ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Φραγκιάς: "Μπορούμε την έξοδο στο Eurocup"

Φραγκιάς: "Μπορούμε την έξοδο στο Eurocup"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Φραγκιάς τόνισε ότι ο Κολοσσός μπορεί να εξασφαλίσει μία θέση στο Eurocup εν όψει της νέας σεζόν, επανέλαβε πως δεν τρέφει αυταπάτες και αναφέρθηκε στις επαρχιακές ομάδες

Ο τεχνικός του Κολοσσού Ρόδου, Βασίλης Φραγκιάς μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «ξύπνα αγόρι μου», με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Βασίλης Φραγκιάς για την προσπάθεια που γίνεται στον Κολοσσό, τις ευρωπαϊκές βλέψεις των "θαλασσί" αλλά και για τ ην ήττα του Παναθηναϊκού από την Ούνιξ Καζάν για την 2η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Κολοσσού: "Εγώ το πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται αγώνες το μεσημέρι στα πρότυπα του Ν.Β.Α., όπως γίνεται στην Ισπανία, απλά πρέπει το πρόγραμμα αυτό να βγαίνει νωρίς. Δηλαδή στην Ισπανία όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα ξέρουν ακριβώς τις μέρες και τις ώρες που θα παίξουν.

Στη χώρα μας δυστυχώς εγκλωβιζόμαστε την τελευταία στιγμή και μην ξεχνάμε και ένα άλλο πράγμα πώς εμείς έχουμε ένα πρόβλημα με τα δρομολόγια τα οποία για την Ρόδο είναι πάρα πολύ δύσκολα, θα φύγουμε το Σάββατο πολύ πρωί και θα επιστρέψουμε Κυριακή βράδυ στο νησί. Είναι σαν να παίζεις στο εξωτερικό στην κυριολεξία".

Για της ευρωπαϊκές βλέψεις του Κολοσσού: "Σίγουρα θέλουμε να δούμε την ομάδα να παίζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά δεν θα μπορεί να είναι στην Ευρωλίγκα αλλά μια μία θέση στο Eurocup μπορεί να την πάρει η ομάδα του Κολοσσού. Το θέμα είναι να δούμε με τι προϋποθέσεις μπορεί να την πάρει και το σημαντικότερο επίσης, είναι να μείνουμε πραγματικά προσγειωμένοι γιατί έχει δρόμο το πρωτάθλημα και νομίζω ότι όπως δείχνουν τα πράγματα η τρίτη, η τέταρτη και πέμπτη θέση θα παιχτεί ανάμεσα σε Πανιώνιο Ρέθυμνο και σε εμάς, οπότε και οι τρεις αυτές θέσεις δίνουν κάποιο εισιτήριο αν δεν κάνω λάθος για να επιλέξεις να πας σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση".

Για τις καλές πορείες των ομάδων τις επαρχίας, την υψηλή βαθμολογική συγκομιδή αυτών καθώς και για την πτώση των μεγάλων ομάδων της ιστορίας της Α1: "Είμαι πολύ ρεαλιστής και επειδή πολλές φορές σαν Έλληνες κολλάμε πολύ στην ιστορία, η ιστορία δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Εγώ πραγματικά λυπάμαι για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που αντιμετωπίζουν τόσα πολλά προβλήματα οικονομικής φύσεως.

Από την άλλη βεβαία πάντα σε μια κατάσταση αυτά βγαίνουν κάποιες άλλες ομάδες και δεν εννοώ την δικιά μου ομάδα μιλάω και για το Ρέθυμνο αλλά και για άλλες ομάδες που θα βρεθούν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα φέτος ή τα επόμενα χρόνια αλλά και ο κόσμος χρειάζεται μία αλλαγή γιατί έχουμε κουραστεί πολλές φορές να λέμε ιστορική ομάδα η μία ιστορική ομάδα ή άλλη. Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα να έχουμε δύο ομάδες στο εξωτερικό και στο ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Όσο ιστορικές και είναι όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα πάνε πιο κάτω αναγέννιουνται και ξανά επιστρέφουν".

Για την χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ούνικς: "Νομίζω ότι πολύς κόσμος δεν το περίμενε, αλλά δεν έγινε και κάτι το τρομακτικό. Βλέποντας την Ούνικς στα προηγούμενα παιχνίδια βλέπουμε ότι αποτελείται από έμπειρα παιδιά που έχουν περπατήσει τα δύσβατα μονοπάτια της Ευρώπης. Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε στον ρυθμό του αγώνα.

Ο Πασούτιν έκλεισε καλά τους διαδρόμους στα pick `n' roll που προσπαθούσε να παίξει ο Παναθηναϊκός και έτσι εγκλωβιστήκαν, δεν μπήκαν και τα σουτ εκνευρίστηκε η ομάδα, η άμυνα δεν λειτούργησε και γενικότερα ήταν ένα βράδυ το οποίο συνολικά δεν λειτούργησε για Παναθηναϊκό. Αυτά συμβαίνουν συνέχεια στις μεγάλες ομάδες. Ο προπονητής δέχτηκε την ήττα και τα πράγματα πήραν την τροπή που είχαν".

Για τον τρόπο που έχασε ο Παναθηναϊκός: "Κάποια στιγμή επιλέγεις πως θέλεις να πεθάνεις. Η Ούνικς Καζάν είπε θα πεθάνω άμα ο άλλος τα βάλει, δεν τα έβαλε ο Παναθηναϊκός και πέθανε ο Παναθηναϊκός. Είναι κάποιες στιγμές που οι προπονητές επιλέγουν.

Σαφέστατα οι προπονητές γνωρίζουν και όλος ο κόσμος πως η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι από τα pick `n' roll και όταν αυτά τελείωσαν και έγιναν τα σουτ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος,. Δεν ήρθε όμως και η καταστροφή, ο Παναθηναϊκός έχει την δύναμη να πάει μέσα στην Τουρκία και να φέρει τα πράγματα στα ίσα".

Για του ομίλους της Ευρωλίγκας: "Ο Παναθηναϊκός έχει το σύνολο να διαχειριστεί πολύ καλά αυτές τις καταστάσεις και πολλές φορές έχει δείξει ότι από αυτό βγαίνει και πιο δυνατός. Φυσικά υπάρχει και η αντίθετη πλευρά που μας δείχνει ότι δεν είναι η ίδια ομάδα με την περσινή και οι απώλειες παικτών του δεν έχουν αντικατασταθεί πλήρως αλλά ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο να το ξεπεράσει όλο αυτό".

Για την σταθερότητα του Παναθηναϊκού: "Μπήκε ο Περπέρογλου με τον Τσαρτσαρή και καταρχήν άλλαξε όλη η ομάδα. Ήμασταν εμείς οι άτυχοι που παίξαμε με τον Παναθηναϊκό όταν πήραν αυτοί δύο παίκτες και άλλαξαν κατευθείαν οι ταχύτητες άλλαξαν οι αυτοματισμοί, είδες μια διαφορετική ομάδα. Από την άλλη πλευρά προσπαθεί ο Ομπράντοβιτς να βάλει μέσα σε αυτό το σύστημα δύο παιδιά που δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς θέλει ο προπονητής. Μην ξεχνάμε την πρώτη χρονιά που ήρθε ο Νίκολας παρουσίαζε μία εικόνα ανάλογη του Λόγκαν και σιγά - σιγά στην πορεία έφτιαξε και έγινε πολύ καλύτερος σαν παίκτης. Πρέπει να περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα και την αντίδραση του Παναθηναϊκού στη Τουρκία".

Για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Τουρκία: "Ο Ολυμπιακός με έχει μπερδέψει με τις αλλαγές παικτών, δεν μπορεί να διατηρηθεί κανένας κορμός, στο τέλος παίζουν οι γνωστοί άγνωστοι αλλά τώρα δεν ξερώ κατά πόσο θα μπορέσουν να προσαρμοστούν. Πρωσική μου ταπεινή άποψη είναι ότι κάποιοι παίκτες δεν θα κάνουν την διαφορά καθώς ο Ολυμπιακός στηρίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος στον Σπανούλη γιατί όλοι ξερόυν πως όταν μία ομάδα παίζει με τον Ολυμπιακό όλοι προσπαθούν να κλείσουν τον Σπανούλη. Αν εγκλωβιστεί ο Ολυμπιακός δύσκολα θα βγει κάποιος παίκτης μπροστά να τραβήξει την ομάδα".

Για την γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού: "Ο Ολυμπιακός δεν εμπνέει σιγουριά αλλά από την άλλη πλευρά βρισκόμαστε στα τέλη του Γενάρη και όπως λένε τον γαμπρό τον ξυρίζουν Μάιο - Ιούνιο οπότε μέχρι εκεί μπορεί να δούμε μία διαφορετική ομάδα που θα έχουν ενσωματωθεί και καλυτέρα οι παίκτες να έχουν καταλάβει και καλύτερα τον προπονητή όπως είναι ο ένας μεγάλος προπονητής σαν τον Ίβκοβιτς αλλά αυτό που βλέπουμε σαν εικόνα πως ο Παναθηναϊκός είναι πιο έτοιμος να επαναλάβει αυτό που κάνει τα τελευταία χρόνια για να πάρει το πρωτάθλημα. Στο τέλος θα δούμε".

Για την ήττα της Ρεάλ: "Πραγματικά με εντυπωσίασε. Υποθέτω θα έπεσε πολύ ξύλο στην άμυνα της Σιένα, το κλασικό της παιχνίδι άλλωστε. Μεγάλη έκπληξη όμως δεν τόσο η νίκη όσο η διαφορά των είκοσι πόντων αλλά δεν μπορώ να έχω τόση άποψη διότι δεν παρακολούθησα το παιχνίδι. Πάντως ήταν εντυπωσιακή νίκη".

Για το ποια ομάδα αξίζει αυτήν την στιγμή τον τίτλο στην Ευρωλίγκα: "Νομίζω πως όλο κόσμος θα το έδινε αυτή την στιγμή στην ΤΣΣΚΑ. Δείχνει πιο πλήρης ομάδα, δείχνει να είναι μια ταχύτητα πάνω από όλες, παίζει πολύ σκληρά στην άμυνα, της έμεινε ο Κιριλένκο που κάνει την διαφορά. Θεωρώ πως η ΤΣΣΚΑ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί".

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ