ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΣ Ολύμπια-Παναθηναϊκός: 48-83

"Καταιγίδα" ο ΠΑΟ στη Λάρισα (83-48) σε ένα παιχνίδι με πολλές διακοπές λόγω... βροχής

Οι Θεσσαλοί είχαν "ξεγράψει" το παιχνίδι εκ προοιμίου, αντιμετωπίζοντας το σαν μια καλή προπόνηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσουν ομάδες στα... μέτρα τους. Οπότε δεν τα έβαψαν μαύρα όταν είδαν τους "πρασίνους" να πατάνε γκάζι από τα πρώτα κιόλας λεπτά και να φτάνουν σε μια πολύ άνετη επικράτηση.
Το παιχνίδι "τέλειωσε" νωρίς, αν κι άργησε πολύ να ολοκληρωθεί, καθώς η σκεπή του κλειστού της Νεάπολης έσταζε, με αποτέλεσμα οι διαιτητές να διακόπτουν συχνά το παιχνίδι για να σκουπιστεί το παρκέ.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι -όπως αναμενόταν- αποδείχτηκε παράσταση για ένα ρόλο από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Ο Κρις Μάσι μείωσε αρχικά σε 4-2 κι αυτή ήταν η τελευταία φορά που η Ολύμπια βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής. Από εκεί και πέρα με κυρίαρχο τον Νίκολα Πέκοβιτς (10 γρήγοροι πόντοι) οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 19-2 στο 7' για να κλείσουν την περίοδο στο +20 (26-6).

Η διαφορά αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια του παιχνιδιού. Στο 18' το σκορ έγινε 43-18 με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής και να ξεκουράζει βασικούς παίκτες όπως ο Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε στη γενέτειρα του. Το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκο να προηγείται με 45-20.

Στην τρίτη περίοδο ένα νέο σερι του "τριφυλλιού" (9-0) έκανε το 54-20 δίνοντας στο παιχνίδι διαστάσεις... συντριβής. Ουσιαστικά το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι "πράσινοι" ήταν οι συνεχόμενες διακοπές του αγώνα. Συγκεκριμένα η στέγη του κλειστού της Νεάπολης έσταζε (κοντά στη γραμματεία) και γενικά είχε δημιουργηθεί μια ολισθηρότητα στο παρκέ, με αποτέλεσμα οι διαιτητές να διακόπτουν την αναμέτρηση για να σκουπιστεί το δάπεδο.

Το μεγαλύτερο "διάλειμμα" έγινε πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου (63-31) που διήρκησε 15 λεπτά. Οι παίκτες του "τριφυλλιού" δεν είχαν πρόβλημα στο τελευταίο δεκάλεπτο και έτσι έφτασαν με άνεση στην τελική επικράτηση με 83-48.

ΓΣ Ολύμπια Λάρισας (Βαγγέλης Κουτσοκέρας): Γκριν 13, Μπόγδανος 1, Παπαχρήστος 1, Μάσι 10, Μπάτλερ 10, Τόντιτς 2, Πόποβιτς 2, Σάλσμπερι 5, Παπακώστας.

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 2, Καλάθης 15, Γκόλεματς 2, Τέπιτς 8, Πέκοβιτς 14, Σερμαντίνι 9, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 7, Νίκολας 8, Φώτσης 7, Μπόγρης 2, Βεργίνης.

Κουτσοκέρας: "Δεν μένουμε σε αυτό το παιχνίδι"

Ο Βαγγέλης Κουτσοκέρας τόνισε: "Για μας το πιο σημαντικό είναι ότι δεν τραυματίστηκε κανένας παίκτης από τις συνθήκες που επικρατούσαν στο γήπεδο. Δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο γι' αυτό. Είναι ένα παλιό πρόβλημα, εμείς το αντιμετωπίζουμε και στην προπόνηση.

Ξέραμε ότι ένα παιχνίδι σαν αυτό με τον Παναθηναϊκό μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια διάφορα προβλήματα πέρα από τα αγωνιστικά, όπως ας πούμε οι συμπεριφορές των παικτών μεταξύ τους η με τον πάγκο. Και αυτό λόγω της μεγάλης διαφοράς στο σκορ.

Θα προσπαθήσουμε πολύ από αύριο να δούμε που κάναμε λάθη και που δεν κάναμε και ποια πράγματα μπορούμε να βελτιώσουμε. Δεν πρέπει να μείνουμε για πολύ στο σημερινό παιχνίδι, λόγω της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας, η οποία έφερε μια φυσιολογική ήττα"



.

Ερωτηθείς για την περίπτωση του Νέστορα Κόμματου, παραδέχθηκε: "Υπάρχει συζήτηση με το Νέστορα Κόμματο και απομένει να κάνουμε την τελική κουβέντα για να έρθει στην ομάδα". Ενώ, αναφέρθηκε και στον κόσμο για τον οποίο είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Λάρισας που μας δίνει κουράγιο με την παρουσία του και εύχομαι να μας στηρίξει σε όλα τα παιχνίδια".

Ο φόργουορντ της Θεσσαλικής ομάδας Δημήτρης Μπόγδανος, τόνισε: "Με μια λέξη ήμασταν απογοητευτικοί. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά είμαστε λίγο καιρό μαζί. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε σκληρά, για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Και φυσικά χρειαζόμαστε χρόνο για να αποκτήσουμε χημεία".

Από την άλλη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σχολίασε ότι: "Το σημαντικότερο για μας είναι ότι παίξαμε σοβαρά από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αυτό είναι άλλωστε από τις βασικές αρχές μας. Να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τον αντίπαλο σε κάθε παιχνίδι.

Προσπάθησα να δώσω χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και ειδικά σε αυτούς που ήρθαν φέτος στην ομάδα, όπως τον Καλάθη και τον Γκόλεματς. Είμαι ευχαριστημένος Από την διάθεση που έδειξαν στο παιχνίδι. Βεβαίως, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε κάποια λάθη στην διάρκεια του παιχνιδιού, ωστόσο θεωρώ ότι ήμασταν αρκετά σοβαροί"

. Στην συνέχεια ρωτήθηκε για την κατάσταση στο γήπεδο λόγω της μεγάλης βροχόπτωσης και εξήγησε: "Στα 11 χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Ήταν όμως εμφανής η προσπάθεια των ανθρώπων να κάνουν ότι ήταν δυνατόν για να γίνει το παιχνίδι κανονικά".

Ο Βασίλης Σπανούλης υπογράμμισε: "Για μας ήταν πρεμιέρα και προσπαθήσαμε και στην προπόνηση όπως και σε κάθε παιχνίδι να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται και το καταφέραμε παρά το γεγονός ότι παίξαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, αν και λυπάμαι που το λέω αυτό στην πόλη μου. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε σοβαροί και να σεβόμαστε κάθε ομάδα".

Τιμήθηκαν Αλβέρτης και Πιτσίλκας

Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο άθλημα από τον Γ.Σ. Ολύμπιας Λάρισας ο διαιτητής Νίκος Πιτσίλκας που ολοκλήρωσε την καριέρα του στην διαιτησία και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, από τον Δήμαρχο Λάρισας Κώστα Τζανακούλη, ενώ Πιτσίλκας-Αλβέρτης τιμήθηκαν και από τον ΕΣΑΚΕ από τον πρόεδρο Βασίλη Οικονομίδη και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Μαλάκο.






























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ