EUROLEAGUE

EuroLeague: Μόνο εμβολιασμένοι αθλητές στα παιχνίδια στις έδρες των Μονακό και Βιλερμπάν

Ο Σάσα Βεζένκοβ απέναντι στην Μονακό
Ο Σάσα Βεζένκοβ απέναντι στην Μονακό EUROKINISSI SPORTS

Μετά από το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Γαλλία, δικαίωμα εισόδου σε πολλούς χώρους, ανάμεσα σε αυτούς και οι αθλητικοί, θα έχουν μόνο εμβολιασμένοι κάτι που αφορά άμεσα και τους αθλητές για τα ματς της EuroLeague κόντρα σε Μονακό και Βιλερμπάν.

Το δικαίωμα να εισέλθουν σε αρκετούς χώρους, ανάμεσα σε αυτούς και οι αθλητικοί, θα έχουν μόνο εμβολιασμένοι μετά από το νέο νομοσχέδιο που πέρασε το βράδυ της Κυριακής (16/1) από τη γαλλική Βουλή, βάσει του οποίου αυστηροποιούνται τα μέτρα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού με την αναμνηστική δόση γίνεται απαραίτητο για την είσοδο σε πολλούς χώρους, μεταξύ αυτών και οι αθλητικοί.

Αυτό επηρεάζει άμεσα και την EuroLeague καθώς τόσο η Βιλερμπάν όσο και η Μονακό αγωνίζονται στη διοργάνωση. Συνεπώς για να μπορέσει κάποιος αθλητής να αγωνιστεί απέναντι στις δύο αυτές ομάδες, θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος και να έχει κάνει και την αναμνηστική δόση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο και η συμμετοχή του στα παιχνίδια κόντρα στις δύο αυτές ομάδες. Να τονιστεί πως για να πάει κάποιος στο Πριγκιπάτο του Μονακό, θα πρέπει να προσγειωθεί σε γαλλικό έδαφος και ακολούθως να μεταβεί εκεί.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Γαλλία απέναντι στις δύο αυτές ομάδες. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός θα δώσει δύο αγώνες στην Γαλλία, ένα με την Μονακό στις 23 Μαρτίου και έναν με την Βιλερμπάν δύο μέρες μετά (25/3) για την 31η και 32η αγωνιστική της EuroLeague. Επιπλέον και ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να ταξιδέψει στη Γαλλία νωρίτερα καθώς στις 11 Φεβρουαρίου θα αντιμετωπίσει την Βιλερμπάν για την 26η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Αυτό σημαίνει πως προκειμένου να παραταχθούν πλήρεις οι δύο ελληνικές ομάδες, θα πρέπει όλοι οι παίκτες να έχουν εμβολιαστεί και με την αναμνηστική δόση, διαφορετικά δεν θα μπορούν να αγωνιστούν.

Προ ημερών, η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου. είχε παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία εξαιρούσε τους αθλητές διεθνών διοργανώσεων από την υποχρέωση κατοχής πιστοποιητικού εμβολιασμού, όμως με αφορμή το νέο νομοσχέδιο, τοποθετήθηκε μέσω social media και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει αυτή η εξαίρεση.

"Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο", τόνισε.

Το ποσοστό των ανεμβολίαστων μελών των ομάδων (αθλητές, προπονητές, επιτελεία) στην EuroLeague βέβαια δεν είναι μεγάλο καθώς όπως ειχε αναφέρει η διοργανώτρια αρχή, καθώς το 93% είναι ήδη εμβολιασμένο με ένα μικρό 7% να παραμένει ανεμβολίαστο. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό το 7% δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου στους αθλητικούς χώρους της Γαλλίας και ακολούθως δεν θα μπορούν οι αθλητές που αποτελούν αυτό το ποσοστό να αγωνιστούν κόντρα σε Βιλερμπάν και Μονακό.

TAGS EUROLEAGUE ΓΑΛΛΙΑ ΜΟΝΑΚΟ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ