικς Ⓒ 2021 MICHAEL AINSWORTH/ ASSOCIATED PRESS

Φετινός στόχος: Μία θέση στην πρώτη 6αδα και ίσως 4αδα.

Το Depth Chart των Ντάλας Μάβερικς

  • PG: Λούκα Ντόντσιτς, Τζέιλεν Μπράνσον, Τρέι Μπερκ, Φρανκ Ντιλικίνα (μη εγγυημένο συμβόλαιο), Τζακουόρι ΜακΛάφιν
    (two-way συμβόλαιο)
  • SG: Τιμ Χάρνταγουεϊ, Ρέτζι Μπούλοκ, Στέρλινγκ Μπράουν
  • SF: Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ, Τζος Γκριν
  • PF: Κρίσταπς Πορζίνγκις, Μαξ Κλέμπερ, Γιουτζίν Ομορούι (two-way συμβόλαιο)
  • C: Ντουάιτ Πάουελ, Γουίλι Κόλεϊ-Στάιν, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Μόουζες Μπράουν

Με λίγα λόγια: Το άστρο του Λούκα Ντόντσιτς λάμπει εδώ και δύο χρόνια στο Ντάλας και θα λάμπει για καιρό ακόμα, αφού υπέγραψε πρόωρη επέκταση συμβολαίου. Το θέμα είναι πλέον να έχει στο πλευρό του και συμπαίκτες που θα τον βοηθήσουν να στείλει τους Μάβερικς ψηλά. Ο... κλήρος πέφτει στον Κρίσταπς Πορζίνγκις – που έχει ακούσει και τα περισσότερα – με τον Λετονό να καλείται να βγει μπροστά φέτος προκειμένου να δώσει στον Σλοβένο το στήριγμα που έχει τόση ανάγκη. Αν δεν τα καταφέρει ούτε φέτος, τότε τα πράγματα δεν θα είναι καλά για τους Μαβς.

Αυτές είναι οι 30 ομάδες που θα ριχτούν στη μάχη του NBA 2021-2022.

Ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Σπύρο Καβαλιεράτο σχολιάζουν live την πρεμιέρα των πρωταθλητών Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς, ενώ ο απεσταλμένος του SPORT24, Χάρης Σταύρου μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από το Fiserv Forum. Τζάμπολ στις 02:00.

Το SPORT24 στο Μιλγουόκι στην πρεμιέρα του ΝΒΑ

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στο Μιλγουόκι για να μεταφέρει τον παλμό από τις εντός έδρας αναμετρήσεις των Μπακς με τους Μάβερικς για την preseason και τους Νετς για την πρεμιέρα της νέας σεζόν, πριν από την έναρξη της οποίας θα δοθούν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους συμπαίκτες του τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ ΣΙΞΕΡΣ ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΠΟΚΟΥΣΕΒΣΚΙ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ