ΑΡΗΣ

Γκάλης: "Ελπίζω να φέρω γούρι"

Γκάλης: "Ελπίζω να φέρω γούρι"
New Image

Από κοινού έκοψαν την πίτα για τη νέα χρονιά, ο ΑΣ, η ΚΑΕ και η ΠΑΕ, στο Αλεξάνδρειο, παρουσία 3.000 ατόμων

Την τιμητική τους είχαν οι 1607 αθλητές και αθλήτριες, καθώς και οι 61 συνολικά προπονητές όλων των τμημάτων του Άρη (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, κόρφμπολ, πυγμαχία, τάε κβο ντο, σόφτμπολ, μπέιζμπολ, στίβος, τζούντο, γουότερ πόλο, ομάδα μπάσκετ με αμαξίδια, ρόλερ χόκεϊ, κολύμβηση, χάντμπολ) που καθημερινά καταθέτουν τον ιδρώτα και την ψυχή τους φορώντας την περιβολή με τον θεό του πολέμου στο στήθος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών που δεν είναι άλλος από το Νίκο Γκάλη, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και την κορούλα του, πλήθος παλαίμαχων αθλητών Άρη, αλλά και αρκετά στελέχη της αθλητικής και πολιτικής ηγεσίας, όπως ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο Υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Δεληγιάννης, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Καζαντζίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Καπετανόπουλος, οι Πολιτευτές Βαγγέλης Δημητρίου και Παναγιώτης Κοκκόρης, αλλά και ο Πρόεδρος του Αλεξανδρείου Αθλητικού Μελάθρου Άγης Κυνηγόπουλος. Επίσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης και ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Ορφανός αν και δεν κατέστη εφικτό να παρευρεθούν στην εκδήλωση, εντούτοις απέστειλαν τους θερμούς τους χαιρετισμούς.

Πόλος έλξης για τους λιλιπούτειους αθλητές του ΑΡΗ που αγωνίζονται στις Ακαδημίες του συλλόγου, ήταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, ο Βραζιλιάνας σταρ Μάρτσιο Αμορόζο που μονίμως με το χαμόγελο στα χείλη έδειχνε να απολαμβάνει τις εκδηλώσεις λατρείας των θαυμαστών του υπογράφοντας δεκάδες αυτόγραφα και βγαίνοντας αμέτρητες φωτογραφίες. Το ίδιο βέβαια συνέβη και με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους καλαθοσφαιριστές του Άρη που έδειχναν να διασκεδάζουν με το όλο γεγονός.

Η γιορτή άρχισε με τον πάτερ Αριστείδη να κάνει τον καθιερωμένο αγιασμό και στην συνέχεια ακολούθησαν κατά σειρά οι ομιλίες των Προέδρων του ΑΣ, της ΚΑΕ και της ΠΑΕ. Ο Πρόεδρος του ΑΣ, Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε: " Κάποτε ένας παλιός πρόεδρος του συλλόγου είχε πει ότι Άρης ως σύλλογος γενικότερα θα πρέπει να κάνει τις εκδηλώσεις του στο Παλαί Ντε Σπορ. Ε, λοιπόν σήμερα τα καταφέραμε. Ο Άρης έχει ένα μεγάλο γήπεδο και χρειάζεται ένα ακόμη μεγαλύτερο για να στεγάζει τους αθλητές και τον κόσμο του, γιατί είναι κάτι που πραγματικά το αξίζει δικαιωματικά και είναι αδικημένος από τα δρώμενα της αθλητικής ιστορίας. Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι ο Άρης γιορτάζει ενιαία, όπως επίσης "μάχεται" ενιαία όταν έχει προβλήματα σαν μια "γροθιά", ενώ με την έλευση του νέου έτους θέλουμε ο Σύλλογος να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, να κατακτούνε πολλές νίκες τα τμήματα μας, να έχουν υγεία οι αθλητές μας. Επίσης, τα μεγάλα τμήματα του Συλλόγου που είναι το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ να παρουσιάζουν συνεχή άνοδο, αλλά πέρα από αυτές τις ομάδες που αποτελούν την "βιτρίνα" του Συλλόγου, όπως βέβαια θέλουμε το ίδιο και για όλους τους υπόλοιπους αθλητές και τους προπονητές μας που με την καθημερινή τους προσπάθεια βοηθούν τον Άρη να γίνει ακόμη μεγαλύτερος. Ο Άρης εκπροσωπεί επάξια την Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία και την Ελλάδα γενικότερα. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και πάντα νίκες. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Διοίκηση του Αλεξανδρείου Αθλητικού Μελάθρου που σήμερα μας παρέδωσε το γήπεδο για να κάνουμε την εκδήλωση μας".

Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Τζεβελέκης δήλωσε: " Χρόνια πολλά σε όλους. Θα μου επιτρέψετε να απευθυνθώ στην πιο ωραία κερκίδα και δεν είναι άλλη από αυτήν όπου βρίσκονται τα παιδιά. Στον Άρη θέλουμε τρία πράγματα από εσάς: Πρώτον, προσπαθούμε να σας κάνουμε πρώτα από όλα ακέραιους χαρακτήρες και καλούς ανθρώπους ούτως ώστε όταν μεγαλώσετε να ζήσετε μια αξιοπρεπή ζωή, δεύτερον να γίνετε καλοί αθλητές και τρίτον να μάθετε να αγαπάτε πολύ και σωστά αυτόν τον πολύ μεγάλο αυτό ιστορικό σύλλογο. Σήμερα είμαστε εμείς παράγοντες στον Άρη, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι και οφείλουμε να δημιουργούμε τις υποδομές για να κάνουμε την ζωή των γονιών σας πιο εύκολη γιατί κάνουν μεγάλες θυσίες για να οργανώνουν τον χρόνο σας και να σας μεταφέρουν στα γήπεδα. Θέλω να είστε περήφανοι γιατί αγωνίζεστε και αγαπάτε τον πιο μεγάλο και πιο ιστορικό σύλλογο".

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας υπογράμμισε: " Φίλοι του Άρη σήμερα κάνουμε μια εκδήλωση για να δείξουμε αυτό που έχουν προσπαθήσει όλοι στον χώρο του αθλητισμού να μας κάνουν να ξεχάσουμε. Ότι δηλαδή στους Συλλόγους πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι. Ο Άρης γεννήθηκε πριν από 94 χρόνια από μια "χούφτα" ανθρώπων που είχαν ιδανικά και αρχές, ενώ με το πέρασμα του χρόνου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες και γι’ αυτό έγινε ο πιο μεγάλος Σύλλογος στην Ελλάδα. Αυτές τις αρχές υπηρετούμε και σήμερα. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό ή μπασκετικό τμήμα ή αθλητικός σύλλογος. Υπάρχει ο ΑΡΗΣ που είναι ένας και μοναδικός. Έχουμε μάθει να αγαπάμε πολύ αυτόν τον Σύλλογο γιατί πιστεύουμε στα ιδανικά που μας προσφέρει. Είναι ο Σύλλογος που μεγαλώνει γενιές ανθρώπων με ιδανικά που μπορεί να μην είναι αθλητές, αλλά τα κουβαλάνε στην ζωή τους. Αυτό που θα πρέπει να μάθουν οι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στον Άρη είναι να αγαπάνε αυτόν τον Σύλλογο με την καρδιά τους γιατί είναι ένας σύλλογος γεμάτος συναίσθημα και αξίες που θα τους μάθει να αγαπάνε και άλλα πράγματα στην ζωή τους ειδικά στις μέρες μας που ζούμε την εποχή της εμπορευματοποίησης. Αντιθέτως ο Άρης με τις αρχές που πρεσβεύει μαθαίνει στους ανθρώπους να αγαπούν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην ζωή μας. Ο Άρης είναι ο μόνος Σύλλογος στηρίζεται στους ανθρώπους και σε καμία άλλη δύναμη. Είναι ο Σύλλογος που κουβαλάει την αξιοπρέπεια μέσα στο DNA του. Ακόμα και το γήπεδο του Χαριλάου που ονομάζεται σήμερα "Κλεάνθης Βικελίδης" είμαστε οι μόνοι που το αγοράσαμε. Δεν μας χάρισε ποτέ κανείς τίποτα σε αυτήν την ζωή. Αγαπάμε τον Άρη μας και έτσι θα συνεχίσουμε. Έχουμε όμως την απαίτηση να μας σέβονται όπως πρέπει να σέβονται τις αρχές μας. Εύχομαι αυτή η χρονιά να μας φέρει πολλές επιτυχίες. Επιτυχία όμως δεν είναι μόνο να κερδίζουμε, αλλά επιτυχία είναι αυτή η αρειανή ψυχή που έχει γεμίσει την Ελλάδα και κάθε γωνιά του κόσμου".

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ένας από τους υψηλούς προσκεκλημένους της αποψινής εκδήλωσης. Λογικότατο άλλωστε, αφού ο "ξανθός" του ελληνικού μπάσκετ συνέδεσε το όνομα του σε ουκ ολίγες σπουδαίες στιγμές του καλαθοσφαιρικού Άρη, υπηρετώντας τον είτε ως καλαθοσφαιριστής, είτε από το πόστο του προπονητή. Σήμερα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον χώρο της πολιτικής, έχοντας ως βασικό του μέλημα το καλό του ελληνικού αθλητισμού και η οικογένεια του Άρη τον στηρίζει απόλυτα στο δύσκολο έργο που έχει επωμιστεί να φέρει εις πέρας. " Αυτό που με κάνει να χαίρομαι είναι ότι αυτή η γιορτή είναι ενιαία", τόνισε ο κ. Ιωαννίδης και συνέχισε: " Τούτο το παράδειγμα θα πρέπει να ακολουθούν όλα τα σωματεία γιατί ένα σωματείο πάει μπροστά όταν είναι ενωμένο. Ο κ. Σκόρδας είπε προηγουμένως ότι ορισμένα άτομα ίδρυσαν τον Άρη. Εφτά ήταν συνολικά στον αριθμό και ένας από αυτούς ήταν ο νονός μου, οπότε έχω ρίζες καλές. Χαίρομαι για το γεγονός ότι εκτός του πρωταθλητισμού που κάνουν τα αγωνιστικά τμήματα, το βασικότερο από όλα είναι οι Ακαδημίες που απαρτίζονται από όλα αυτά τα παιδάκια. Οι γονείς θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνο τα μαθήματα, αλλά χρειάζεται και η σωματική άσκηση για να υπάρχει ψυχική και σωματική ισορροπία. Αυτό είναι κάτι που το προσφέρει μόνο ο αθλητισμός. Δίνω συγχαρητήρια για την εκδήλωση και εύχομαι το 2008 να είναι ένα έτος δημιουργικό με υγεία στους αθλητές και τις οικογένειες τους. Να είναι επίσης ένα έτος με αγάπη και φιλότιμο".

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών του Συλλόγου για τις διακρίσεις που πήρανε την χρονιά που μας πέρασε. Η αρχή έγινε με τους ποδοσφαιριστές του Άρη, Θανάση Παπάζογλου και Κυριάκο Στρατηλάτη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική Νέων. Την βράβευση τους έκανε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας, αλλά και ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Κωνσταντόπουλος που δήλωσε: " Στον συγκεκριμένο κόσμο του Άρη, στον Άρη που δημιουργεί πρότυπα, στον Άρη του ευ αγωνίζεσθαι, στον Άρη που έχει όλα αυτά τα υπέροχα παιδιά μας εύχομαι ότι το καλύτερο". Τον καλαθοσφαιριστή του ΑΡΗ, Κωνσταντίνο Παπανικολάου για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ με την Εθνική Εφήβων βράβευσαν ο Πρόεδρος της ΚΑΕ, Αθανάσιος Τζεβελέκης και ο Υφυπουργός Αθλητισμού και αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης. Τον Άρη Γρηγοριάδη, τον Δημήτρη Ξυνάδα, τη Μαρία Δεμερτζή, την Ασπασία Πετραδάκη, τη Μαρία Μιχαλάκα και την Ελένη Βαρελτζίδου βράβευσε για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος λακωνικά αλλά με πολύ νόημα φώναξε δυνατά: " Γήπεδο στον ΑΡΗ! Νικηφόρο το 2008"!.

Τους Κωνσταντίνο Μιρζάεφ, Γεωργία Βαχανίδου, Γεώργιο Μιρζάεφ και Γεώργιο Απριλιασβίλι βράβευσε για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πυγμαχίας ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Αστέριος Δεληγιάννης. Τους Ευάγγελο Κεχαβαϊδη, Γεώργιο Εμμανουηλίδη και Βασιλική Τσιάκα που κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης, καθώς επίσης και τον Κωνσταντίνο Κουρτίδη για την πολυετή προσφορά του στο συγκεκριμένο άθλημα βράβευσε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας που δήλωσε: " Ο Άρης είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ο Άρης είναι ιδέα. Ο Άρης είναι η ιστορία αυτής της πόλης, όπως και η Ελλάδα πάει μαζί με την ιστορία του Άρη. Αυτήν την ιστορία έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και πολλές επιτυχίες για το 2008".

Την ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια βράβευσαν ο αξεπέραστος Νίκος Γκάλης με τη μεγάλη δόξα του Άρη, Ανέστη Πεταλίδη για την συμμετοχή τους στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια. Τότε μάλιστα η ιαχή "Νίκος Γκάλης" που ακούστηκε από τους φιλάθλους του Άρη μετέφερε όλους τους παρευρισκόμενους αρκετά χρόνια πίσω, όταν ο τεράστιος αυτός αθλητής ξεπερνούσε τους νόμους της βαρύτητας και οδηγούσε τον "Αυτοκράτορα" σε συνεχόμενες κατακτήσεις τίτλων. Στην συνέχεια, τη νεοσύστατη ομάδα κορφμπολ του Άρη βράβευσαν οι Βουλευτές Χάρης Ζιώγας και Απόστολος Τζιτζικώστας για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επίσης και για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο κύκλος των βραβεύσεων έκλεισε με τους Γεώργιο Μαλλιαρόπουλο, Φωτεινή Βαμμένου, Αλέξανδρο Μιχαηλίδη και Βλαδίμηρο Αλκίδη που τιμήθηκαν για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στο Τζούντο από τον Πρόεδρο των Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Άρη, Γιάννη Βένο, τον Πρόεδρο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών ΑΡΗ, Αστέριο Γούσιο, αλλά και από τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μαγκριώτη που ευχήθηκε: " Υγεία και πολλές διακρίσεις. Το 2008 να είναι και για τα τμήματα υποδομής, αλλά και για τις μεγάλες ομάδες η καλύτερη χρονιά. Να πάτε πολύ πιο ψηλά".

Τυχερό τμήμα στην κοπή της βασιλόπιτας αναδείχθηκε αυτό του στίβου που κέρδισε ένα τραπέζι από τον ΑΣ, ενώ το έπαθλο για τους 25 τυχερούς αθλητές του Συλλόγου που πέτυχαν το φλουρί στα 1800 ατομικά πιτάκια που είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε πέντε μπάλες και πέντε φανέλες με τις υπογραφές όλων των παικτών της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, πέντε μπάλες και πέντε φανέλες με τις υπογραφές όλων των παικτών της καλαθοσφαιρικής μας ομάδας και πέντε μπάλες με τις υπογραφές όλων των παικτών της ομάδας μας στο βόλεϊ.

Γκάλης: " Ελπίζω να φέρω γούρι"
Σε μια μέρα τόσο σημαντική για τον Άρη δεν θα μπορούσε με τίποτα να λείψει ο Νίκος Γκάλης. Ο αθλητής που έκανε γνωστό το μπάσκετ στην Ελλάδα και στυλοβάτης εκείνης της μεγάλης "αυτοκρατορίας" του Άρη που όμοια του δεν πρόκειται να υπάρξει αναφερόμενος στην σημερινή γιορτή του Συλλόγου δήλωσε: " Είναι μια μεγάλη γιορτή για όλα τα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό που ο ενιαίος Άρης κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και εύχομαι σε όλα τα τμήματα του ΑΡΗ μας κάθε επιτυχία το νέο έτος. Ελπίζω να φέρω γούρι αφού είναι η πρώτη κοπή πίτας που έρχομαι από τότε που ήμουν αθλητής του ΑΡΗ και εγώ. Είναι καλό που γίνεται γιορτή για όλα τα τμήματα και μαζεύονται όλα τα παιδιά του συλλόγου και θεωρώ σημαντικό τα παιδιά να αθλούνται και να ασχολούνται με τον αθλητισμό".

Ο "Νικ" δεν θα μπορούσε βεβαίως να μην αναφερθεί για τη μεγάλη του αγάπη που δεν είναι άλλη από την καλαθοσφαιρικής μας ομάδα, η οποία επικράτησε εύκολα χθες στο τοπικό ντέρμπι του ΠΑΟΚ: " Πάντα τα παιχνίδια ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ έχουν ιδιαίτερη σημασία» εξήγησε και υπογράμμισε πως: " Όταν έπαιζα εγώ ήμασταν οι δύο καλύτερες ομάδες και συνήθως αυτός που κέρδιζε τα παιχνίδια έπαιρνε και το πρωτάθλημα".

Όσον αφορά τη μέχρι τώρα πορεία των "κίτρινων" σε Ελλάδα και Ευρώπη παρατήρησε: " Ο Άρης έχει μια καλή πορεία και βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους του. Οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν μια καλή προσπάθεια, ενώ η Διοίκηση κάνει καλή δουλεία και βοηθάει σημαντικά στο να πετύχει η ομάδα. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι είναι θέμα συγκυρίας, εάν είναι να κάνεις το επόμενο βήμα και να πας ακόμα ψηλότερα. Εύχομαι στον Άρη κάθε επιτυχία".

























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ