FINAL FOUR 2022

Final Four 2022: Σταρκ Αρένα, ένας πολυχώρος για όλα τα σπορ

Final Four 2022: Σταρκ Αρένα, ένας πολυχώρος για όλα τα σπορ
2022 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Στο Νόβι Μπέογκραντ, το Νέο Βελιγράδι, θα χτυπάει η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ τις επόμενες ημέρες. Το SPORT24 παρουσιάζει την ιστορία της Σταρκ Αρένα που θα φιλοξενήσει το EuroLeague Final Four 2022.

Το γήπεδο του Final Four 2022 είναι ένα από τα κορυφαία σε όλη την Ευρώπη. Είναι και ένα από τα μεγαλύτερα της ηπείρου. Γι' αυτό και η EuroLeague το επέλεξε για δεύτερη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ώστε στην... μπασκετομάνα πρωτεύουσα της Σερβίας να κλείσει μια σπουδαία σεζόν, με όσο το δυνατόν πιο φαντασμαγορικό τρόπο.

Οι μεγάλες διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει η Stark Arena:

  • Το Final Four του World League των Ανδρών (2005)
  • Τον τελικό του EuroBasket (2005)
  • Τον τελικό του EuroHanball σε Άνδρες και Γυναίκες (2012)
  • Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο (2016)
  • Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (2017)
  • Το Final Four της EuroLeague (2018)
  • Το EuroBasket Women (2019)
  • Το EuroVolley των Γυναικών (2021)
  • Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (2022)
  • Το Final Four της EuroLeague (2022)

Η χωρητικότητας περίπου 18400 θεατών αρένα βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Βελιγραδίου, στο Νέο Βελιγράδι, μόλις 14 χιλιόμετρα μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα. Θα χρειαστείτε 15-30 λεπτά για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο γήπεδο, ανάλογα με την ροή της κίνησης.

Final Four 2022: Σταρκ Αρένα, ένας πολυχώρος για όλα τα σπορ

Η Σταρκ Αρένα, γνωστή και ως Μπεογκράτσκα Αρένα ή Κόμπανκ Αρένα ή Μπέλγκρεϊντ Αρένα, είναι ένας μοντέρνος πολυχώρος στον οποίο έχουν γίνει αγώνες στίβου, μπάσκετ, ποδοσφαίρου σάλας, χάντμπολ, τζούντο, πινγκ πονγκ, τένις, βόλεϊ, ακόμη και πόλο, φυσικά συναυλίες και κάθε είδους event που προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους.

Στο γήπεδο μπορείτε να φτάσετε και με το τρένο, το οποίο σταματάει στον σταθμό Νόβι Μπέογκραντ. Από εκεί περνούν αμαξοστοιχίες που έχουν προορισμό την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Σλοβενία, την Κροατία και φυσικά πολλές πόλεις της Σερβίας. Με αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης ίσως χρειαστείτε 30 λεπτά, ίσως και κάτι περισσότερο, ενώ η περιοχή έχει αναβαθμιστεί σημαντικά μετά από την ανέγερση της Σταρκ Αρένα.

Το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις του άνοιξαν στις 31 Ιουλίου του 2004. Οι εργασίες κράτησαν 13 χρόνια και το συνολικό κόστος έφτασε τα 70 εκατομμύρια ευρώ, με τον αρχιτέκτονα Βλάντα Σλάβιτσα να βλέπει την κακή οικονομία της χώρας από το 1993 κι έπειτα να καθυστερεί την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το 1995 που η διαδικασία διακόπηκε για σχεδόν μία τετραετία.

World League βόλεϊ (2005), EuroVolley (2005), EuroBasket (2005), Πανεπιστημιάδα (2009), Davis Cup (2010), EuroHandball (2012), Euro Water Polo (2016), Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου (2017 και 2022), EuroLeague Final Four (2018), EuroBasket Women (2019), EuroVolley Women (2021) είναι οι σημαντικές διοργανώσεις που φιλοξενήθηκαν στην Σταρκ Αρένα, στην οποία έχουν μπει καλλιτέχνες όπως ο 50 Cent, η Αναστέιζια, οι Backstreet Boys, η Μπιγιόνσε, ο Αντρέα Μποτσέλι, οι Deep Purple, η Μοντσεράτ Καμπαγιέ, ο Νικ Κέιβ, οι Chemical Brothers, ο Έρικ Κλάπτον, ο Τζο Κόκερ, ο Λίοναρντ Κοέν, ο Φιλ Κόλινς, οι Cult, ο Μπόμπ Ντίλαν, οι Guns N' Roses, οι Iron Maiden, ο Έλτον Τζον, ο Τομ Τζόουνς, οι Judas Priest, η Αλίσια Κις, ο Λένι Κράβιτς, οι Massive Attack, ο Έρος Ραματσότι, η Τζένιφερ Λόπες, η Ριάνα, η Σακίρα, ο Στινγκ, οι Whitesnake, ο Ρότζερ Γουότερς και πολλοί ακόμη.

Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν χρησιμοποιούν την Σταρκ Αρένα για σημαντικούς αγώνες, όταν πρέπει να καλύψουν την ζήτηση και τις ανάγκες των οπαδών τους.

Το SPORT24 στο Final Four στο Βελιγράδι

Το SPORT24 “κατεβάζει” την δική του μπασκετική 5άδα στο Final Four 2022! Π. Διαμαντόπουλος, Σ. Καβαλιεράτος, Β.Σκουντής, Γ. Φιλέρης και Χ. Σταύρου βρίσκονται στο Βελιγράδι και είναι έτοιμοι να μεταδώσουν τον παλμό και όλα τα αγωνιστικά νέα της ομάδας του Ολυμπιακού από την Stark Arena!

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο κανάλι στο Youtube για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία στιγμή!

TAGS FINAL FOUR 2022 FINAL FOUR EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ