ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

EuroBasket 2022, Ο Έι Τζέι Σλότερ στο SPORT24: "GOAT ο Λεβαντόβσκι, αξίζει περισσότερο σεβασμό ο Πονίτκα"

Ο Έι Τζέι Σλότερ
Ο Έι Τζέι Σλότερ FIBA

Ο Έι Τζέι Σλότερ μίλησε στο SPORT24 για τον ιστορικό θρίαμβο της Πολωνίας επί της ΣΛοβενίας, εξηγώντας γιατί ο Ματέους Πονίτκα αξίζει περισσότερου σεβασμού από την μπασκετική κοινότητα.

Ποιος να το περίμενε πως η Πολωνία θα βρισκόταν στα ημιτελικά του EuroBasket 2022. Μία ομάδα που δεν διαθέτει το άπλετο ταλέντο άλλων χωρών έμεινε όρθια στα νοκ άουτ, ξεπέρασε το εμπόδιο της Ουκρανίας (στους "16") κι εν συνεχεία σόκαρε τον πλανήτη, με τη νίκη επί της Σλοβενίας.

Το τριπλ νταμπλ του Ματέους Πονίτκα, τα μεγάλα προσωπικά καλάθια του Έι Τζέι Σλότερ και το πάθος όλης της πολωνικής ομάδας στην άμυνα ήταν καθοριστικά για μια νίκη που θα μνημονεύεται για χρόνια στη χώρα. Όπως εξήγησε άλλωστε ο Έι Τζέι Σλότερ στο SPORT24, αυτό που πέτυχε η Πολωνία θα το συζητάνε όλοι, για πολύ καιρό.

- Είσαι έτοιμος να αλλάξεις το όνομά σου; Να σε φωνάζουν Έι Τζέι Σλοτερόβσκι;

"Ναι, ωραίο. Νιώθω άνετα με το Σλοτερόφσκι, ακούγεται ωραίο".

- Έχεις αντιληφθεί πως σήμερα (σ.σ.: χθες) το βράδυ είστε όλοι σας πιο διάσημοι από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι;

"(Γελάει) Όχι, αυτό δεν μπορεί να γίνει με τίποτα. Είναι ο GOAT στην Πολωνία. Εμείς γράψαμε ιστορία με αυτό που πετύχαμε, κάναμε περήφανη όλη την Πολωνία, τις οικογένειες και τους φίλους μας. Αυτή θα είναι μια ανάμνηση που θα κρατάμε για το υπόλοιπο της ζωής μας".

- Έχεις συνειδητοποιήσει τι έχετε πετύχει;

"Δεν μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω τι έχουμε καταφέρει, τι έχουμε κάνει. Απλά χτύπησε η κόρνα της λήξης και... τέλος. Ασύλληπτο! Θα πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας, να το συζητήσουμε για να καταλάβουμε το μέγεθος της επιτυχίας μας. Δεν έχω λόγια, πραγματικά".

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του EuroBasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

- Στο πρώτο μέρος ήσασταν στη ζώνη του λυκόφωτος, ουδείς περίμενε τέτοια εκκίνηση.

"Παίξαμε πάρα πολύ σκληρά, με μαχητικότητα και πολύ αποφασιστικότητα σε οτιδήποτε κάναμε στο παρκέ. Στο ίδιο γήπεδο βρισκόταν ένας εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου, οπότε προσπαθήσαμε να παίξουμε όσο καλύτερα γινόταν. Στα κόκκινα. Η Σλοβενία έκανε σπουδαία ανατροπή στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν καταρρεύσαμε. Το γεγονός πως μείναμε ψύχραιμοι και αντιδράσαμε, ξαναπήραμε το προβάδισμα και τελικά τη νίκη κάνει ακόμη πιο γλυκιά τη γεύση της επιτυχίας μας".

- Όταν λες για έναν εκ των καλύτερων παικτών του πλανήτη, εννοείς τον Ματέους Πονίτκα;

"Εννοείται πως εννοώ αυτόν! (γελάει) Αυτός ο τύπος δικαιούται μεγαλύτερου σεβασμού. Θα έπρεπε να μπαίνει στην ίδια πρόταση με τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης. Τι να πει κανείς; Έκανε τριπλ νταμπλ σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ασύλληπτη εμφάνιση! Είναι ο άνθρωπός μας".

- Ξέρω ότι είναι πρώιμη η συζήτηση, αφού ακόμη είστε εν μέσω πανηγυρισμών, αλλά τώρα έρχεται η Γαλλία.

"Έχουμε την αυτοπεποίθηση για να τα καταφέρουμε. Να ξέρεις το ίδιο ακριβώς πιστεύαμε όταν βγήκε το ζευγάρι με την Σλοβενία. Πιστεύαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, όπως κι έγινε. Θα πάμε με την ίδια λογική και προσήλωση απέναντι στη Γαλλία. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε, αυτό είναι ξεκάθαρο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε ακόμη μια νίκη".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ