EUROLEAGUE

EuroLeague Basketball: Παράταση μεταγραφών μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου

EUROLEAGUE 2021-2022 / Õ ¡.À« - ÷
EUROLEAGUE 2021-2022 / Õ ¡.À« - ÷ EUROKINISSI SPORTS

Την παράταση μεταγραφών μέχρι της 23 Φεβρουαρίου για παίκτες εκτός της διοργάνωσης ανακοίνωσε η EuroLeague Basketball που υπενθύμισε παράλληλα και το καθεστώς συμμετοχής των μη εμβολιασμένων παικτών.

Σε παράταση μεταγραφών μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου προχώρησε η EuroLeague Basketball που ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές στους έως τώρα κανονισμούς της. Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις μεταγραφές μόνο οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν έστω για ένα ματς σε άλλη ομάδα της EuroLeague την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση με σύλλογο αυτής..

Οι ομάδες θα μπορούν να προχωρήσουν σε μεταγραφή παίκτη από άλλη ομάδα της διοργάνωσης ωστόσο αυτός δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή.

Παράλληλα, η EuroLeague Basketball υπενθύμισε μια μικρή, αλλά σημαντική, τροποποίηση στον κανονισμό των "οκτώ υγιών αθλητών" που πρέπει να έχει κάθε ομάδα για να γίνει ένα παιχνίδι.

Εν προκειμένω αναφέρει: "Εφόσον οι εθνικοί/τοπικοί νόμοι υποβάλλουν περιορισμούς για το ταξίδι ή τη συμμετοχή ενός ανεμβολίαστου αθλητή σε έναν αγώνα, τότε αυτός ο αθλητής θα θεωρείται ως "διαθέσιμος" και θα συγκαταλέγεται στη λίστα των οκτώ που δίνεται στην EuroLeague".

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως μπορεί να δούμε ομάδες ακόμη και με επτά παίκτες σε έναν αγώνα, εφόσον ο όγδοος δεν μπορεί να ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή ή να μπει στο γήπεδο, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου της εκάστοτε χώρας.

Θυμίζουμε επιπλέον ότι βάσει του νέου νόμου που ψηφίστηκε στη Γαλλία, μόνο εμβολιασμένοι θα έχουν δικαίωμα εισόδου στους αθλητικούς χώρους, κάτι που αφορά άμεσα τη συμμετοχή παικτών στα ματς απέναντι στη Βιλερμπάν και τη Μονακό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ