EUROLEAGUE

EuroLeague: Η καραντίνα μειώνεται στις επτά μέρες μόνο για τους εμβολιασμένους παίκτες

Ο Ντόρσεϊ σουτάρει στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Ο Ντόρσεϊ σουτάρει στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε τη μείωση της καραντίνας από τις 14 στις 7 μέρες, μόνο για τους εμβολιασμένους αθλητές. Τροποποίηση για τους "οκτώ υγιείς αθλητές" σε περίπτωση αναβολής, εφόσον πρόκειται για ανεμβολίαστο.

Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε την επικύρωση στη μείωση των αριθμών καραντίνας για τους αθλητές που νοσούν από κορονοϊό. Όπως έγινε επίσημα γνωστό την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022, αυτή η μείωση στο μισό (7 αντί για 14 μέρες) αφορά αποκλειστικά και μόνο όσους αθλητές είναι εμβολιασμένοι, μια σκέψη (είχε αναφερθεί σε αυτή το SPORT24 από τις 28 Δεκεμβρίου 2021) που έγινε πράξη.

Για τους ανεμβολίαστους, αντίθετα, παραμένει η απουσία των δεκατεσσάρων ημερών πριν από την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Όπως κατέστη σαφές στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, παραμένει ως έχει η υποχρέωση για αρνητικό δείγμα σε διαγνωστικό έλεγχο μέσω PCR Test πριν από την επιστροφή στην δράση.

Παράλληλα, η EuroLeague Basketball ενημέρωσε για μια μικρή, αλλά σημαντική, τροποποίηση στον κανονισμό των "οκτώ υγιών αθλητών" που πρέπει να έχει κάθε ομάδα για να γίνει ένα παιχνίδι.

Εν προκειμένω αναφέρει: "Εφόσον οι εθνικοί/τοπικοί νόμοι υποβάλλουν περιορισμούς για το ταξίδι ή τη συμμετοχή ενός ανεμβολίαστου αθλητή σε έναν αγώνα, τότε αυτός ο αθλητής θα θεωρείται ως "διαθέσιμος" και θα συγκαταλέγεται στη λίστα των οκτώ που δίνεται στην EuroLeague".

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως μπορεί να δούμε ομάδες ακόμη και με επτά παίκτες σε έναν αγώνα, εφόσον ο όγδοος δεν μπορεί να ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή ή να μπει στο γήπεδο, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου της εκάστοτε χώρας.

Τέλος, η EuroLeague ενημέρωσε πως το 93% των μελών των ομάδων (αθλητές, προπονητές, επιτελεία) είναι εμβολιασμένα.

Όλη αυτή η διαδικασία προέκυψε μετά από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι ομάδες - μέτοχοι της διοργάνωσης, σε μια προσπάθεια να συνεχιστεί η φετινή σεζόν δίχως άλλα προβλήματα ή αναβολές, όπως συνέβη στη 18η και τη 19η αγωνιστική, κατά βάση. Το συγκεκριμένο μέτρο δε, έρχεται ως συνέχεια αυτού που πήρε το ΝΒΑ λίγες μέρες νωρίτερα, όταν το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη έγινε το πρώτο που αποφάσισε τη μείωση της καραντίνας για τους εμβολιασμένους αθλητές, μετά από σχετική εισήγηση του CDC.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ