EUROLEAGUE

EuroLeague: Σκέψεις για μείωση των 14 ημερών καραντίνας των παικτών

Ο Παπαγιάννης και ο Μάρτιν στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Ο Παπαγιάννης και ο Μάρτιν στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ΙΝΤΙΜΕ

Οι 14 μέρες καραντίνας για τους παίκτες με κρούσμα κορονοϊού στην EuroLeague Basketball είναι πολλές και γι αυτό έχει πέσει πλέον στο τραπέζι η συζήτηση για μείωση του περιορισμού, στο δρόμο που ήδη χάραξε το NBA.

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται στην EuroLeague, ο αγώνας Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ ήταν ο τέταρτος που αναβλήθηκε λόγω του πρωτοκόλλου, αυτός της Βιλερμπάν με την Μπάγερν ο πέμπτος και αυτό βάζει ακόμα πιο σοβαρά στο τραπέζι το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στο καταστατικό της EuroLeague Basketball σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα: Τις ημέρες που θα πρέπει να μένει ένας παίκτης εκτός υποχρεώσεων της ομάδας του από την στιγμή που θα βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Με βάση τα ισχύοντα δεδομένα, ένας παίκτης οφείλει να μείνει εκτός επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων για 14 ημέρες από την στιγμή που θα βρεθεί θετικός, γεγονός που ήδη έχει αρχίσει να φέρνει τα πάνω-κάτω στην EuroLeague. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειωθεί - υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις - ο αριθμός του περιορισμού, όπως συμβαίνει ήδη δηλαδή στο NBA, που μείωσε τις ημέρες καραντίνας για τους εμβολιασμένους παίκτες από τις 10 στις 6, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο αριθμός 6 θα ισχύσει και για την EuroLeague.

Ο λόγος που υπάρχει αυτή η σκέψη είναι διπλός. Κατ αρχάς η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει διαφορετική και γι αυτό σε πολλές χώρες η καραντίνα μειώθηκε. Ηδη στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε σήμερα (28/12) ότι η απομόνωση για τα κρούσματα με Όμικρον (αρκεί να είναι ασυμπτωματικοί) μειώνεται από τις 10 μέρες στις 5. Ο άλλος λόγος είναι το καλεντάρι. Με την καραντίνα των παικτών να ορίζεται στις 14 ημέρες, τότε αυτό σημαίνει αυτόματα πως αν υπάρξει μεγάλη διασπορά του ιού, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό να αναβληθούν δύο αγώνες της ίδιας ομάδας ή ακόμα και τρεις αν η διασπορά γίνει πριν από διαβολοβδομάδα της διοργάνωσης.

Με το πρόγραμμα των ομάδων ωστόσο να είναι εξαιρετικά πιεσμένο με αγώνες, είναι πιθανό να μην υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για όλα αυτά τα παιχνίδια που πιθανόν να αναβληθούν. Παράλληλα, η EuroLeague Basketball σίγουρα θα ήθελε να αποφύγει ένα παρόμοιο σκηνικό με το περσινό, όταν η Ζενίτ έδωσε αγώνες μετά το επίσημο φινάλε της κανονικής περιόδου κόντρα σε αδιάφορους αντιπάλους προκειμένου να προκριθεί στα playoffs της διοργάνωσης.

Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί κάτι. Όπως και να έχει ωστόσο, οι ομάδες της EuroLeague Basketball φαίνεται να αναγνωρίζουν ότι ίσως ήρθε η ώρα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που υπάρχουν.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΜΟΝΑΚΟ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΖΕΝΙΤ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ