EUROLEAGUE

Η EuroLeague Basketball ψηφίζει για επταετές συμβόλαιο σε ομάδα του Ντουμπάι και την βάζει αρχικά στο EuroCup σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα

Η EuroLeague Basketball ψηφίζει για επταετές συμβόλαιο σε ομάδα του Ντουμπάι και την βάζει αρχικά στο EuroCup σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα, η EuroLeague Basketball αναμένεται να εγκρίνει την ένταξη ομάδας από το Ντουμπάι στις διοργανώσεις της με 7ετες συμβόλαιο, ωστόσο αυτή θα συμμετάσχει αρχικά στο EuroCup.

Η ένταξη ομάδας από το Ντουμπάι στην EuroLeague την σεζόν 2024/25 είναι σχεδόν απίθανη όπως έχει αποκαλύψει το SPORT24.

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα "encestando" αυτό οδήγησε πλέον την EuroLeague Basketball σε ένα... εναλλακτικό πλάνο, που προβλέπει ένταξη ομάδας από το Ντουμπάι στο EuroCup από την νέα σεζόν.

Με βάση το συγκεκριμένο δημοσίευμα, οι 13 ομάδες - μέτοχοι της EuroLeague Basketball θα συζητήσουν στην συνάντηση της Δευτέρας (26/2) την ένταξη ομάδας από το Ντουμπάι στις διοργανώσεις που βρίσκονται υπό την σκεπή της διοργανώτριας αρχής.

Το θέμα που θα τεθεί προς ψήφιση είναι αν θα δοθεί τελικά 7ετές συμβόλαιο στην ομάδα που θα δημιουργηθεί - κάτι που θα αυξήσει και τα έσοδα από την χορηγία που θα γίνει από πλευράς των επιχειρηματιών από το Ντουμπάι - η οποία όμως, σε πρώτη φάση θα συμμετάσχει στο στο EuroCup.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το "encestando", η πρόταση είναι να ενταχθεί η ομάδα από το Ντουμπάι στην EuroLeague από το 2025/26 και για έξι συνολικά σεζόν, κάτι που - προφανώς - σημαίνει ότι δεν θα τεθεί ως δεδομένο ότι θα πρέπει να κατακτήσει την παρουσία της μέσω του EuroCup.

Για να ισχύσουν βέβαια όλα αυτά, θα πρέπει πρώτα η ABA League να εγκρίνει την ένταξη ομάδας από το Ντουμπάι στην λίγκα της στην ψηφοφορία που θα γίνει τον Μάρτιο.

Ο λόγος; Μία από τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την EuroLeague Basketball για να ενταχθεί στις διοργανώσεις της μία ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι να συμμετέχει σε κάποια λίγκα.

TAGS EUROLEAGUE EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ