ΓΑΛΛΙΑ

Γαλλία, Ερτέλ: Προσπάθειες να αρθεί ο αποκλεισμός του και να επιστρέψει στην εθνική μετά το φιάσκο στο MundoBasket 2023

Ο Τομά Ερτέλ
Ο Τομά Ερτέλ FIBA

Η 18η θέση που κατέκτησε η Γαλλία στο MundoBasket χτύπησε καμπανάκια στους "μπλε" ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με την γαλλική Ομοσπονδία να κάνει προσπάθειες για να επιστρέψει ο Τομά Ερτέλ στην ομάδα, ο οποίος είχε αποκλειστεί λόγω του συμβολαίου του με την Ζενίτ.

Η ισχύς εν τη ενώσει. Αυτό φαίνεται ότι είναι το μότο των Γάλλων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού, όπου οι "μπλε" θέλουν να έχουν όλα τα όπλα τους στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι πλέον πιο ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην εθνική ο Τομά Ερτέλ, ο οποίος είχε αποκλειστεί από την ομάδα επειδή υπέγραψε συμβόλαιο με την Ζενίτ. Το φιάσκο στο MundoBasket 2023, όπου οι "μπλε" κατέκτησαν την 18η θέση, η έλλειψη πόιντ γκαρντ κλάσης στην Γαλλία - που είναι γεμάτη combo γκαρντ, αλλά δεν έχει "καθαρό" πόιντ γκαρντ με παραστάσεις και σταθερό χρόνο συμμετοχής - και η μπηχτή του Νικολά Μπατούμ ότι δεν δίνει δεκάρα για την πολιτική έπαιξαν σίγουρα ρόλο σε αυτή την απόφαση.

"Θα δουλέψουμε σε πολιτικό επίπεδο και θα εξετάσουμε όλες τις λύσεις που θα του επιτρέψουν να είναι διαθέσιμος σε πιθανή κλήση" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας, Ζαν-Πιέρ Σιουτάτ, με τον τεχνικό των "μπλε", Βενσάν Κολέ, να προσθέτει πως "όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι τίποτα δεν θα γίνει αν δεν είμαστε ενωμένοι".

Για την ιστορία, ένας ακόμα λόγος που αρκετοί παίκτες είναι έξαλλοι με τον αποκλεισμό του Ερτέλ είναι ότι την ίδια στιγμή η εθνική ομάδα βόλεϊ Γυναικών της Γαλλίας χρησιμοποιεί κανονικά την Τζένια Γκρεμπενίκοβ στους αγώνες της, παρά το γεγονός ότι η διεθνής αθλήτρια έχει συμβόλαιο με την Ζενίτ.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΖΕΝΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ