ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το SPORT 24 στο ΟΑΚΑ

Το SPORT 24 στο ΟΑΚΑ
ΟΑΚΑ

Ο... τελικός των τελικών ξεκίνησε στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ να διεκδικούν το στέμμα του πρωταθλητή.Το SPORT 24 μεταδίδει...

18:40: Μετά κόπων και βασάνων λάβαμε επιτέλους τις θέσεις μας στο ΟΑΚΑ, αφού η εντολή της διοίκησης ήταν να ανοίξουν οι πύλες στις 18:30. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι δημοσιογράφοι δημιουργούν όλες τις φασαρίες σε αυτούς τους τελικούς. Πως και δεν μας έκαναν σωματικό έλεγχο. Στο μεταξύ όταν μπήκαμε είδαμε αρκετούς οπαδούς να έχουν λάβει ήδη τις θέσεις τους.
18:42: Από νωρίς στο γήπεδο και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που ήδη κάθισε στις θέσεις των επισήμων και συνομιλεί με τον πρόεδρο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, Κυριάκο Γιαννόπουλο.

18:44: Όπως είχε αποφασισθεί στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα οι πτυσσόμενες κερκίδες πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού και τη γραμματεία είναι κλειστές. Πίσω από το καλάθι που θα κάνουν προθέρμανση οι "ερυθρόλευκοι" αντί για πέντε οι σειρές που θα παραμείνουν κενές έχουν αυξηθεί σε οκτώ.

18:45: Οι άνθρωποι του γηπέδου συνεχίζουν τις προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός και πριν από λίγο πίσω μας οι τεχνικοί έκαναν ανάλυση για τα χαρτάκια που θα εκτοξευθούν σε περίπτωση που οι "πράσινοι" κατακτήσουν τον τίτλο. Ας ελπίσουμε να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην έχουμε τα έκτροπα του ΣΕΦ.

18:48: Οι φυσούνες για τους διαιτητές έχουν ήδη τοποθετηθεί. Ακόμα λίγος κόσμος στο ΟΑΚΑ με τους αθλητικούς συντάκτες να γεμίζουν σιγά-σιγά τις θέσεις τους και τους φανατικούς να κρεμούν πανό.

18:59: Έξτρα άνθρωποι της ασφαλείας του Παναθηναϊκού έχουν τοποθετηθεί στα "όρια" των θέσεων των επισήμων. Οι μεν είναι όρθιοι αριστερά και εντός του τμήματος και οι δε δεξιά και εκτός. Η ΚΑΕ δείχνει αποφασισμένη να αποτρέψει οποιοδήποτε επεισόδιο απόψε.

19:04: Παρούσες και πάλι οι όμορφες κοπέλες που είναι πάντα έτοιμες να εξυπηρετήσουν τους επίσημους. Εν τω μεταξύ αρχίζει και η μουσική που "φτιάχνει" το κλίμα την ώρα που η γωνία των φανατικών έχει αρχίσει να γεμίζει.

19:18: Ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού, Γιάννης Τσιρώνης, κάνει την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως γίνεται αντιληπτός από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που τον αποδοκιμάζουν έντονα.

19:22: Αναμένεται και ο Παύλος Γιαννακόπουλος αφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στα γραφεία της Marfin στην οποία συμμετείχαν και οι Νίκος Πατέρας, Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ανδρέας Βγενόπουλος. Να δούμε αν θα έρθει όλο το διοικητικό τιμ της ΠΑΕ στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

19:27: Όσο για το ματς που θα κρίνει την έξοδο στην Ευρωλίγκα ανάμεσα στον Πανιώνιο και το Μαρούσι στο Ελληνικό, οι γηπεδούχοι έχουν ανακάμψει (έχαναν στο τέλος της πρώτης περιόδου με 18-23) και πλέον είναι μπροστά στο σκορ με 30-27 με 6 λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο.

19:31: Αρκετοί αστυνομικοί βγαίνουν από τη φυσούνα και παίρνουν θέσεις πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού (όπως και στο ΣΕΦ σε αυτόν του Παναθηναϊκού) με τους οπαδούς να αποδοκιμάζουν ως συνήθως.

19:37: Ο Γιώργος Πρίντεζης βγαίνει για σουτ και τον ακολουθούν οι Γκριρ και Τεόντοσιτς. Οι οπαδοί πέταξαν και τα πρώτα μπουκάλια.

19:43: Μίλαν Τόμιτς και Γιάννης Σφαιρόπουλος παρακολουθούν την προθέρμανση της ομάδας τους ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού ακόμα δεν έχει βγει κάποιος παίκτης.

19:47: Ο Κένεντι Ουίνστον πατάει στο παρκέ και καταχειροκροτείται από τους φιλάθλους. Την ίδια στιγμή ακούγεται και το "κλασσικό" σύνθημα για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην φωνάξουν και πάλι οι "ανεγκέφαλοι" ρατσιστικά συνθήματα σε βάρος του "Big-Σόφο" αλλά και να μην προκαλέσει εκ νέου ο Έλληνας σέντερ.

19:53: Μπατίστ και Σπανούλης κάνουν την εμφάνισή τους και ξεσηκώνουν την εξέδρα που ζητάει τη νίκη.

19:54: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κάθεται στον πάγκο και οι φανατικοί ξεσηκώνονται. Η πρώτη κροτίδα πέφτει και ακολουθούν κάποια αντικείμενα. Αμέσως ο Θανάσης Γιαννακόπουλος παίρνει το μικρόφωνο και σπεύδει να παρακαλέσει τους οπαδούς να είναι κόσμιο. Ας ελπίσουμε να τον ακούσουν!

19:57: Σύσσωμη η οικογένεια Βγενόπουλου λαμβάνει τις θέσεις της. Πάντα από τους πρώτους που έρχονται στο ΟΑΚΑ σε όλη τη σειρά των τελικών.

20:02: Πιστός και πάλι στις συνήθειές του ο Μάνος Μίχαλος μας έχει κάνει άνω κάτω. Μήπως να έρθω τώρα, μήπως μετά. Τελικά δεν κατάλαβε κανείς πότε θα έρθει!

20:06: Ο Αντώνης Αντωνιάδης και πάλι δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα παίρνει τη θέση του. Στο μεταξύ ο Παναγιώτης Γιαννάκης πάει στα αποδυτήρια και αποδοκιμάζεται ελαφρά ευτυχώς. Στο Ελληνικό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και το σκορ είναι ισόπαλο 45-45.

20:11: Όπως σε κάθε αγώνα του Παναθηναϊκού έτσι και σήμερα ο Γιασικεβίτσιους είναι ο τελευταίος που κάνει σουτ. Στο δρόμο προς τα αποδυτήρια αποθεώνεται από τον κόσμο.

20:18: Μετά από ενημέρωση που λάβαμε από τον Γιώργο Οικονόμου έγιναν γνωστοί και οι διαιτητές του τελευταίου τελικού. Πρόκειται για τους Πιτσίλκα, Ζαβλανό και Χριστοδούλου. Εκτός τελικού ο Βορεάδης.

20:29: Στο παρκέ μέσα σε αποθέωση η ομάδα του Παναθηναϊκού που ξεκινάει την προθέρμανση.

20:35: Ακόμα να βγει ο Ολυμπιακός. " Που 'ναι οι κότες" φωνάζουν οι "πράσινοι" οπαδοί που αναμένουν εναγωνίως τον αιώνιο αντίπαλο.

20:37: Πολύ κοντά στην Ευρωλίγκα ο Πανιώνιος που 8 λεπτά πριν τη λήξη του τελευταίου μικρού τελικού προηγείται με 68-58 του Αμαρουσίου. Καλά όλα αυτά αλλά ο Ολυμπιακός που είναι;

20:40: Η κυρία Μπατίστ με φανέλα... Μπατίστ πιστή στο πλευρό του συζύγου της παίρνει τη θέση της. Οι τρεις διαιτητές βγαίνουν στο παρκέ. Καλή τους τύχη!

20:41: Ο εκλεκτός συνάδελφος και συναγωνιστής στο SPORT 24 Παντελής Διαμαντόπουλος μας ενημερώνει ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού κάνουν ζέσταμα στο βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ για την αποφυγή επεισοδίων.

20:44: Στο παρκέ οι παίκτες του Ολυμπιακού. Τι το ήθελαν να βγουν. Η κατάσταση ξεφεύγει και σμήνος ιπτάμενων αντικειμένων φεύγει προς το μέρος τους. Καλά ξεκινήσαμε. Συστάσεις από μικροφώνου και προστασία από τους παίκτες των Πρωταθλητών που αγκαλιάζουν τους αντιπάλους τους και κάνουν προθέρμανση ανάμικτα! Σαν παγωτό στο Waffle house της Βουλιαγμένης που είναι και μπασκετικό στέκι!

20:47: Το μέτρο που εφαρμόστηκε στο ΣΕΦ λαμβάνεται και στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες αλλάζουν τερέν προθέρμανσης!

20:51: Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι του ΣΕΦ έτσι και απόψε στο ΟΑΚΑ υπάρχει "ισχυρή" αστυνομική δύναμη. Μετρώντας τους αστυνομικούς είναι δεν είναι 40 άτομα.

20:55: Γίνεται η αναφώνηση των ονομάτων και παναδαιμόνιο σφυριγμάτων καλύπτει την παρουσίαση του Ολυμπιακού. Ακριβώς το αντίθετο για αυτήν του Παναθηναϊκού που αποθεώνονται με... όλε!

20:57: Τρία λεπτά για το τζάμπολ έδειξε ο Νίκος Πιτσίλκας άρα παρά την ελαφρά καθυστέρηση στην προθέρμανση του Ολυμπιακού το ματς θα ξεκινήσει κανονικά.

20:59: Ο Πανιώνιος στην Ευρωλίγκα αφού νίκησε με 88-74 το Μαρούσι και έκανε το 2-0 υπέρ των "κίτρινων" 3-2 υπέρ του.

21:00: Ο αγώνας αρχίζει! Ας ελπίσουμε να τελειώσει!

Ημίχρονο
22:00: Το εκπληκτικό τρίποντο του Περπέρογλου με την κόρνα έφερε τον Παναθηναϊκό στο +5 και έδωσε την ευκαιρία σε 18.000 οπαδούς να πανηγυρίσουν έξαλλα.

22:03: Παρόλα αυτά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος κατέβηκε εκνευρισμένος στο μπαρ των επισήμων αφού είδε δύο φορές τη διαφορά 10 πόντων να εξανεμίζεται. " Μα να μας βάλει δύο τρίποντα ο Μπουρούσης", έλεγε ο πρόεδρος. Αντίθετα πολύ ψύχραιμος ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

22:04: Οι δύο ομάδες έχουν βγει για προθέρμανση ενόψει του δεύτερου μέρους. Με τη μόνη διαφορά ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι οι μισοί!

22:05: Να και οι διαιτητές στο παρκέ με τον Πιτσίλκα να δείχνει ότι το τρίτο δεκάλεπτο ξεκινάει σε ένα λεπτό.

22:07: Ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο που θα κρίνει τον Πρωταθλητή Ελλάδας.









































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ