ΑΕΚ

Η διπλή πρωτιά του Μαυροειδή, ο Κρίστμας και η FIBA

Η διπλή πρωτιά του Μαυροειδή, ο Κρίστμας και η FIBA

Οι δυο πρωτιές του Δημήτρη Μαυροειδή κόντρα στον Κόροιβο, η παρουσία της ΑΕΚ στην αυριανή (8/2) σύσκεψη της FIBA στο Μόναχο και οι χαμένες ευκαιρίες του Ντιόντε Κρίστμας στον ένα μήνα παρουσίας του στην "Ένωση".

Η ΑΕΚ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Κόροιβου στο ΟΑΚΑ, πλέον μετράει τρεις σερί νίκες στην κανονική περίοδο μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και παραμένει μόνη στην τρίτη θέση της κατάταξης στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ έπειτα από 17 αγωνιστικές, με ρεκόρ 13-4.

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Μαυροειδής πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΚ από τις 14 Νοεμβρίου και το ντεμπούτο του με την "Ένωση" κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας. Ο 30χρονος σέντερ συγκέντρωσε 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κόντρα στην ομάδα της Ηλείας, ξεπερνώντας τους 31 που "έβγαλε" στο παιχνίδι με το Λαύριο και κάνοντας season high!

Η διπλή πρωτιά του Μαυροειδή, ο Κρίστμας και η FIBA

Ο Δημήτρης Μαυροειδής άγγιξε το double-double κόντρα στον Κόροιβο ενώ έκανε season high στο ranking

Παρεμπιπτόντως, ο "Μαύρο" ήταν πρώτος σκόρερ (16π.) και ριμπάουντερ (8π.) για την ΑΕΚ απέναντι στον Κόροιβο, σημειώνοντας δυο πρωτιές για πρώτη φορά στα 12 ματς που έχει αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ντράγκαν Σάκοτα και του Γιούρι Ζντοβτς! Επίσης, όπως αναφέρει το esake.gr, έφτασε τις 111 τάπες στην καριέρα του στην Basket League με το Περιστέρι, τον Πανιώνιο, το Μαρούσι, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ κι έτσι ανέβηκε στην 31η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τους Ντούσαν Γέλιτς και Τζον Πολ Σάσκι (σ.σ. από 109 μπλοκ έκαστος).

Οι κορυφαίοι της ΑΕΚ στα 12 ματς του Μαυροειδή

ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΝΤΟΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΑΣΙΣΤ
vs Κόροιβος Μαυροειδής (16) Μαυροειδής (8) Μπράουν (7)
@ Τρίκαλα Μαυροκεφαλίδης (18) Μαυροκεφαλίδης (9) Μαυροκεφαλίδης (5)
vs Λαύριο Μαυροειδής (21) Μαυροκεφαλίδης (10) Κούπερ (5)
@ ΠΑΟΚ Σάκοτα (15) Μαυροειδής (10) Κούπερ (4)
@ Αρκαδικός Μαυροκεφαλίδης (20) Μαυροκεφαλίδης (7) Κούπερ (4)
vs Παναθηναϊκός Μαυροκεφαλίδης (17) Κούπερ (8) Κούπερ (8)
@ Κολοσσός Κούπερ (20) Κούπερ (9) Κούπερ (11)
vs Ρέθυμνο Μαυροκεφαλίδης (19) Μαυροκεφαλίδης (8) Κούπερ (11)
@ Ολυμπιακός Μαυροκεφαλίδης (25) Μαυροκεφαλίδης (9) Κάρτερ (4)
vs Άρης Κάρτερ (13) Μαυροειδής (7) Κούπερ (6)
@ Κηφισιά Μιλόσεβιτς (20) Μιλόσεβιτς (10) Σκραμπ (5)
vs Απόλλων Π. Μαυροκεφαλίδης (16) Μαυροκεφαλίδης (8) Παπαντωνίου 4

Το ευρωπαϊκό μέλλον της ΑΕΚ στο Μόναχο

Από 'κει και πέρα, ο τζένεραλ μάνατζερ της ΚΑΕ ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Σταύρος Δουβής, θα εκπροσωπήσουν την "Ένωση" στην αυριανή (8/2) σύσκεψη της FIBA στο Μόναχο, με βασικό θέμα συζήτησης τις διεργασίες που αφορούν τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, το FIBA Champions League. Επισήμως η διοίκηση της ΑΕΚ δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή συμμετοχή της νέας σεζόν ωστόσο θα ακολουθήσει τον ΠΑΟΚ και τον Άρη στη νέα διοργάνωση όπως προκύπτει από την επιστολή που έστειλε ο ΕΣΑΚΕ στη FIBA . Το Basketball Champions League θα αρχίσει να μορφοποιείται με ομάδες στις 8/2 ενώ όλα θα τελειώσουν ως τις 21/3, στο συμβούλιο των ευρωπαϊκών χωρών.

Η διπλή πρωτιά του Μαυροειδή, ο Κρίστμας και η FIBA

Ο Ντράγκαν Σάκοτα θα εκπροσωπήσει την ΚΑΕ ΑΕΚ στην αυριανή (8/2) σύσκεψη της FIBA στο Μόναχο

Οι χαμένες ευκαιρίες του Κρίστμας

Η χθεσινή (6/2) αναμέτρηση με τον Κόροιβο στο ΟΑΚΑ ήταν, όπως όλα δείχνουν, η τελευταία εμφάνιση του Ντιόντε Κρίστμας με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Γιούρι Ζντοβς επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε ότι ο Αμερικανός γκαρντ έχει, μεν, "κίνητρο και διάθεση" ωστόσο "δεν μπορούσα να του βρω άλλα λεπτά για να δείξει τις δυνατότητες του. Πραγματικά δεν με έπεισε να τον εμπιστευτώ περισσότερο. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν παίζει άλλο. Δεν μας έδειξε αυτά που πιστεύαμε ότι μπορούσε να κάνει". Ο Κρίστμας έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο με την "Ένωση" στις 8/1, επιστρέφοντας στην ελληνική Α1 όπου, μεταξύ άλλων, είχε δώσει ένα μοναδικό σόου κόντρα στον Ολυμπιακό ως παίκτης του Ρεθύμνου, σε ένα παιχνίδι όπου είχε σκοράρει 41 πόντους με 8 τρίποντα στο ΣΕΦ.

Η διπλή πρωτιά του Μαυροειδή, ο Κρίστμας και η FIBA

Δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στην ΑΕΚ ο Ντιόντε Κρίστμας

Με εξαίρεση, λοιπόν, το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην PAOK Sports Arena, ο Αμερικανός δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με την απόκτησή του. Παρεμπιπτόντως, ο Κρίστμας είναι ένας από τους τέσσερις Αμερικανούς που αποκτήθηκαν από την "Ένωση" μεσούσης της σεζόν, εκτός από τους Ντι Τζέι Κούπερ, Μάλκολμ Άρμστεντ και Τζέι Κόβαν Μπράουν. Πλέον οι τίτλοι τέλους της παρουσίας του Κρίστμας στην ΑΕΚ θα πέσουνε μετά τη σημερινή συνάντηση μεταξύ των Ντράγκαν Σάκοτα και Γιούρι Ζντοβτς.

Ο Κρίστμας της ΑΕΚ με αριθμούς

ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΝΤΟΙ 1Π. 2Π. 3Π. ΡΙΜΠ. ΑΣ. ΚΟΨ. ΚΛ. Λ. ΧΡ. RANK.
@ ΠΑΟΚ 8 - 1/2 2/4 2 2 - 1 1 23:33 7
vs Λαύριο - - 0/1 - 2 - - - 3 9:46 -5
@ Τρίκαλα 3 1/2 1/2 0/1 2 1 1 - 1 15:46 0
vs Κόροιβος - - - 0/4 1 - - 1 1 17:41 -3
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ