ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το Athletic τον τοποθέτησε στο Νο24 όλων των εποχών στο NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το Athletic τον τοποθέτησε στο Νο24 όλων των εποχών στο NBA
2021 AP PHOTO/MATT SLOCUM

Το Athletic κατέταξε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Νο24 στη λίστα με τους 75 κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Λίγο πριν φύγει το 2021, το ΝΒΑ παρουσίασε τη λίστα με τους 75 κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, με αφορμή τα 75α γενέθλιά του. Το Athletic το πήγε ένα βήμα παρακάτω, κατατάσσοντας άπαντες από το Νο75 μέχρι το Ν01, σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τους κορυφαίους και να καταλήξει στον GOAT.

Σε αυτή τη λίστα λοιπόν, βρίσκεται -μεταξύ άλλων και- το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο το Athletic τοποθέτησε στο Νο24. Η αντίδρασή του, μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός; "Με κοροϊδεύετε;" είπε, γελώντας.

Όλα αυτά λίγη ώρα μετά την ήττα των Μιλγουόκι Μπακς από τους Τορόντο Ράπτορς, οπότε κι είχε την σχετική λίστα στα χέρια του. Ο Greek Freak δεν σταμάτησε μάλιστα να κάνει πλάκα για το γεγονός, λέγοντας στη σύντροφό του, που ήταν μαζί, πως "κοίτα, με βάλανε στο Νο24 της λίστας" για να προσθέσει πως "δεν μπορείτε να μου μιλάτε πια".

Δεν έμεινε βέβαια στο χιουμοριστικό του πράγματος, αφού εξήγησε πως "στο τέλος της ημέρας, όλα αυτά τα κοπλιμέντα τα κάνω στην άκρη, γιατί πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω. Αυτά τα κοπλιμέντα απλά σε καθυστερούν".

Πριν ανακαλέσει στην μνήμη του έναν διάλογο που είχε με τον Θοδωρή Παπαλουκά, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης στο Μιλγουόκι, το περσινό καλοκαίρι.

"Μου είπε ότι δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Τον ρώτησα τι εννοεί και μου απάντησε πως κάθε φορά που καταφέρνω ή κερδίζω κάτι, θα ψάχνω τον επόμενο στόχο. Γιατί έτσι, λέει, είναι φτιαγμένοι οι άνθρωποι. Κι έτσι είναι, θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως "γαμώτο, είναι τρελό αυτό, αλλά ήδη σκέφτομαι τι ακολουθεί".

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ