NBA

Η επόμενη μέρα των Μπρούκλιν Νετς μετά από τον αποκλεισμό από τους Μπακς του Αντετοκούνμπο

Τζέιμς Χάρντεν, Καϊρί Ίρβινγκ και Κέβιν Ντουράντ σε φάση από εκτός έδρας αγώνα των Νετς με τους Γουόριορς
Τζέιμς Χάρντεν, Καϊρί Ίρβινγκ και Κέβιν Ντουράντ σε φάση από εκτός έδρας αγώνα των Νετς με τους Γουόριορς 2021 AP PHOTO/JEFF CHIU

Οι Νετς γκρέμισαν το ρόστερ και ρίσκαραν με τον Χάρντεν, δεν δικαιώθηκαν και έχουν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι μπροστά τους με έναν κορμό πέντε παικτών και πολλά κενά στο ρόστερ που πρέπει να καλυφθούν. Το SPORT24 κοιτάζει την επόμενη μέρα της ομάδας του Μπρούκλιν.

Η σεζόν τους ολοκληρώθηκε πρόωρα. Οι Νετς ηττήθηκαν στο συναρπαστικό, συγκλονιστικό, ιστορικό Game 7 από τους Μπακς τα ξημερώματα της Κυριακής (20/6), τους είδαν να προκρίνονται στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας και ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, γνωρίζοντας ότι στάθηκαν άτυχοι με τους τραυματισμούς των Καϊρί Ίρβινγκ - Τζέιμς Χάρντεν, αλλά ταυτόχρονα δεν έπαιξαν το μπάσκετ που ονειρεύονταν με αποτέλεσμα να χάσουν τέσσερις φορές σε πέντε αγώνες από το Μιλγουόκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο που συνεχίζει με στόχο το πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα του Χάρντεν, ήταν σοβαρό. Δεύτερη υποτροπή στο ίδιο σημείο στο δεξί πόδι, στο πρώτο λεπτό του Game 1, με τον Μούσια να σφίγγει τα δόντια για να γυρίσει για το πέμπτο, το έκτο και το έβδομο παιχνίδι ώστε να καλύψει, όσο γινόταν, την απουσία του Ίρβινγκ που γύρισε τον αστράγαλό του στο Game 4. Οι Νετς δεν είχαν full roster, όμως ήταν επιλογή τους όταν διέλυσαν το δυναμικό τους για να πάρουν τον Χάρντεν, ήταν επιλογή τους να ζήσουν με αυτό το ρίσκο του μικρού ρόστερ, ενώ στην κανονική περίοδο η Big Three είχε μόλις 202 λεπτά μαζί στο παρκέ εξαιτίας προβλημάτων των αστέρων τους (τραυματισμοί, κορονοϊός, πρωτόκολλα ασφάλειας).

Ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά αν το Μπρούκλιν θα έφτανε μέχρι το τέλος του δρόμου αν οι Ίρβινγκ, Χάρντεν και Ντουράντ ήταν όλοι υγιείς και όλοι διαθέσιμοι. Ουδείς μπορεί να μαντέψει αν οι Μπακς θα περνούσαν αυτό το εμπόδιο με τον Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο εκτός δράσης. Όπως κι αν έχει, η ιστορία έγραψε πως οι Νετς αποκλείστηκαν από μια πιο δυναμική ομάδα, από ένα πιο πειθαρχημένο σύνολο, από μια άμυνα που προσαρμόστηκε σε δύο παίκτες (Ίρβινγκ - Ντουράντ στα πρώτα τέσσερα ματς, Χάρντεν - Ντουράντ στα τελευταία τρία) και δικαίως προκρίθηκε στους τελικούς της Ανατολής καθώς ήταν ανώτερη στη σειρά.

Και τώρα; Τι; Οι Νετς μπαίνουν σε ένα δύσκολο καλοκαίρι, καθώς έχουν εννέα συμβόλαια από τα οποία το ένα είναι player option και το άλλο μη εγγυημένο. Ο χρήσιμος, σκληροτράχηλος, αποφασιστικός αλλά όχι ιδιαίτερα ταλαντούχος γκαρντ Μπρους Μπράουν (8.8 πόντοι, 5.4 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ ανά 22.3 λεπτά στην κανονική περίοδο) θα ψάξει μια καλή συμφωνία, ο Μάικ Τζέιμς, ο Τάιλερ Τζόνσον, ο Κρις Κιόζα, ο Τιμότ Καμπαρό, ο Τζεφ Γκριν, ο Μπλέικ Γκρίφιν, ο Ρέτζι Πέρι είναι επίσης free agents, κάποιοι θα δεχθούν να μείνουν με minimum συμβόλαια (ο Γκριν, για παράδειγμα), κάποιοι θα αναζητήσουν νέα στέγη.

Για να πάρουν τον Χάρντεν οι Νετς έχασαν τον πενταδάτο γκαρντ Κάρις ΛεΒέρτ, τον βασικό σέντερ Τζάρετ Άλεν που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στη σειρά με τους Μπακς, τον περιφερειακό Τόριαν Πρινς που θα έδινε λύσεις όσο αστοχούσε ο Τζο Χάρις, είδαν τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ να πηγαίνει στο Μπρούκλιν και τελικά να αποσύρεται από τα παρκέ, είδαν τον Σπένσερ Ντίνγουιντι να τραυματίζεται και να χάνει τη σεζόν, είδαν και τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν να μην παίρνει χρόνο συμμετοχής στα playoffs. Γενικώς ο Σον Μαρκς και οι Νας - Ντ'Αντόνι προτίμησαν ένα πολύ φτωχό ρόστερ και ένα υπερβολικά μικρό rotation για να έχουν τον Χάρντεν αντί των ΛεΒέρτ - Πρινς - Άλεν και περισσότερο βάθος γύρω από τους Ίρβινγκ - Ντουράντ, δεν δικαιώθηκαν, ξέρουν όμως ότι με την Big Three υγιή μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος. Απλώς το ρίσκο είναι μεγάλο καθώς και οι τρεις έχουν ταλαιπωρηθεί σημαντικά στις καριέρες τους, έχουν αντιμετωπίσει σοβαρούς τραυματισμούς και κυρίως, μεγαλώνουν...

Συνολικά, οι Νετς χρησιμοποίησαν φέτος 27 παίκτες: Τζο Χάρις, Τζεφ Γκριν, Μπρους Μπράουν, Λάντρι Σάμετ, Τιμότ Καμπαρό, ΝτιΆντρε Τζόρνταν, Καϊρί Ίρβινγκ, Τάιλερ Τζόνσον, Τζέιμς Χάρντεν, Κέβιν Ντουράντ, Νικ Κλάξτον, Μπλέικ Γκρίφιν, Ρέτζι Πέρι, Κρις Κιόζα, Αλιζέ Τζόνσον, Μάικ Τζέιμς, Κάρις ΛεΒέρτ, Τζάρετ Άλεν, Τόριαν Πρινς, ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Αντρέ Ρόμπερσον, Ρόντιονς Κούρουτς, Τάιλερ Κουκ, Νόα Βόνλε, Σπένσερ Ντίνγουιντι, Νορβέλ Πελ, Άιμαν Σάμπερτ πήραν χρόνο συμμετοχής με το Μπρούκλιν. Στα playoffs ο Νας πήγε σε rotation δέκα παικτών, στη σειρά με τους Μπακς πήγε σε rotation 6-7 παικτών.

Πλέον, συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν έχουν οι εξής:

PG: Τζέιμς Χάρντεν, Σπένσερ Ντίνγουιντι (PO)

SG: Καϊρί Ίρβινγκ, Λάντρι Σάμετ

SF: Τζο Χάρις

PF: Κέβιν Ντουράντ, Νικ Κλάξτον, Αλιζέ Τζόνσον (μη εγγυημένο)

C: ΝτιΆντρε Τζόρνταν

Με τον Ντίνγουιντι υγιή (αν υπάρξει συμφωνία μαζί του), οι Νετς θα έχουν έναν έναν ποιοτικό γκαρντ δίπλα στους Χάρντεν - Ίρβινγκ, σίγουρα όμως θα χρειαστούν ακόμη έναν και σίγουρα κάποιον καλύτερο από τον Μάικ Τζέιμς που δεν μπορεί να λειτουργήσει σε ρόλο σημαντικότερο από αυτόν του ρολίστα, του benchwarmer που δεν μπορεί να προσφέρει στα playoffs. Θα χρειαστούν οπωσδήποτε έναν combo forward, έναν power forward (μπορεί να είναι ο Τζεφ Γκριν αυτός) και έναν σέντερ, καθώς ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν δεν υπολογίζεται, έχει συμβόλαιο, θα γίνει προσπάθεια να παραχωρηθεί και δεν αποκλείεται ακόμη και να αποδεσμευθεί.

Οι Νετς έχουν έναν... υπερηχητικό κορμό τεσσάρων παικτών (Χάρντεν, Ίρβινγκ, Χάρις, Ντουράντ), θα χρειαστούν όμως βάθος στον πάγκο. Το σημαντικό για εκείνους είναι να κρατήσουν τον Ντίνγουιντι διότι σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να βρουν έναν... βαρβάτο κόμπο γκαρντ, ενώ εξίσου σημαντικό είναι να αποκτήσουν έναν ψηλό καθώς ο Μπλέικ Γκρίφιν έκανε καλά playoffs, μπορεί να βοηθήσει σε έναν ρόλο έκτου-έβδομου παίκτη, όχι όμως ως starter απέναντι σε ψηλούς όπως ο Μπρουκ Λόπεζ, ο Τζοέλ Εμπίντ, ο Κλιντ Καπέλα, απέναντι σε πραγματικούς σέντερ της Ανατολικής Περιφέρειας.

Τι παίκτες μπορούν να πάρουν στο Μπρούκλιν; Αυτό κι αν είναι καλό ερώτημα. Έχουν μια mid-level exception (5.890.000 δολάρια) και από εκεί και πέρα ξεπερνούν κατά ΠΟΛΥ το salary cap οπότε θα πρέπει να βρουν βετεράνους που θα προτιμήσουν την προοπτική και θα πάρουν minimum συμβόλαια ή νεαρούς-λαχεία που όμως δύσκολα θα μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στα playoffs. Οι Νετς θα προσπαθήσουν να βγάλουν την κανονική περίοδο στο ρελαντί, θα πατήσουν το γκάζι λίγο πριν από την άνοιξη και θα ελπίζουν ότι θα μπουν στην post season με υγιή την Big Three.

TAGS NBA ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ