ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

EuroBasket 2022, Ο Γιαν Βέσελι στο SPORT24: "Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με την Κίνα"

EuroBasket 2022, Ο Γιαν Βέσελι στο SPORT24: "Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με την Κίνα"

Ο Γιαν Βέσελι δήλωσε περήφανος και χαρούμενος για την εμφάνιση της Τσεχίας στο παιχνίδι με την Ελλάδα, ενώ εξήγησε πως έχουν αλλάξει πολλά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Η Τσεχία ώθησε την Ελλάδα στα... άκρα, την πίεσε όσο κανείς άλλος αντίπαλος στο EuroBasket 2022 κι η αλήθεια είναι πως έφτασε πολύ κοντά στην έκπληξη -σαν αυτή που έκανε λίγο νωρίτερα η Ιταλία σε βάρος της Σερβίας. Στο τέλος όμως, η ποιότητα της Εθνικής και οι συνεργασίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους υπόλοιπους έκαναν τη διαφορά για την Ελλάδα, η οποία πήρε τη νίκη και μαζί το εισιτήριο για την οκτάδα -εκεί περιμένει ήδη η Γερμανία.

Παρά την κούραση και τη (φυσιολογική) στεναχώρια για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ο Γιαν Βέσελι δεν είχε σκυμμένο κεφάλι. Το κάθε άλλο. Δήλωσε περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας του και την εικόνα που αυτή είχε απέναντι στην Ελλάδα, εξηγώντας παράλληλα πως ήταν αδύνατο να κρατήσει χαμηλά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από την αρχή ως το τέλος.

Ο φόργουορντ/σέντερ της Τσεχίας δήλωσε αρχικά πως "κάποια στιγμή η Ελλάδα βρήκε τον τρόπο να τον βάλει στο παιχνίδι. Είναι αδύνατο να τον κρατήσεις εκτός για όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου. Δεν είναι παιδάκι. Έδειξε την ποιότητα που έχει, μέσα από τον τρόπο που βρήκε για να κερδίσει την στρατηγική μας. Ρισκάραμε πολύ. Είμαι όμως χαρούμενος για την εμφάνιση που είχαμε και όσα δείξαμε στο EuroBasket 2022 σε αυτούς τους πέντε αγώνες.

Η Ελλάδα αξίζει συγχαρητήρια για την πρόκριση, της εύχομαι καλή συνέχεια. Όλος ο κόσμος είδε ποια είναι η στρατηγική μας, την κατάλαβαν όλοι. Όπως είπα, δεν είναι εύκολο να τον περιορίσεις για σαράντα λεπτά. Έχουν περάσει τρία χρόνια από το παιχνίδι στην Κίνα, έχει αλλάξει πάρα πολύ από τότε. Δουλεύει πολύ και κάθε χρόνο αποδεικνύει πως βελτιώνεται σημαντικά".

Ενώ σε ερώτηση γι αυτά που ενδεχομένως έλειπαν από την Τσεχία στα τελευταία λεπτά προκειμένου να ολοκληρώσει την έκπληξη, απάντησε: "Δεν είχε να κάνει με τις τελευταίες κατοχές του αγώνα, αλλά με αυτά που προηγήθηκαν. Μείναμε κοντά στις αρχές της τέταρτης περιόδου, αλλά κάναμε κάποια λάθη, που μας κόστισαν. Ειλικρινά, δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Είμαι εντάξει με όσα κάναμε στο γήπεδο και την προσπάθεια που καταβάλλαμε".

Όπως ήταν λογικό, η συζήτηση ξαναπήγε στο μαρκάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να τον περιορίσει η Τσεχία. Οπότε ο Γιαν Βέσελι επανήλθε για να πει πως "δεν είναι εύκολο να τον σταματήσεις, ειδικά όταν τρέχει κατά πάνω σου. Στο πέμπτο φάουλ μου, δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Έτρεξε το γήπεδο και επιτέθηκε πάνω μου" και να καταλήξει:

"Δεν είναι ότι σταματήσαμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Τον ωθήσαμε να πάρει δύσκολα σουτ, ή γενικά τέτοια με τα οποία δεν νιώθει πολύ άνετα. Τον πήγαμε στο low post, τον οδηγήσαμε να πασάρει την μπάλα. Κάποια στιγμή όμως, η Ελλάδα βρήκε τη λύση, έβαλε σουτ και άνοιξε το γήπεδο, δημιουργώντας χώρους για τον ίδιο".

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Eurobasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ