ΕΟΚ

ΕΟΚ - ΕΣΑΚΕ: Πολύ καλό κλίμα στην τηλεδιάσκεψη

ΕΟΚ - ΕΣΑΚΕ: Πολύ καλό κλίμα στην τηλεδιάσκεψη

Σαφώς καλύτερος ήταν ο διάλογος ανάμεσα σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ, στη διάρκει της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Τρεις μήνες μετά από την σκληρή ανακοίνωση της ΕΟΚ κατά του ΕΣΑΚΕ (σ.σ.: η Ομοσπονδία είχε χαρακτηρίσει ως παράτυπη την Α1), τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου είχε χαρακτηριστεί ως κρίσιμη, αφού υπήρχε ο φόβος περαιτέρω εκτράχυνσης της κατάστασης.

Στην πράξη όμως, οι δύο πλευρές (ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ) συνομίλησαν σε πολύ καλό κλίμα, σε όλα τα επίπεδα, δείχνοντας μεγάλη σύμπνοια εν όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το μείζον ήταν πως προέκυψε συμφωνία για εναρμόνιση με τη FIBA σε ό,τι αφορά στην έκδοση των δελτίων, όπερ και σημαίνει πως όποιος κουβαλάει τιμωρία (ban) δεν θα μπορεί να πάρει στα χέρια του, τα δελτία -και κατ' επέκταση να χρησιμοποιήσει κάποιον αθλητή.

Από εκεί και πέρα, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα που έβαλε στο τραπέζι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να αναλάβει ο ΕΣΑΚΕ το κομμάτι της διαιτησίας. Οι δύο πλευρές ανέλυσαν τα δεδομένα (αναφέρθηκε πως την περσινή σεζόν υπήρξε βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι απαιτήσεις δεν είναι ακόμη υψηλότερες), αν και είναι ξεκάθαρο πως τη φετινή σεζόν δεν μπορεί να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση επ αυτού. Έμεινε όμως ανοιχτό το θέμα για αλλαγές τα επόμενα χρόνια.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε κι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, την ΚΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν ο Γιώργος Σκινδήλιας και ο Νίκος Λεπενιώτης, την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο Βασίλης Παρθενόπουλος και ο Σταύρος Ντίνος, ενώ την ΚΑΕ ΑΕΚ ο Τάκης Τριαντόπουλος.

TAGS ΕΟΚ ΕΣΑΚΕ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ