ΓΑΛΛΙΑ

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας "τελείωσε" τον Τομά Ερτέλ από την Εθνική

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας "τελείωσε" τον Τομά Ερτέλ από την Εθνική
FIBA

Μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη με κεντρικό πρόσωπο τον Τομά Ερτέλ επιβεβαιώθηκε την Τρίτη από τον πρόεδρο της Γαλλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ.

Το EuroBasket 2022 φαίνεται πως ήταν η τελευταία θητεία του Τομά Ερτέλ στην εθνική ομάδα της χώρας του, καθώς ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης δήλωσε στην Equipe πως η πόρτα έκλεισε, οριστικά και αμετάκλητα για τον έμπειρο πόιντ γκαρντ.

Ο Ερτέλ είχε συμφωνήσει με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, όταν όμως ενημερώθηκε πως δεν θα του επιτραπεί η συμμετοχή στην Εθνική Γαλλίας, έβαλε την υπογραφή του σε έγγραφο που έλεγε ότι δεν θα αγωνιστεί σε ομάδα της Ρωσίας που παραμένει εκτός διεθνών διοργανώσεων εξαιτίας του πολέμου με την Ουκρανία. Με αυτόν τον τρόπο κέρδισε τη συμμετοχή του στο Eurobasket 2022, ωστόσο μετά από την ολοκλήρωσή του, οριστικοποίησε το deal με τη Ζενίτ για να εξοργήσει τον Ζαν-Πιέρ Σιουτάτ.

"Τελείωσε. Για εμένα, δεν είναι πλέον μέλος της ομάδας. Δεν τίμησε τη συμφωνία" ήταν τα λόγια του προέδρου, λίγες ημέρες μετά από το post στο οποίο έλεγε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι συνέπειες. Εκτός Εθνικής Γαλλίας βρίσκονται επίσης ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ που παίζει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Λουί Λαμπεϊρί που παίζει στην Ούνικς Καζάν.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ