NBA

NBA: Η καραντίνα για τους εμβολιασμένους παίκτες μειώνεται από τις δέκα στις έξι μέρες

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ
Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ Ⓒ 2020 MARK J. TERRILL/ ASSOCIATED PRESS

Το ΝΒΑ ενημέρωσε τις ομάδες πως οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό μπορούν να βγουν από την καραντίνα μετά από έξι μέρες, εφόσον βρεθούν αρνητικοί σε διαγνωστικό έλεγχο.

Το ΝΒΑ συνεχίζει να βλέπει τη λίστα των παικτών που υπάγονται στο πρωτόκολλο κορονοϊού να μεγαλώνει ώρα με την ώρα, την ίδια ώρα όμως η έρευνα που κάνει με βάση τα στοιχεία που συλλέγονται έφερε μια σημαντική αλλαγή. Αυτή της μείωσης της καραντίνας των εμβολιασμένων στις έξι μέρες.

Συγκεκριμένα, το ΝΒΑ συμφώνησε με την Ένωση Παικτών έτσι ώστε το πρωτόκολλο να αφορά σε εξαήμερη καραντίνα (αντί για τη δεκαήμερη που υπάρχει τώρα), εφόσον οι εμβολιασμένοι παίκτες δώσουν δύο αρνητικά τεστ, με 24 ώρες απόσταση το ένα από το άλλο.

Η Λίγκα προχώρησε σε αυτή την απόφαση δεδομένου ότι παρατηρήθηκε πως ουδείς μετέδιδε τον ιό σε άλλον μετά το πέρας της έκτης ημέρας καραντίνας. Από την στιγμή μάλιστα που τα κρούσματα αυξάνονται με ραγδαία ταχύτητα, θεωρήθηκε δέον να υπάρξει αυτή η τροποποίηση προκειμένου η σεζόν να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Η ισχύουσα απόφαση περιλαμβάνει εκτός των παικτών, τόσο τους προπονητές, όσο και τους διαιτητές.

TAGS NBA ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ