ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φώτσης... analysis

Φώτσης... analysis
INTIME SPORTS

Ο Αντώνης Φώτσης πήρε μια απόφαση που άλλοι συνομήλικοί του θα είχαν… αποφύγει. Σε ηλικία 30 ετών και έχοντας ένα τσουβάλι τίτλους δούλεψε σκληρότερα από ποτέ, ενίσχυσε τη θέση του στον Παναθηναϊκό και πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν του στο Τριφύλλι. Το Sport24.gr αναλύει...

Ανέκαθεν ο Φώτσης "προτιμούσε" να "μιλάει" στα δύσκολα, σε αγώνες που έκριναν στόχους για τους Πράσινους. Το έκανε όταν ακόμη ήταν πιτσιρικάς, 19 ετών, στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Θεσσαλονίκης το 2000 πετυχαίνοντας 9 κρίσιμους πόντους και κατεβάζοντας 5 ριμπάουντ σε 11’ συμμετοχής στο 73-67 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το επανέλαβε σε ώριμη μπασκετικά ηλικία, 28 ετών πια, στον τελικό του Φάιναλ Φορ του Βερολίνου το 2009 (13 π., 8 ρ. στο 73-71 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Το έπραξε στους δυο πρόσφατους αγώνες των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με αντίπαλο την απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα.

Στο τρίτο ματς είχε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1 τάπα, στην τρίτη αναμέτρηση συνεισέφερε 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ενώ σε ολόκληρη τη σειρά των φοβερών μαχών με τους Καταλανούς αναδείχθηκε πρώτος ριμπάουντερ του Τριφυλλιού κατεβάζοντας 6 κατά μέσον όρο.

Και μια μεγάλη αλήθεια: Οι μεγαλύτεροι "αδικημένοι" της σειράς Μπαρτσελόνα – ΠΑΟ ήταν τα "τεσσάρια" του Τριφυλλιού, ο Φώτσης και ο Κώστας Τσαρτσαρής, οι οποίοι έδωσαν σκληρές μάχες με τους φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, αλλά… έχασαν τη δόξα από τον ηγέτη Δημήτρη Διαμαντίδη, τους πρωτοκλασάτους Μάικ Μπατίστ και Ντρου Νίκολας, την "αναλαμπή" του Ρομέιν Σάτο στο δεύτερο ματς και τη σταθερότητα του παίκτη – αποκάλυψη Νικ Καλάθη.

Αναφορικά με τον Φώτση, η τεράστια διαφορά κατά την εφετινή χρονιά του στον ΠΑΟ (τρίτη και τελευταία στη δεύτερη θητεία του, γιατί είχε αγωνιστεί άλλα πέντε χρόνια στους Πράσινους) δεν έγκειται μόνο στους αριθμούς.

Ο διεθνής φόργουορντ έχει αλλάξει τρόπο προπόνησης, εκγύμνασης, διατροφής, ζωής, έχει αλλάξει τα πάντα προς το καλύτερο. Είναι ο παλαιότερος παίκτης στην ομάδα, έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο του και δεν περιμένει μόνο τους ευρωπαϊκούς "τελικούς" και τα εγχώρια ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να οπλιστεί με ισχυρό κίνητρο.

Αντιθέτως, ξοδεύει το 100% της ενέργειάς του καθημερινά, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε ματς και δείχνει τη μέγιστη συγκέντρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο "Batman" βρίσκεται στην καλύτερη φυσική κατάσταση της καριέρας του και το απολαμβάνει.

Ανέκαθεν είχε αθλητικά χαρίσματα, ανέκαθεν γινόταν πρωταγωνιστής σε εντυπωσιακές φάσεις που κατέληγαν σε καρφώματα, αλλά φέτος είναι η πρώτη φορά που φεύγει ικανοποιημένος και χαμογελαστός από την αίθουσα με τα βάρη, ενώ μεγάλη συζήτηση μεταξύ των συμπαικτών του γίνεται και για τα… κιλά του.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, ο Φώτσης ζυγίζει 11-12 κιλά (!) λιγότερο από πέρυσι και δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς τη διαφορά, που προκαλούν οι εν λόγω μετρήσεις.

" Ο Φώτσης πετάει όπως πριν!", μας έλεγε προ ημερών ο Μπατίστ βγάζοντας το καπέλο στον συμπαίκτη του για την επίμονη δουλειά στο γυμναστήριο, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Κώστας Τσαρτσαρής δεν χορταίνουν να τού κάνουν πλάκες για το χαμένο βάρος, που (μπορεί να μην φαίνεται οπτικά, αλλά) τον έχει μετατρέψει σε...άνθρωπο - νυχτερίδα.

" Δεν κάνω κάτι περισσότερο από πριν, αλλά απλούστατα αυτό που ανέκαθεν αγαπούσα και αγαπώ, το μπάσκετ", λέει ο πάντοτε μετριοπαθής Φώτσης, ο οποίος όχι μόνο αποτελεί ισχυρό χαρτί στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά η απόδοσή του συνιστά βαρόμετρο για μια ομάδα, που θέλει να διεκδικήσει όλους τους τίτλους.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ