ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιαννάκης: "Παίξαμε στα ίσα τους καλύτερους"

Γιαννάκης: "Παίξαμε στα ίσα τους καλύτερους"
Ομπράντοβιτς

Αιχμές για τη διαιτησία αλλά και την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο γήπεδο άφησε ο Π. Γιαννάκης

" Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου, παίξαμε πολύ καλά. Ξεκινήσαμε με ένα 10-0 και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες όχι μόνο γι' αυτό το ματς αλλά για ότι πέτυχαν σε αυτή τη σεζόν. Δουλέψαμε πολύ σκληρά όπως πάντα έχοντας στο μυαλό μας να πάρουμε τον τίτλο και πάλι".

"Xάσαμε μεγάλη ευκαιρία να το κάνουμε στο ΣΕΦ αλλά χάνοντας τις δύο τελευταίες επιθέσεις δεν το κάναμε. Εδώ ήταν εξαιρετική η ατμόσφαιρα μέχρι και 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Δεν έπρεπε οι οπαδοί να δημιουργήσουν αυτή την κατάσταση. Πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν υποχρέωση να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση".

"Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που έπαιξε πολύ καλά και στα πέντε ματς. Βλέποντας κάποιος τα ματς θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους παίκτες και τα τεχνικά τιμ των δύο ομάδων. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι



".

" Επίσης ευχαριστώ το τεχνικό τιμ μας. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικό όπως όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν με μας. Οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και σε αυτούς το νταμπλ. Επίσης θέλω να απευθύνω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αδελφούς Γιαννακόπουλους που κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διατηρήσουν πολύ ψηλά την ομάδα και το μπάσκετ γενικότερα".

Όταν ο "Ζοτς" ρωτήθηκε για το πως θα αξιοποιήσει τον χρόνο του από εδώ και στο εξής που ξεκινούν οι διακοπές, απάντησε: " Πολύ δύσκολη ερώτηση (στα ελληνικά). Αύριο θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επόμενη σεζόν. Χρειάζεται ξεκούραση και πρώτα από για τους παίκτες που έχουν δύσκολο πρόγραμμα. Εμείς θα έχουμε μίτινγκ με τους αδερφούς Γιαννακόπουλους για να σχεδιάσουμε την επόμενη περίοδο, αφού όπως γνωρίζετε ο Παναθηναϊκός έχει πάντα υψηλότατους στόχους".

Όσον αφορά στα σημεία που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του, τόνισε αστειευόμενος: " Νικήσαμε με 14 πόντους, θα ήθελα να το είχαμε κάνει με 15. Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης όταν αφιερώνει κάποιος πολλές ώρες στη δουλειά του. Λάθη γίνονται αφού είμαστε άνθρωποι αλλά αν έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος ακόμα και τότε να είναι αδύνατον να καταλάβεις κάθε φορά οτιδήποτε γίνεται. Μέχρι τώρα έχουμε καλούς λόγους να είμαστε ικανοποιημένοι".

" Θέλω όμως να επαναλάβω ότι μόνο μαζί όσοι δουλεύουμε στον Παναθηναϊκό και οι οπαδοί ενωμένοι μόνο μπορούμε να είμαστε επιτυχημένοι λόγω της στήριξής των οπαδών".

Στη συνέχεια ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλησε να πλέξει το εγκώμιο των συνεργατών του αλλά και των ιδιοκτητών της ΚΑΕ: " Δεν νομίζω ότι είμαι η πιο σταθερή αξία στα 10 Πρωταθλήματα. Έχω πολύ καλό τεχνικό τιμ. Είμαι ευτυχισμένος γιατί οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλεύω με τον τρόπο μου δηλαδή μου έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη".

" Kατά τη διάρκεια της σεζόν που ήταν πολύ δύσκολη οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι ήταν πάντα δίπλα μας. Ερχόντουσαν στις προπονήσεις, μιλούσαν με το τεχνικό τιμ και παίκτες κάτι πολύ σημαντικό. Αν δεν ερχόντουσαν τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσκολότερα".

Στη συνέχεια ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για τα επεισόδια: " Ξέρεις τη γνώμη μου για το θέμα. Δεν με ενδιαφέρει αν γίνεται σε αυτό το γήπεδο ή αλλού. Πάντα ξεκινάω με την ομάδα μου. Ήταν πριν δύο χρόνια στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ με 14 προπονητές όταν είχα πει ότι θα φεύγαμε αν γινόταν κάτι. Πρέπει να κάνουμε πράξεις για να παίξουμε μπάσκετ. Αυτό να ξεκινήσει αύριο. Οι χούλιγκανς υπήρχαν και στην Aγγλία πρώτη ευθύνη έχει ο υπουργός και η κυβέρνηση. Δεν είμαι πολιτικός αλλά προπονητής. Κάτι θα πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτή η κατάσταση".

" Eίπα και πριν ότι ήταν πολύ άσχημο αυτό που συνέβη. Aς χάσουμε κάτι πριν συμβεί κάτι κακό. Είναι εύκολο να πεις στους παίκτες παίξτε, αλλά όταν υπάρχουν 15-20.000 θεατές ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να πετάξουν κάτι στην πράξη είναι αδύνατο. Λέμε ότι υπάρχουν κάμερες ασφαλείας αλλά είναι και θέμα νόμου ".

Σχολιάζοντας στο σύνολό της την ελληνική διαιτησία τόνισε: " Ποτέ στο παρελθόν δεν μίλησα για διαιτητές και δεν υπάρχει λόγος να πω τώρα κάτι. Εγώ νομίζω ότι πρέπει όλοι μαζί να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τα προβλήματα μπροστά σε όλους με 14 προπονητές είτε υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα είτε όχι. Να μιλήσουμε για συγκεκριμένα πράγματα όπως γίνεται στην Eυρωλίγκα με προπονητές και διαιτητές. Αποτελεί ένα καλό παράδειγμα".

Τέλος μίλησε και για την απώλεια της Ευρωλίγκας: " Σε αυτή την περίοδο που παίξαμε στο top-16 είπαμε ότι ήταν κακή και παίξαμε άσχημα. Τόσο εξαιτίας τραυματισμών όσο και γιατί κάναμε κοιλιά. Έχουμε ποιότητα να είμαστε στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης άρα ήταν κακό αποτέλεσμα. Άρα αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο για του χρόνου".

Διαμαντίδης: " Μέτρησε το καθαρό μυαλό"
Ο Δημήτρης Διαμαντιδης τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί κατακτήσαμε ακόμη ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλα, αλλά δυστυχώς όχι και την Ευρωλίγκα, κάτι που μας απογοήτευσε στα μέσα της χρονιάς. Ήταν μια σεζόν γεμάτη, με πολύ άγχος, αλλά πετύχαμε τους στόχους μας. Και οι δύο ομάδες είχαν θέληση και πάθος για τον τίτλο, αλλά σήμερα είχαμε καθαρό μυαλό κι αυτό μέτρησε".

Τσαρτσαρής: " Η πιο γλυκιά κατάκτηση"
Ο Κώστας Τσαρτσαρής δήλωσε: "Φέτος κόντρα στον Ολυμπιακό κουραστήκαμε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά κι αυτό είναι κάτι που βοηθάει το ελληνικό μπάσκετ. Αν και οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν καλύτερο επίπεδο, θα ήταν όλα πιο όμορφα. Αυτή είναι η πιο γλυκιά κατάκτηση και θα το καταλάβουμε τις επόμενες ημέρες".


Αλβέρτης: " Οι τίτλοι είναι το καλύτερο αφροδισιακό"
Ο Φραγκίσκος Αλβερτης είπε: Κάθε χρόνο τον Αύγουστο ξεκινάει μια προσπάθεια για να πετύχουμε τους στόχους μας και φέτος είχαμε άλλες δύο επιτυχίες. Πήραμε το νταμπλ, αλλά δεν τα κατάφεραμε στην Ευρώπη". Όσο για την κλασική ερώτηση του... κορεσμού, απάντησε: " Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια. Παίζουμε για έναν σκοπό, με πάθος και οι τίτλοι είναι το καλύτερο αφροδισιακό. Δεν υπάρχει κορεσμός, μόνο πείνα για περισσότερες επιτυχίες". Τέλος, για την παραμονή του είπε "δεν έχω να πω κάτι αυτή τη στιγμή".

Γιαννάκης: " Παίξαμε στα ίσα τους καλύτερους"
Αιχμές για τη διαιτησία αλλά και την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο γήπεδο άφησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης, που τόνισε ότι δεν εξαρτάται από αυτόν αν θα συνεχίσει στην Εθνική ομάδα.

" Δεν ξέρω αν ήταν φανταστική ατμόσφαιρα σήμερα όπως ήταν στο τρίτο ματς, γιατί ειπώθηκε και αυτό" είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης και συνέχισε: "Αν παρατηρήσει κάποιος το παιχνίδι προσεκτικά θα συμπεράνει ότι στο τρίτο δεκάλεπτο δημιουργήθηκε μία διαφορά η οποία φαίνεται από τους αριθμούς πως δημιουργήθηκε. Εμείς προσπαθήσαμε να επανέλθουμε αλλά δεν μπορέσαμε. Κρατάω ότι τα παιδιά άλλαξαν τρόπο παιχνιδιού και αντιμετώπισαν σαν ίσος προς ίσο με όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Αποκλειστήκαμε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης και φτάσαμε να παίζουμε στην έδρα του Παναθηναϊκού ο οποίος έχει έναν συγκεκριμένο κορμό τα τελευταία 7-8 χρόνια, προσπαθήσαμε να είμαστε δυνατοί και να παίζουμε έτσι ώστε ο αντίπαλος μας να έχει ανασφάλεια μέχρι το τέλος παρά την απειρία των παικτών μας".

Ερωτηθείς για τις διαφορές που πήρε ο Παναθηναϊκός στα τρίτα δεκάλεπτα των παιχνιδιών ο "Δράκος" απάντησε: " Η διαφορά δημιουργείται λόγω του πρέσιγκ. Μία ομάδα είναι φυσιολογικό να έχει διαφορετική αντιμετώπιση των καταστάσεων και ειδικά όταν έχει νέους παίκτες που αλλιώς είχαν συνηθίσει να παίζουν".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επεισόδια που στιγμάτισαν τους φετινούς τελικούς: " Υπάρχει πολύς κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ και το είδαμε το 2004 όταν τα γήπεδα γέμιζαν στις 10 το πρωί. Αν έχουμε διάθεση και θέληση θα βελτιώσουμε το ποσοστό μας. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν γιατί στόχος μας είναι μόνο να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ".

Τέλος απάντησε και για το αν θα συνεχίσει στην Εθνική ομάδα: " Δεν είναι δικό μου θέμα. Στη διάρκεια της καριέρας μου που ξεκίνησε το 1974 όταν κλήθηκα για πρώτη φορά στην Εθνική, όποτε μου έχει ζητηθεί προσπαθώ να βοηθήσω. Δεν είμαι από τη δική μου πλευρά εκεί. Αυτή η θέση δεν απαιτείται από μένα. Είναι θέμα άλλων".

Γουντς: " Συγνώμη, δεν ήμουν αυτός που μπορώ. Θέλω να μείνω"
Τέλος ο Κίντελ Γουντς είπε: " Από την αρχή γνωρίζαμε ότι το ματς θα ήταν δύσκολο. Στην τρίτη περίοδο άνοιξε η διαφορά, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και τελικά ηττηθήκαμε αφού δεν καταφέραμε να επανέλθουμε. Δυστυχώς από όλη τη σειρά αυτό που θα θυμάμαι είναι ότι δεν παίξαμε όσο καλά θα μπορούσαμε. Θέλω να ζητήσω συγνώμη στον κόσμο του Ολυμπιακού, στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές, γιατί όλη τη χρονιά δεν ήμουν αυτός που πραγματικά μπορώ να είμαι. Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό, γιατί τώρα καταλαβαίνω τι σημαίνει Ευρώπη. Το ΝΒΑ μπορεί να είναι μεγάλο κίνητρο για μένα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι κάτι το συναισθηματικό πλέον και θα είναι καλύτερο για την καριέρα μου και τη βελτίωσή μου ως παίκτης".

Δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Μπουρούσης: "Γυρίσαμε το παιχνίδι τρεις φορές, αλλά με τόσα πολλά λάθη δεν μπορείς να επανέλθεις απόλυτα, ειδικά όταν παίζεις με μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, που τιμωρεί το κάθε λάθος που κάνεις".

Βασιλόπουλος: " Τι να το κάνω το πρωτάθλημα; Κάτι πρέπει να γίνει!"
Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν χαρακτηριστικός και... καυστικός: " Τι να κάνω το πρωτάθλημα, αν κινδευνεύουν οι ζωές μας σε κάθε ματς. Και δεν μιλάω μόνο για το ΟΑΚΑ, αλλά και το για το ΣΕΦ. Κάτι δεν πρέπει να γίνει, δεν ξέρω τι, να κάτσουμε όλοι και να σκεφτούμε, παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Δεν είναι κατάσταση αυτοί, να βλέπεις τους συμπαίκτες σου να μην μπορούν να κάτσουν στον πάγκο, τον Βασιλειάδη να κουτσαίνει από πέτρα που έφαγε και να φοβάσαι μη φας καμιά σφαίρα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά του Παναθηναϊκού, που είναι φίλοι και γνωριζόμαστε χρόνια. Τώρα, για του χρόνου πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι κι αυτό είναι κάτι που γίνεται με δουλειά και με διάθεση για να γίνουμε πρώτοι. Στο παιχνίδι, ήταν καθοριστική η τρίτη περίοδος όπου μείναμε πίσω στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο εκτέλεσε 17 βολές και θεωρήθηκε ότι ήμασταν κουρασμένοι και κάναμε πιο εύκολα φάουλ. Δεν νομίζω, ότι ήμασταν κουρασμένοι, είχαμε χρόνο για ξεκούραση με τόσες βολές".














































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ