EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022, Σλοβενία - Πολωνία: Ο Πονίτκα έγινε ο τρίτος παίκτης που πέτυχε triple-double στην διοργάνωση

Ο Ματέους Πονίτκα
Ο Ματέους Πονίτκα FIBA

Ο Ματέους Πονίτκα πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση απέναντι στην Σλοβενία, πέτυχε triple-double και έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του EuroBasket που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Ένα σπουδαίο επίτευγμα έγραψε στην καριέρα του ο Ματέους Πονίτκα που πέτυχε triple-double απέναντι στην Σλοβενία σε παιχνίδι για τα προημιτελικά του EuroBasket 2022 και έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο.

Ο Πονίτκα ηγήθηκε της Πολωνίας, ιδιαίτερα στην ονειρεμένη δεύτερη περίοδο της ομάδας του, έχοντας μέχρι τα 20 πρώτα αγωνιστικά λεπτά 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Στο δεύτερο μισό συμπλήρωσε τις ασίστ και τα ριμπάουντ που χρειαζόταν και έτσι έγινε ο τρίτος παίκτης με triple-double μετά από τον Τόνι Κούκοτς το 1995 και τον Αντρέι Μαντάκε το 2017.

Μάλιστα και το 1993 ο Στόγιαν Βράνκοβιτς είχε πετύχει triple-double ωστόσο στατιστικά άρχισαν να καταγράφονται από το 1995 και μετά. Έτσι ο Πολωνός έβαλε το όνομά του στην μικρή λίστα των παικτών που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο δίνοντας την ασίστ για το τρίποντο του Γιάροσλαβ Ζισκόβσκι στο 32' του αγώνα κόντρα στην Σλοβενία.

*Πρόκειται για τα τρία triple-double που είναι καταγεγραμμένα επισήμως από τη FIBA, από το 1995 κι έπειτα -εκείνη τη χρονιά ξεκίνησε η αναλυτική καταγραφή σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ