ΕΟΚ

Κοινή ανακοίνωση από ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ: "Συμφωνία σε κομβικούς άξονες"

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος INTIME SPORTS

Η ΕΟΚ και ο ΕΣΑΚΕ προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωση, ενημερώνοντας επίσημα για το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης και κάνοντας λόγο για "συμφωνία σε κομβικούς άξονες".

Το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επιβεβαίωσαν μέσω κοινής ανακοίνωσης η ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ, καθώς επίσημα για το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης, εξηγώντας πως -το μείζον είναι ότι- υπήρξε "συμφωνία σε κομβικούς άξονες".

Παρεμπιπτόντως, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στη "συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών" με πλάνο τριετίας. Κάτι για το οποίο έγραψε εκτενώς το SPORT24 το απόγευμα της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Με συμφωνία σε κομβικούς άξονες και στόχευση την ειλικρινή συνεργασία για ένα υγιές επαγγελματικό πρωτάθλημα, ολοκληρώθηκε η πολύωρη τηλεδιάσκεψη της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ.

Η πρόσκληση της Ομοσπονδίας είχε συγκεκριμένη ατζέντα και στη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων, υπήρξε γόνιμος διάλογος που οδήγησε σε ταύτιση με τους εκπροσώπους και των 12 ΚΑΕ.

Η οικονομική εξυγίανση των ΚΑΕ σε βάθος χρόνου ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα, με αποσαφήνιση των κανονισμών που ισχύουν από τη FIBA και την αποδοχή τους από όλους τους συμμετέχοντες, προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες στη συνέχεια.

Η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών ήταν ένα άλλο σημαντικό θέμα και η συζήτηση αφορούσε στις βασικές αρχές και σε πλάνο τριετίας, πάντα με γνώμονα το καλό των Εθνικών ομάδων.

Όπως συμφωνήθηκε, θα συσταθεί άμεσα κοινή ομάδα εργασίας για να προχωρήσει συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται για εκκρεμή θέματα και να επιλαμβάνεται πιθανών νέων που θα προκύπτουν".

TAGS ΕΟΚ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ