EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός - Ούνιξ Καζάν 83-89

Παναθηναϊκός - Ούνιξ Καζάν 83-89
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, καθώς ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την Ούνιξ Καζάν με 89-83 (videos).

Την δεύτερη εντός έδρας ήττα του στη φετινή Ευρωλίγκα γνώρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη νίκη στο Μιλάνο και ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την Ούνιξ Καζάν με 89-83.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, όμως οι Ρώσοι με σουτ από την περιφέρεια και... αυτοπεποίθηση σε ολόκληρο το ματς έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο "τριφύλλι" σε ένα παιχνίδι όπου ο Κώστας Τσαρτσαρής έπιασε τις 200 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από τον Παναθηναϊκό ο Μάικ Μπατίστ σταμάτησε στους 16 πόντους, στους 15 ο Στίβεν Σμιθ, ενώ 14 είχε ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Διαμαντίδης. Για την Ούνιξ Καζάν, η οποία διπλασίασε τις νίκες της στο "Top-16" της Ευρωλίγκας ο Χένρι Ντόμερκαντ ήταν εξαιρετικός (23π.), 16 είχε ο Λίντεϊ και 15 ο Βερεμεένκο.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης θα προσπαθήσει να επιβάλει το παιχνίδι του και να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας από νωρίς, ώστε να μην επιτρέψει στους Ρώσους να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ύστερα από εύστοχο σουτ τριών πόντων θα κάνει στο 6' το 12-4.

Στη συνέχεια, όμως ο Βλάντιμιτ Βερενέενκο με δύο εύστοχες βολές θα μειώσει στους πέντε πόντους για το συγκρότημα του Εβγκένι Πασούτιν (16-11), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Το πρώτο δεκάλεπτο, λοιπόν θα ολοκληρωθεί με 22-17, καθώς ο Νικ Καλάθης είχε σημειώσει το 22-14 για να ευστοχήσει σε σουτ δύο πόντων με τη λήξη της πρώην παίκτης του Άρη, Μάικ Ουίλκινσον. Οι Ρώσοι έδειχναν να ισορροπούν την αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό, βρίσκοντας τον δρόμο προς το καλάθι των γηπεδούχων με περιφερειακά σουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα αποσπαστούν με 26-22 για να περάσουν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση οι Ρώσοι μπροστά με 26-27, έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Βλάντιμιρ Βερεμεένκο, ο οποίος είχε αναδειχτεί στην πρεμιέρα του "Top-16" MVP και τρίποντο από τον Μπόστιαν Νάχμπαρ.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός θα κάνει με κάρφωμα από τον Μάικ Μπατίστ το 30-30 για να κάνει ο Λίντεϊ το 30-34 στο 17'. Οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν να συμβαδίζουν στο σκορ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το οριακό 42-41 με καλάθι του Στίβεν Σμιθ.

Έλεγξαν το παιχνίδι

Οι Ρώσοι θα πιέσουν στο τρίτο δεκάλεπτο, θα "τρέξουν" και θα καταφέρουν στο 23' να αποσπαστούν με την μεγαλύτερη διαφορά έως τότε στην αναμέτρηση με καλάθι του Βερεμεένκο (44-49). Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να αντιδράσει, όμως το συγκρότημα του Εβγκένι Πασούτιν θα καταφέρει να διατηρήσει το προβάδισμα του στο σκορ.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα θελήσουν να αντιδράσουν, αλλά για ακόμα μία φορά οι Ρώσοι συντηρήσουν την απόσταση που χώριζε τις δύο ομάδες με 2/2 βολές από τον Βερεμεένκο στο 27' (52-55).

Στη συνέχεια η Ούνιξ Καζάν θα καταφέρει με 1/2 βολές του Αλεξέι Ζεβροσένκο να κάνει το 54-59 για να πάρει "ανάσα" ο Παναθηναϊκός με καλάθι του Νικ Καλάθη. Παρόλα αυτά, οι Ρώσοι θα βρουν λύσεις και θα κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με 56-63, ύστερα από προσπάθεια του Ζεβροσένκο.

Με την έναρξη του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου, η Ούνιξ Καζάν θα καταφέρει στο 32' να ξεφύγει με δέκα πόντους απέναντι στον Παναθηναϊκό (56-66) για να μειώσει ο Διαμαντίδης σε 58-66.

Οι φιλοξενούμενοι παρά τις προσπάθειες του Στίβεν Σμιθ θα καταφέρουν με τρίποντο του Σαμοϊλένκο να ξεφύγουν στο σκορ με εννέα πόντους ξανά (65-74), πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα μετά και την τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο χρόνος άρχισε να λειτουργεί αντίστροφα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα στο ΟΑΚΑ από την Ούνιξ Καζάν με 89-83.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 42-41, 56-63, 83-89.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 1, Περπέρογλου, Μπατίστ 16, Λόγκαν 4, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14(3), Βουγιούκας 9, Καλάθης 7, Σμιθ 15(2), Καϊμακόγλου 7(1), Γιασικεβίτσιους 4.

Ούνιξ Καζάν (Πασούτιν): Λίντεϊ 16(1), Σαμοϊλένκο 9(1), Νάχμπαρ 3(1), Βερεμεένκο 15, Γκριρ 5, Ζεβροσένκο 5, ΜακΚάρτι 8(2), Ντόμερκαντ 23(2), Ουίλκινσον 5.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ