ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική Μπάσκετ, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Θα τα δώσουμε όλα, θα είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι"

Εθνική Μπάσκετ, Γιάννης Αντετοκούνμπο: "Θα τα δώσουμε όλα, θα είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι"
INTIME SPORTS

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά από την νίκη επί της Ουκρανίας, δίνοντας πάντως την υπόσχεση ότι η Εθνική Ελλάδας θα τα δώσει όλα για να πετύχει κάτι μεγάλο στο EuroBasket 2022.

Για πρώτη φορά στο EuroBasket 2022, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους παίκτες της Εθνικής στη συνέντευξη Τύπου αγώνα. Ο Greek Freak κράτησε χαμηλούς τόνους, υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα θα τα δώσει όλα για κάτι καλό σε αυτή τη διοργάνωση και δήλωσε έτοιμος για τη συνέχεια, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Εσθονία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

"Η ομάδα μου έπαιξε σπουδαία. Πορφανώς δυσκολευτήκαμε στην αρχή, δεν είχαμε ενέργεια. Δεν χρειάζεται να έχουμε δικαιολογίες. Στο ημίχρονο συγκεντρωθήκαμε, βγήκαμε και παίξαμε καλή άμυνα, η οποία μας έδωσε καλά σουτ. Μείναμε συγκεντρωμένοι, είχαμε στο μυαλό μας να παίξουμε καλή άμυνα και να τρέξουμε το γήπεδο.

Προσπαθώ να μη βαθμολογώ τις εμφανίσεις μου, απλά να το απολαμβάνω όσο περισσότερο. Να ελέγχω αυτά που μπορώ, να δίνω ενέργεια και να δημιουργώ. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, κάθε φορά η εμπειρία είναι διαφορετική. Θα έλεγα πως αυτός είναι ένας από τους χρόνους που νιώθω πραγματικά μεγάλη ανυπομονησία για να παίξω μ την ομάδα. Έλειπα από το 2019. Δεν ξέρω αν είναι η απουσία τριών ετών, οι συμπαίκτες μου ή το πώς μου δίνει κίνητρο ο κόουτς. Το θέμα είναι πως το \

Τους είδα τους ανθρώπους των Μιλγουόκι Μπακς στην αρχή, με την άκρη του ματιού μου, αλλά μετά δεν ήθελα να δώσω προσοχή εκεί. Με έχουν δει τόσες φορές να παίζω. Ήθελα να συγκεντρωθώ στην ομάδα και να χτίσουμε τις καλές συνήθειες που πρέπει, πώς θα απαντούσαμε στις δυσκολίες. Είμαι ειλικρινής μαζί σας.

Για το τι έγινε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια, προσπαθώ να τα κρατήσω οσο περισσότερο εσωτερικά αυτά. Αν θέλει να τα μοιραστεί ο κόουτς, μπορεί να το κάνει. Είναι απλό. Ο κόουτς ήθελε να βγούμε στο γήπεδο και να απαντήσουμε σε ό,τι έγινε. Αυτή η ομάδα δεν είναι καλή μόνο όταν κερδίζει, αλλά κι όταν είναι πίσω. Αντιδρά και επανέρχεται, το έχουμε ξανακάνει.

Το να παίζω με τα αδέλφια μου είναι κάτι απίθανο. Κάποιες φορές, όταν δημιουργείς την ιστορία, είσαι την στιγμή που γίνεται και δεν το συνειδητοποιείς. Σε 15 ή 20 χρόνια ίσως το καταλάβουμε, που θα κοιτάμε πίσω τι κάναμε. Θέλουμε να βελτιωθούμε όλοι, μακάρι κι ο Άλεξ να φτάσει στο επίπεδο να παίζει στην Εθνική και να τον έχουμε μαζί μας.

Δεν ξέρω πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Μέρα με τη μέρα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Πιστεύω κάποιες φορές όταν κερδίζουμε, δεν ξέρω γιατί, ίσως χαλαρώνουμε λίγο και να νομίζουμε πως είμαστε καλύτεροι, σαν να έχουν πάρει αέρα τα μυαλά μας.

Έχω ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση, το 2014. Είχαμε 5-0 τότε, είχαμε κερδίσει την Αργεντινή και την Κροατία, αλλά στο πρώτο χιαστί χάσαμε με 25 πόντους. Έχουμε κάνει πολλά καλά πράγματα, συνεχίζουμε να γινόμαστε ένα ως ομάδα. Μόνο ο Θεός ξέρει τι θα γίνει στα νοκ άουτ. Δεν θέλω καθόλου αυτή η ομάδα να πάρει τα μυαλά της αέρα. Δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Ξέρω πως όταν μπουν όλοι στο γήπεδο, θα τα δώσουν όλα. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με τη νίκη. Θα τα δώσουμε όλα. Θα είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι.

Πρέπει να είμαστε καλοί με την Εσθονία, αν μπεις και είσαι χαλαρός σε παρασύρει και στο επόμενο, που είναι το νοκ άουτ. Μακάρι να είμαστε όλοι υγιείς, να έχει γυρίσει κι ο Κώστας, να έχει βρει κι άλλο ρυθμό ο Παπαγιάννης. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την αγάπη, είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EUROBASKET EUROBASKET 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ