ΑΡΗΣ

Γκάλης: "Ο Άρης δικαιούται το γήπεδο"

Γκάλης: "Ο Άρης δικαιούται το γήπεδο"
γκαλης

"Είμαι έτοιμος να επιστρέψω στη δράση", δήλωσε τη Δευτέρα, ο Νίκος Γκάλης, που μίλησε για την ενότητα του Άρη

Αρχικά ο "Νικ", μίλησε για την ενότητα του Άρη: " Αυτό είναι το κλειδί να είναι πάντα ενωμένο το σωματείο, ώστε μετά να μπορεί να φτάσει στα επίπεδα που θέλει. Μπορεί να έχεις και την καλύτερη ομάδα και να μην μπορείς ν’ αποδώσεις, άρα είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι ο Άρης είναι ενωμένος", είπε ο παλαίμαχος άσος στο "Αθλητικό Metropolis".

Μιλώντας για τη γιορτή, τόνισε: "Δεν θυμάμαι να έχει γίνει παρόμοια εκδήλωση. Είχε πολύ κόσμο και η κόρη μου το χάρηκε", ενώ σε ερώτηση για το αν προτιμάει την αθλητική ζωή ή αυτή του πατέρα, μάλλον κλίνει στο δεύτερο: "Όταν με βλέπει λέει μπαμπάς-μπαμπάς".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ομάδας, στην Ευρωλίγκα: " Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα η πρόκριση στους "16", εκεί βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες. Μπαίνοντας στο Top-16 τα παιδιά δεν έχουν κανένα άγχος. Μπορούν να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν και να πετύχουν και κάτι περισσότερο, δηλαδή την πρόκρισή τους στους "8".

Για τις πιθανότητες που έχει ο Άρης να περάσει, είπε: " Ακατόρθωτο δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή, όλα γίνονται αν υπάρχει σχέδιο καλό και παίξουν καλό μπάσκετ. Βέβαια, υπάρχουν πιθανότητες, αλά μέσα από την καλή λειτουργία της ομάδας, μπορούν να προχωρήσουν".

Όσον αφορά στη σύγκριση μεταξύ του Άρη, τότε και τώρα, ξεκαθάρισε: " Ήταν αλλιώς τότε το μπάσκετ, δεν το συγκρίνω με τώρα. Τώρα παίζει στην Ελλάδα μια ομάδα με δύο Έλληνες παίκτες και υπάρχουν 10 καινούριοι κάθε χρόνο. Είναι δύσκολο να δημιουργηθεί η ομάδα. Εμείς ήμασταν πολλά χρόνια μαζί".

Σε ερώτηση που του έγινε για τα χρέη προς το πρόσωπό του, που χάρισε στον Άρη, εξήγησε: " Μου χάρισε τόσα ο Άρης, έπρεπε κι εγώ να του χαρίσω κάτι. Έχω προσφέρει κι έχει προσφέρει κι αυτός πολλά σε μένα κι επειδή ήταν σε μία δύσκολη στιγμή ο Άρης του τα χάρισα".

Ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του Άρη, δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει και για το θέμα του γηπέδου: " Είναι πλέον θέμα πολιτείας του γήπεδο, ο Άρης το δικαιούται. Έχει κόσμο και μην ξεχνάμε τις εποχές που ξενυχτούσαν όλοι με τον Άρη. Είναι αδικία και κρίμα να μην κάνει ένα δικό του γήπεδο".

Στο επίμαχο ερώτημα, αναφορικά με τη φυσική κατάσταση που βρίσκεται, παραδέχθηκε ότι ακόμα παίζει μπάσκετ ειδικά τα καλοκαίρια: " Παίζω σπάνια, το καλοκαίρι πιο πολύ. Δεν ξεχνιέται, τα πόδια φεύγουν πρώτα και μετά το σουτ. Είμαι έτοιμος να επιστρέψω και νιώθω ότι μπορώ", ενώ όταν πληροφορήθηκε για τους αγώνες που έπαιξε ο Σκότι Πίπεν στην Φιλανδία, είπε: " Γιατί όχι, αν κρατήσεις το σώμα σου σε καλή κατάσταση, σίγουρα μπορείς να προσφέρεις. Έτσι λέει το μυαλό, μετά πρέπει να μιλήσει και το σώμα".

Όταν ρωτήθηκε για τον Δημήτρη Τσαλδάρη απάντησε πως: " Είναι καλός παίκτης", ενώ για την επένδυση που γίνεται στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον Παύλο Γιαννακόπουλο σχολίασε: " Επειδή τον ξέρω καλά, έτυχε να βρουν άνθρωπο που αγαπάει την ομάδα και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτό γιατί έχει τρέλα με την ομάδα", ενώ όσον αφορά τις διαφορές που βλέπει στο ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με τότε που αγωνιζόταν εκείνος, είπε: " Πάνω-κάτω είναι οι ίδιες. Φυσιολογικά ο Παναθηναϊκός ξεχωρίζει αφού τα λεφτά πλέον παίζουν το δικό τους ρόλο στο μπάσκετ".

Τέλος για την άνοδο που έχει παρουσιάσει η Εθνική ομάδα τόνισε: " Έτσι είναι. Κάποιος έπρεπε να φτιάξει αυτό το στάνταρτ κι έτυχε να το ξεκινήσω εγώ. Εγώ χαίρομαι για τα παιδιά, εφόσον αγαπούν αυτό που κάνουν κι έχουν θέληση. Αφού είναι επαγγελματίες κάνοντας προπονήσεις πρωί-βράδυ ας το χαρούν".

















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ